web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Russische militaire operatie in Oekraïne en Donbas

Het Russische leger begon actieve operaties in de regio

In de vroege ochtend van 24 februari kondigde de Russische president Vladimir Poetin de start aan van een speciale militaire operatie in de Donbass in het kader van overeenkomsten met de DPR en LPR. Poetin noemde het doel: Oekraïne moet demilitariseren. De president van Rusland riep het Oekraïense leger op de wapens neer te leggen. Tegelijkertijd heeft de Russische Federatie de “bezetting” van Oekraïne niet nodig. Na de verklaring van de president begon een massale militaire operatie – er wordt bericht over het werk van de militaire luchtvaart en artillerie. We voeren online ontwikkelingen rond de Donbass en Oekraïne uit

Stel je bent een land als de Oekraïne, hoe onvoorstelbaar arrogant en dom ben je dan wel niet als je oorlog wilt voeren met de Russen!?
Dus jij als president wil dan oorlog voeren, ten koste van je medemensen!?
Ondertussen zelf wel al jaren oorlog voeren tegen de twee landen Donetsk en Donbass.

Hoe kan Volodymyr Oleksandrovytsj Zelensky (een Oekraïens politicus, komiek, acteur, en auteur. Sinds 20 mei 2019 is hij de president van Oekraïne. Voordat hij zich kandidaat stelde voor het presidentschap was hij niet actief in de politiek!!!????) denken dat hij gaat winnen van Rusland?!
Hoe dan? Ze gaan het dus nooit winnen dat weten ze ook dus waarom die moeite doen en waarom doden op je geweten willen hebben!?
Ik zou kiezen voor de veiligheid van mijn inwoners van mijn land. Nee, deze narcist wil oorlog voeren, denkt te winnen en of dat nu zijn hele bevolking kost, maakt hem niets uit.
Dat is pas erg.
Stap op aub…!

Lees ook eens:  Vreemde wolken gemaakt door de mensheid & meer...

-Zelensky is de zoon van Joodse ouders. Zijn vader is professor aan de faculteit voor cybernetica en computerhardware van het Economisch Instituut te Kryvyi Rih, zijn moeder is ingenieur. Na de middelbare school studeerde hij rechten; hij heeft echter na zijn afstuderen nooit als jurist gewerkt. Zelensky werd in Oekraïne vooral bekend als acteur in de populaire televisieserie Dienaar van het Volk, waarin hij een buitenstaander speelt die president wordt

Op 31 december 2018 maakte Zelensky bekend dat hij zich namens een nieuwe partij met de naam Dienaar van het Volk (‘Sloeha Narodoe’) ook daadwerkelijk kandidaat stelde voor de presidentsverkiezingen in 2019. Hij nam het in deze verkiezingen onder anderen op tegen zittend president Petro Porosjenko, die sinds 2014 aan de macht was, en voormalig premier Joelia Tymosjenko.

Na zijn winst in de eerste ronde van de verkiezingen op 1 april 2019 werd Zelensky de favoriet voor het presidentschap. Tijdens de tweede ronde van de verkiezingen op 21 april 2019 won hij met grote overmacht; hij kreeg 73% van de stemmen. President Porosjenko gaf zijn nederlaag toe en verklaarde in mei 2019 te zullen aftreden.[2] Zelensky legde op 20 mei de eed af als president.

Begin juli 2019 sprak Zelensky voor het eerst met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oost-Oekraïne. Daarnaast zouden de twee ook gesproken hebben over het vrijlaten van gevangenen en over het verderzetten van de gesprekken op expertniveau.[6]

Lees ook eens:  De VS doet zaken met bloed, terwijl Europa lijdt

Zelensky’s partij was bij zijn verkiezing nog niet in het parlement vertegenwoordigd. Zijn eerste daad als president was het uitschrijven van nieuwe verkiezingen die op 21 juli 2019 plaatsvonden.[3] Zijn partij Dienaar van het Volk wist bij die verkiezingen een absolute meerderheid te behalen.[7]

Telefoongesprek met Donald Trump
Zie Eerste afzettingsprocedure tegen Donald Trump voor het hoofdartikel over dit onderwerp.
Op 25 juli 2019 voerde de Amerikaanse president Donald Trump een telefoongesprek met Zelensky. In dat gesprek vroeg Trump Zelensky om in Oekraïne onderzoek te doen naar Trumps politieke tegenstander voor de komende verkiezingen van 2020 Joe Biden. Biden zou volgens Trump als voormalig vice-president zijn invloed hebben gebruikt om te voorkomen dat er in Oekraïne vervolging zou worden ingesteld tegen een bedrijf waar zijn zoon Hunter Biden bij betrokken was.[8] Om druk op Zelensky uit te oefenen zei Trump de militaire steun aan Oekraïne tijdelijk op te schorten. Informatie over dit telefoongesprek werd door een Amerikaanse klokkenluider naar buiten gebracht. Dat leidde in september 2019 mede tot een afzettingsprocedure (impeachment) tegen Trump. In het impeachment-proces dat op 21 januari 2020 in de Amerikaanse Senaat aanving, stelde de Lead Impeachment Manager namens het Huis van Afgevaardigden Adam Schiff dat president Trump in dit telefoongesprek misbruik had gemaakt van zijn machtspositie door president Zelensky voor puur persoonlijke belangen onder druk te zetten.[9]. Op 5 februari 2020 besloot de Amerikaanse Senaat uiteindelijk Trump niet af te zetten, met 52 tegen 48 procent van de stemmen.

Lees ook eens:  Het klonen van mensen is veel geavanceerder dan ze ons laten weten

Wiki

https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_Kiev

 

 

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥