web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

JSF geland in Leeuwarden

JSF geland in Leeuwarden

LEEUWARDEN – Op de Vliegbasis Leeuwarden zijn maandagavond rond 21.15 uur de eerste twee JSF-straaljagers geland, ruim een uur later dan gepland maar wel voor het eerst op Nederlandse bodem. Ruim duizend spotters en belangstellenden hadden zich met trapjes en camera’s bij de basis opgesteld om de komst van de vliegtuigen te zien.

Minister Jeanine Hennis (Defensie) zat in een Gulfstream die voor de JSF’s uitvloog. Ruim 75.000 mensen keken naar de landing via de livestream van het ministerie van Defensie.

De Joint Strike Fighters voeren de komende drie weken testvluchten uit in de omgeving van de vliegbases in Leeuwarden en Volkel om het geluid te laten ervaren. Er zijn zorgen bij omwonenden dat de F-35 meer herrie maakt dan de F-16. De vervanging van de Nederlandse F-16 zal vanaf 2019 beginnen. Nederland koopt 37 toestellen.

Ook maandagavond is er gedemonstreerd. Een handvol mensen van protestbeweging ‘Niet in mijn naam’ laat met spandoeken zien het niet eens te zijn met de 4,5 miljard euro die Nederland voor aanschaf van de JSF heeft gereserveerd. ,,De Vliegende Fyra is de vervanger van de F-16, waarmee Nederland op dit moment bommen gooit op Syrië”, staat in een verklaring. De club strijdt tegen die bombardementen en de macht van de wapenindustrie.

Lees ook eens:   Dienstverlening aan de Gemeenschap

De JSF is ook te bewonderen tijdens de Luchtmachtdagen op 10 en 11 juni.

https://www.telegraaf.nl/binnenland/25851238/__JSF_geland_in_Leeuwarden__.html

https://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/05/lawaaimachines_landen_in_leeuwarden.html

Triest waar zij trots op zijn!
Walgelijk dit…wel bezuinigen op allerlei maar dit kan weer wel?
Je zou toch denken dat vrouwen aan de macht, wat anders waren dan mannen maar ook dat blijkt een utopie…
Jammer!
Ik schaam me voor dit land…!

4,5 MILJARD euro!

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥