web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-EliteMaatschappij & PsycheMysterie

Vader van Dascha Graafsma hervat bezetting politie-bureau door verdwenen camerabeelden

Rene Graafsma hervat bezetting politie-bureau door verdwenen camerabeelden

HILVERSUM, 24 augustus 2019 — In September 2018 bezette Rene Graafsma het politie-bureau aan de Groest in Hilversum om, naast het papieren politie- dossier, inzicht te krijgen in alle camera-beelden die door de politie zijn veiliggesteld in het onderzoek naar de dood van zijn dochter Dascha Graafsma in 2015. Nu blijkt dat Rene toch niet alle camerabeelden heeft ingezien en de politie dit punt niet serieus neemt, heeft hij besloten zijn bezetting te hervatten.

Rond de tijd dat Dascha overleed op het spoor aan het einde van de Maartensdijkseweg, een pad wat naar het spoor loopt, heeft een bewoner aan die Maartensdijkseweg een auto het pad richting het spoor op horen rijden. Voor de hulpdiensten ter plaatse waren, vertrok deze auto weer en reed vermoedelijk Hilversum uit richting Hollandsche Rading. Ook attendeerde deze bewoner de politie op het feit dat er een verkeerstelling bezig was en er ter hoogte van de Maartensdijkseweg 2 cameraʼs hingen, die beelden opnamen van beide rijrichtingen. Deze bewoner heeft dit alles meerdere keren gemeld bij de politie, maar heeft hier nooit terugkoppeling over gehad.

Eerst was er volgens de officier van justitie geen auto te zien op de beelden van de Maartensdijkseweg ten tijde van het overlijden van Dascha. In December 2016 verklaarde de OvJ ineens dat er wel een auto gezien was, maar dat de beelden zo onduidelijk waren dat niet te achterhalen was welke auto dit geweest was. De OvJ schreef vervolgens dat er geen vermoeden was dat Dascha in een auto is vervoerd en dat ook als dit wel zo was, dit geen aanleiding voor het vermoeden van een strafbaar feit zou zijn.

Lees ook:   Menstruatie veranderingen na vaccinaties

Volgens de politie zijn de beelden van beide cameraʼs veiliggesteld. Dit wordt bevestigd door het bedrijf wat de verkeerstelling heeft uitgevoerd. Volgens de politie heeft dhr. Graafsma deze beelden ingezien als deel van de gehele inventarisatie aan camerabeelden zoals veiliggesteld door de politie in het onderzoek. Volgens (openbare) bronnen zijn er tijdens de verkeerstelling op 28 november 2015 meer autoʼs waargenomen dan dhr. Graafsma zelf heeft waargenomen tijdens het bekijken van de camerabeelden van de Utrechtseweg. De tijdstippen van waarnemingen van dhr. Graafsma komen overeen met de tijdstippen waarop de “noord-camera” passerende autoʼs heeft geregistreerd. De tijdstippen van de “zuid-camera” missen in de lijst met tijdstippen van dhr. Graafsma.

Het Team Dascha Onderzoek, TDO, heeft in de meest recente bespreking met politie en justitie een onderzoeksrapport aangeleverd waarin duidelijk wordt dat er bij de Utrechtseweg een verkeerstelling was met 2 cameraʼs; 1 voor Hilversum inrijdend verkeer en 1 camera voor Hilversum uitrijdend verkeer. Uit dit rapport blijkt dat Rene Graafsma alleen de beelden van de camera voor Hilversum inrijdend verkeer heeft gezien. Juist de beelden van het Hilversum uitrijdende verkeer zijn cruciaal in het onderzoek naar betrokkenheid van derden in het tragische overlijden van Dascha. De waargenomen auto door de bewoner van de Maartensdijkseweg reed nota bene Hilversum uit, niet in. Na herhaaldelijk aankaarten van deze bevindingen, neemt de politie dit punt niet serieus en geeft aan dat Rene wel alle beelden heeft gezien.

Het feit dat door het OM in dit contact is mede gedeeld dat de familie Graafsma en het TDO tussentijds geen informatie en/of inzicht zullen krijgen in het nieuwe onderzoek nadat opnieuw fouten zijn gemaakt, nota bene in de eerste nieuwe onderzoeksstap sinds de aankondiging van het second-opinion onderzoek en het daarnaast lijkt alsof glasheldere bevindingen van TDO niet serieus worden genomen en onderzocht, is bij Rene Graafsma het vertrouwen in het nieuwe onderzoek terecht verdwenen.

Lees ook:   Discriminatie onder de Nederlandse wet

Resume, Rene Graafsma zegt zijn vertrouwen op in het second-opinion van het OM.

 

 

Respect voor deze vader die de waarheid boven tafel wil hebben…omdat hij weet en voelt dat er iets niet klopt aan de dood (zg zelfmoord) van zijn dochter.

Maar wie zou de politie nu willen beschermen?
Dat moeten mensen zijn met veel macht.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien