web analytics
11:11 Dubbele getallen
Corona & VirussenPolitiek-Elite

Twitter Files beschrijft de censuurcampagne van Covid

Het socialemediaplatform onderdrukte in opdracht van het Witte Huis ‘legitieme inhoud’ over het coronavirus, zo blijkt uit documenten

De nieuwste reeks Twitter-bestanden die is vrijgegeven door CEO Elon Musk, laat zien hoe het platform berichten over Covid-19 censureerde die niet overeenkwamen met de boodschap van het Witte Huis. Gekwalificeerde doktoren en epidemiologen werden op direct verzoek van de Biden-regering onderdrukt en verbannen, suggereren de documenten.

Zowel de Trump- als de Biden-administratie hebben Twitter ertoe aangezet om coronavirusgerelateerde inhoud te modereren, meldde journalist David Zweig maandag, daarbij verwijzend naar de interne communicatie van het bedrijf. Terwijl het team van Trump geruchten over tekorten in supermarkten wilde onderdrukken om paniekaankopen tegen te gaan, verlegde Biden de focus naar “verkeerde informatie” over vaccins toen zijn team het in januari 2021 overnam.

Volgens bestanden die door Zweig zijn ingezien, hebben Biden’s medewerkers Twitter rechtstreeks onder druk gezet om “spraakmakende anti-vaxxer-accounts” te verbieden, waaronder die van voormalig New York Times-verslaggever Alex Berenson , die volhardend beweerde dat de risico’s van vaccinatie opwegen tegen de voordelen.

Twitter gehoorzaamde en schorste Berenson in juli 2021, maar werknemers zeiden achteraf dat “het Biden-team” nog steeds “niet tevreden” was met de censuurinspanningen van het platform, en eisten boos dat het “meerdere accounts van het platform zou verwijderen”.

Twitter plaatste een waarschuwingslabel op het account van een Harvard-epidemioloog die beweerde dat “degenen met een eerdere natuurlijke infectie” niet hoeven te worden gevaccineerd, en gemarkeerd als “misleidende” tweets waarin de eigen gegevens van de regering-Biden over de sterftecijfers van Covid werden aangehaald. Het gebruikte een combinatie van AI “bots” en gecontracteerde moderators in het buitenland om deze beslissingen te nemen.

Amerikaanse spionnen drongen er bij Twitter op aan om 'anti-Oekraïense verhalen' te censureren – media

Amerikaanse spionnen drongen er bij Twitter op aan om ‘anti-Oekraïense verhalen’ te censureren – media

Lees ook eens:  Marokkaans Politielek een schande! (Wilders)

Een arts werd geschorst voor het delen van de resultaten van een collegiaal getoetste studie die vaccinatie koppelde aan hartstilstanden bij jonge mensen, terwijl een andere arts permanent werd geschorst omdat hij verwees naar een gepubliceerde studie die suggereerde dat vaccinatie tijdelijk het aantal zaadcellen van mannelijke patiënten schaadt.

“Dissidente maar legitieme inhoud werd bestempeld als desinformatie, en de accounts van artsen en anderen werden opgeschort, zowel voor het tweeten van meningen als voor aantoonbaar ware informatie”, tweette Zweig.

Toen voormalig president Donald Trump zijn volgelingen aanspoorde om niet “bang te zijn voor Covid” na zijn eigen herstel van de ziekte, debatteerden de senior moderators van Twitter over het ondernemen van actie tegen de tweet, voordat ze concludeerden dat Trumps “optimistische” beoordeling niet als verkeerde informatie gold.

Sinds de aankoop van Twitter in oktober voor $ 44 miljard heeft Elon Musk een reeks documenten vrijgegeven die licht werpen op het voorheen ondoorzichtige censuurbeleid van het platform.

Deze documentdumps, gepubliceerd door verschillende onafhankelijke journalisten, hebben aangetoond hoe Twitter informatie onderdrukte die schadelijk was voor de verkiezingscampagne van Joe Biden, samenspande met de FBI om inhoud te verwijderen die het bureau verborgen wilde houden, de online beïnvloedingscampagnes van het Amerikaanse leger ondersteunde en “anti-Oekraïense verhalen” censureerde -namens meerdere Amerikaanse inlichtingendiensten.

Lees ook eens:  Facebook en verplicht je naam en achternaam moeten gebruiken

Bron

Hoe crimineel kun je zijn!?

Dus je wordt gebanned als je de waarheid vertelde!?
Vraag je eens af waarom als je nog steeds gelooft in wat de krant je brengt of je regering.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥