web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Obama betaalde $ 300 miljoen aan ‘mensen die niet bestaan’

Inspecteur-generaal: Obama betaalde $ 300 miljoen aan ‘mensen die niet bestaan’

Barack Obama zal altijd herinnerd worden voor een reeks zeer onregelmatige overzeese betalingen aan autoritaire regimes, maar volgens een rapport van de speciale inspecteur-generaal voor de wederopbouw van Afghanistan zijn die verspilde miljoenen slechts het topje van de ijsberg als het gaat om Obama’s grootsheid.

Volgens speciale inspecteur-generaal John Sopko heeft Obama ten minste 300 miljoen dollar verspild aan de salarissen van “mensen die niet bestaan”, die zogenaamd in Afghanistan actief waren, ver weg van de nieuwsgierige blikken van het Amerikaanse toezicht. Dat is niet alleen fraude, mensen. In feite, volgens te Sopko, het is “ Major fraude.”
Waar is het geld gebleven?
“We hebben deze bezorgdheid geuit over geesten die een aantal jaren teruggaan”, vertelde Sopko Sharyl Attkinson van Full Measure.
‘Eigenlijk wil ik zeggen dat we er jaren geleden over gehoord hebben van (Afghaanse president) Ashraf Ghani, voordat hij president werd, waarschuwde hij me voor’ geesten ‘, dus zijn we drie jaar geleden gaan zoeken.’

‘Waar we het over hebben, zijn politieagenten, Afghaanse politieagenten, Afghaanse militairen, Afghaanse ambtenaren die niet bestaan ​​of die meerdere identiteitskaarten hebben en we betalen hun salaris’, legde hij uit. ‘Met’ wij ‘bedoel ik de Verenigde Staten en de internationale gemeenschap. En we ontdekten dat we niet in staat waren om het aantal soldaten, leraren, artsen, militairen te meten aan wie we hun salaris betalen. ‘

Fox News had zelfs al in oktober 2016 gemeld dat, op basis van een Sopko-brief aan het Pentagon, de fraude jaarlijks meer dan $ 300 miljoen had kunnen bedragen.
“In januari 2015 meldden we dat meer dan 300 miljoen dollar aan jaarlijkse, door de VS gefinancierde salarisbetalingen aan de Afghaanse Nationale Politie gebaseerd waren op slechts gedeeltelijk geverifieerde of afgestemde gegevens, en dat er geen garantie was dat de personeels- en salarisgegevens correct waren. We ontdekten vergelijkbare tekortkomingen tijdens onze audit van april 2015 van het personeel van het Afghaanse nationale leger en de salarisgegevens ”, schreef Sopko.
Dat is niet alleen fraude, mensen. Volgens Sopko is het ‘Grote fraude. En wat er gebeurt, is dat de commandanten of generaals of andere hogere functionarissen de salarissen van de geesten in eigen zak steken. ‘
‘En ik herinner me president Ghani opnieuw, in die tijd was hij geen president en zei hij:’ John, jij, de Amerikaanse regering betaalt het salaris van een Afghaan die leraar is, hij is een ambtenaar, hij is een arts, hij is een politieagent en hij is een soldaat. En het is dezelfde Afghaan. En hij bestaat niet ”, legde Sopko uit.
‘Het zijn niet alleen de salarissen’, voegde hij eraan toe. ‘Maar we financieren scholen op basis van het aantal studenten, dus als je het aantal studenten bedenkt of opdrijft, betaal je meer geld. Van de soldaten en de politie betalen we voor extra laarzen, voor eten, voor al het andere, logistiek voor nummers die niet bestaan. ‘
Dit is al erg genoeg, maar om het nog erger te maken, had Sopko blijkbaar het Pentagon herhaaldelijk gewaarschuwd voor wat hij in 2016 had ontdekt, maar … zoals je je kunt voorstellen … heeft de regering-Obama er niets aan gedaan.
Gelukkig is er echter een nieuwe sheriff in de stad en worden eindelijk de juiste maatregelen genomen om een ​​einde te maken aan deze onzin.
Volgens de Independent Journal Review merkt Attkinsson op dat het Pentagon een biometrisch systeem implementeert dat vingerafdrukken, foto’s en zelfs bloedgroep controleert om ‘bewijs van leven’ te verifiëren en de ‘geesten’ te verwijderen.
Ze voegde eraan toe dat het Pentagon zei dat ’tot 95 procent van de Afghaanse politie en 70-80 procent van de soldaten’ was ingeschreven voor het programma.

https://newbbcs.blogspot.com/2020/04/inspector-general-obama-paid-300.html

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥