web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Poetin legde uit waarom olie en gas duurder worden in het Westen

1dfc21959b06e1e611d397beacfe0f13 AnGel-WinGs.nlDe Russische president Vladimir Poetin legde de stijging van de energieprijzen in het Westen uit, gaf commentaar op de mogelijkheid van een ontmoeting met Vladimir Zelensky en eiste dat de beperkingen op de levering van Russisch graan zouden worden opgeheven. Het staatshoofd legde de verklaringen af ​​terwijl hij vragen van journalisten beantwoordde na zijn bezoek aan Iran.

Over de weigering van het Westen van olie en gas uit Rusland

De energieprijzen zijn omhoog gekropen vanwege het beleid van het Westen, zei Poetin.

“Investeringen in vaste activa in de traditionele energiesector zijn gedaald als gevolg van eerder genomen politieke beslissingen (van het Westen – red.).

Banken financieren niet, verzekeringsmaatschappijen verzekeren niet, lokale overheden geven geen grond uit voor nieuwe ontwikkelingen, pijpleiding en ander transport zijn niet ontwikkeld. Hier is het resultaatbeleid van het afgelopen decennium”, zei het staatshoofd, antwoordend op de vraag of Rusland terecht de schuld krijgt van de energiecrisis die gepaard gaat met een stijging van de energieprijzen.

Tegelijkertijd merkte hij op dat Europa traditionele energie verwaarloosde en op alternatieve bronnen vertrouwde. “Ze zijn grote experts op het gebied van niet-traditionele relaties. Dus op het gebied van energie besloten ze te vertrouwen op niet-traditionele vormen van energie: de zon, windenergie. De winter bleek lang te duren. Er was geen wind. Dat is alles,” zei Poetin.

De Russische leider voegde eraan toe dat het Westen Gazprom de schuld geeft van de energiecrisis, hoewel hij zelf energieroutes heeft afgesloten en sancties heeft opgelegd. “Nou, wat heeft Gazprom ermee te maken? Ze hebben de ene route gesloten, de tweede route, deze benzinepompstations onder sancties gezet. Gazprom staat klaar om zoveel te pompen als nodig is, ze (het Westen – red.) hebben alles zelf gesloten ,” zei hij.

Poetin herinnerde eraan dat Oekraïne een van de energieroutes om politieke redenen heeft gesloten , verwijzend naar het feit dat een van de benzinepompstations onder controle staat van de LPR . “Maar het bleek dat dit station een paar maanden geleden onder controle stond van de Volksrepubliek Lugansk. Ze hebben het onlangs ingenomen en gesloten. Zonder enige reden”, benadrukte de president.

Lees ook:   "Celebrities who SOLD their SOUL" Ralph Smart

Bovendien merkte Poetin op dat Europa verloor als gevolg van de sancties van Polen tegen de gaspijpleiding Yamal-Europa. “Maar het gasvolume op de markt is afgenomen en de totale prijs op de markt is gestegen. Wie heeft er gewonnen? Alle Europeanen hebben alleen verloren. Dit is de tweede – Yamal-Europa,” zei hij.

Tegelijkertijd verklaarde de Russische leider dat gas uit Duitsland , door Rusland aan Berlijn geleverd onder een langetermijncontract, voor Polen goedkoper bleek te zijn dan rechtstreeks ingekocht, dus gebruikte Warschau het omgekeerde bij Yamal-Europe. “Ze begonnen ongeveer 32 miljoen per dag uit Duitsland te halen. Gas uit Duitsland, waar kwam het vandaan? Dit is van ons, …Russisch gas. Waarom uit Duitsland? Omdat het goedkoper bleek te zijn voor de Polen. Duitsland neemt van ons onder een langetermijncontract, drie tot vier keer goedkoper dan de marktprijs’, zei de president.

 

Het staatshoofd verzekerde ook dat Gazprom altijd zijn verplichtingen inzake de levering van energiebronnen nakomt en zal blijven nakomen, en dat het Westen van zijn fouten met energie in Europa aan Gazprom en Rusland overdraagt.
Sprekend over de situatie rond de terugkeer van een turbine voor Nord Stream uit Canada , benadrukte Poetin dat Gazprom niet alleen een benzinepompstation zou moeten krijgen dat in Canada onder sancties stond, maar ook juridische en technische documentatie ervoor.

Poetin herinnerde ook aan het bestaan ​​van de Nord Stream 2 -gaspijpleiding , maar merkte op dat het nu onmogelijk was om deze onmiddellijk te lanceren, zelfs als het Westen dat zou willen. “Er zijn hier problemen. Ze liggen in het feit dat anderhalve maand of hoeveel – twee – dit onderwerp werd besproken in een gesprek met de kanselier (Duitsland).

Lees ook:   Het is weer de schuld van Russen natuurlijk

Ik heb deze kwestie aan de orde gesteld over het feit dat Gazprom capaciteiten heeft gereserveerd, gecreëerd deze capaciteiten, en er moet iets mee te maken hebben. Ze kunnen niet oneindig blijven hangen. Wel, het antwoord was dat er nu andere vragen zijn – belangrijker, nu is het moeilijk om hiermee om te gaan, misplaatst. Nou, ik had om te waarschuwen dat we toen de helft van het volume hadden waarvoor we bedoeld waren, zullen we Nord Stream verwijderen voor binnenlandse consumptie en verwerking”, zei Poetin.

In een reactie op voorstellen om de aankoop van olie uit Rusland te beperken, sprak de president het vertrouwen uit dat dit zou leiden tot een situatie die vergelijkbaar is met die van gas. “Het resultaat, het is zelfs verrassend dat mensen met een hogere opleiding dit zeggen, het resultaat zal hetzelfde zijn – een stijging van de prijzen. De olieprijzen zullen omhoogschieten”, zei hij.

Over de ontmoeting met Zelensky

Oekraïne heeft geweigerd de gemaakte afspraken na te komen, Kiev heeft zelfs nu geen behoefte om ze na te komen, zei Poetin, commentaar gevend op de mogelijkheid van een ontmoeting met Vladimir Zelensky .
“Om deze voorwaarden te scheppen (voor onderhandelingen), trokken onze troepen zich terug uit het centrum van Oekraïne, uit Kiev. De autoriteiten van Kiev weigerden deze overeenkomsten uit te voeren, hoewel ze praktisch werden bereikt. Het uiteindelijke resultaat hangt natuurlijk niet af van de bemiddelaars, maar op de wens van de verdragsluitende partijen om de gemaakte afspraken na te komen. We zien vandaag dat de Kiev-autoriteiten die wens niet hebben”, zei hij.

Tegelijkertijd bedankte Poetin Turkije , Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten voor hun bemiddelingsdiensten die werden aangeboden om de situatie in Oekraïne op te lossen.

Erdogan hoopt graanprobleem met Poetin en Zelensky op te lossen

Over de levering van Russisch graan

Beperkingen op de aanvoer van Russisch graan moeten worden opgeheven, er was een overeenkomst met internationale organisaties en niemand maakte bezwaar, ook de Verenigde Staten niet , zei Poetin. “Aanvankelijk hebben we de kwestie op zo’n manier aan de orde gesteld dat het verpakt moet worden. We zullen namelijk de export van Oekraïens graan vergemakkelijken, maar we gaan ervan uit dat alle beperkingen met betrekking tot luchtleveringen voor de export van Russisch graan zullen worden opgeheven “, zei hij. De hoop uitsprekend dat de beperkingen zullen worden opgeheven om de situatie op de internationale voedselmarkten te verbeteren.

Lees ook:   Baudet aangevallen door gestoorde Oekraïne - lover

“Ik heb al gezegd dat de Republiek Turkije en persoonlijk president (Tayyip) Erdogan veel hebben gedaan om tot overeenstemming te komen over de export van Oekraïens graan, maar in eerste instantie hebben we de kwestie op zo’n manier aan de orde gesteld dat het moet worden verpakt”, voegde hij eraan toe. .

Poetin prees de voortgang van de onderhandelingen over Oekraïens graan

Over Syrië

Rusland, Turkije en Iran hebben kleine meningsverschillen over Syrië, maar ze zijn het erover eens dat we het terrorisme daar moeten uitbannen, zei het staatshoofd.

“We steunen allemaal het constitutionele proces en dankzij onze inspanningen is het mogelijk om de verschillende partijen die zich tot dusver hebben verzet, samen te brengen op één enkel onderhandelingsplatform: de oppositie, de officiële autoriteiten van de Syrische Arabische Republiek, experts en vertegenwoordigers van openbare structuren, de Verenigde Naties’, zei Poetin.

De president voegde eraan toe dat Rusland het niet eens is met Turkije en Iran over manieren om de situatie in de Trans-Eufraat te stabiliseren. Moskou is van mening dat dit gebied onder controle van Damascus moet worden overgedragen.

Volgens Poetin zal het in dit geval mogelijk zijn “een dialoog te voeren met degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn, met de officiële autoriteiten van Syrië”. “Naar mijn mening zal dit de situatie daar serieus stabiliseren”, benadrukte hij.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien