web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

95% Nederlanders wil dat Zwarte Piet blijft

Maar liefst 95% van alle Nederlanders wil vasthouden aan de traditionele Zwarte Piet. Dat blijkt uit een onderzoek van Hart van Nederland. Slechts vijf procent koos voor de variant met roetveegpieten, waarvoor de NTR onder druk heeft gekozen.

Het onderzoek wijst verder uit dat 63% van de ondervraagden inmiddels wel en negatief gevoel over de Sinterklaas-intochten. Slechts 3% is het de laatste jaren juist leuker gaan vinden.

Roetveegpieten blijken trouwens alleen te zien in de grote steden. 42% van de grote steden heeft roetveegpieten, slechts 16% gaat voor volledig zwarte pieten. In middelgrote steden en dorpen komt de roetveegpiet helemaal niet voor, blijkt uit de aanvullende steekproef van Hart van Nederland.

Vorig jaar bleek ook in de buurtgemeenten van Rotterdam, dat de aanpassing van Pieten geen issue was. Daar subsidiëren de stadsbesturen de traditionele intochten nog probleemloos. In Rotterdam wil de moslimpartij Nida dit nu verhinderen. In Amsterdam komt dat verzet vooral van de politieke beweging van Sylvana Simons.

‘’En daarom durven ze in Rotterdam ook geen referendum aan over de toekomst van Zwarte Piet en proberen ze het in achterkamertjes te regelen. Gaat dus niet gebeuren als het aan Leefbaar Rotterdam ligt. De meerderheid bepaalt. Niet een groepje beroepsactivisten’’, zegt het Rotterdamse raadslid Tanya Hoogwerf op twitter.

https://ridderkerksdagblad.nl/algemeen/onderzoek-95-nederlanders-pro-zwarte-piet

Nou duidelijker kunnen mensen niet zijn lijkt me.

We hoeven ons niet alles door onze strot te laten duwen.
Als iemand zelf problemen heeft met zijn huidskleur, hoeven ze dit niet op de hele wereld rondom hen heen te projecteren!
Want dat is wat Sylvana doet nml. Dat een handjevol mensen zo’n drama kunnen veroorzaken in de maatschappij het is toch wel de tendens tegenwoordig.
Pffffff.

Lees ook:   Studieschulden welnee
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥