web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkMaatschappij & PsychePolitiek-Elite

Vis voor de kust van Florida test positief op antidepressiva

Vissen voor de kust van Florida testen positief op ANTIDEPRESSANTEN, prostaatmedicatie, antibiotica en pijnstillers terwijl menselijk afvalwater zijn weg naar zee vindt

 

Onderzoekers van de Florida International University en de Bonefish and Tarpon Trust ontdekten dat elk van de 93 vissen gemiddeld zeven medicijnen in hun systeem had.
Ze testten positief op antidepressiva, bloeddrukmedicatie, medicijnen voor prostaatbehandeling, antibiotica en pijnstillers

De medicijnen kunnen via menselijk afvalwater aan de vissen worden doorgegeven
Ze kunnen elk aspect van het leven van vissen beïnvloeden, inclusief hun voedingsgewoonten, gezelligheid en trekgedrag

Elk jaar worden in de Verenigde Staten bijna 5 miljoen recepten ingediend

 

Vissen voor de kust van Florida testen positief op een hele reeks geneesmiddelen terwijl menselijk afvalwater zijn weg naar de zee vindt.

Onderzoekers van Florida International University en de Bonefish and Tarpon Trust – een non-profitorganisatie gevestigd in Miami en gericht op het behoud van bonefish en tarpon – bestudeerden de twee soorten vissen die sinds 2018 in Biscayne Bay en de Florida Keys worden gevonden.

Ze verzamelden bloed- en weefselmonsters van 93 bonefish en tarpon in het gebied, en ontdekten dat ze elk gemiddeld zeven medicijnen in hun systeem hadden – waaronder antidepressiva, bloeddrukmedicatie, prostaatmedicatie, antibiotica en pijnstillers.

Eén vis had zelfs in totaal 17 verschillende medicijnen in zijn weefsels, zo ontdekte de studie , en de onderzoekers vonden geneesmiddelen in de bonefish-prooi – inclusief krabben en garnalen.

Deze medicijnen kunnen elk aspect van het leven van vissen beïnvloeden, inclusief hun voedingsgewoonten, gezelligheid en trekgedrag – een bedreiging voor de toch al afnemende bonefish-populatie in het gebied.

‘Deze bevindingen zijn echt alarmerend’, zegt Jennifer Rehaga, een kust- en visecoloog en universitair hoofddocent aan de universiteit in een verklaring.

‘Farmaceutica zijn een onzichtbare bedreiging, in tegenstelling tot algenbloei of troebel water’, legt ze uit.

‘Toch vertellen deze resultaten ons dat ze een formidabele bedreiging vormen voor onze visserij, en benadrukken ze de dringende noodzaak om onze al lang bestaande problemen met de afvalwaterinfrastructuur aan te pakken.’

Onderzoekers van de Florida International University namen bloed- en weefselmonsters van 93 bonefish en tarpon in Biscayne Bay en de Florida Keys en ontdekten dat elke vis gemiddeld zeven medicijnen in hun systeem had.

Onderzoekers van de Florida International University namen bloed- en weefselmonsters van 93 bonefish en tarpon in Biscayne Bay en de Florida Keys en ontdekten dat elke vis gemiddeld zeven medicijnen in hun systeem had.

De vissen testten positief op antidepressiva, bloeddrukmedicatie, prostaatmedicatie, antibiotica en pijnstillers.
De vissen testten positief op antidepressiva, bloeddrukmedicatie, prostaatmedicatie, antibiotica en pijnstillers. Een bonefish is hier afgebeeld

In de Verenigde Staten worden elk jaar bijna 5 miljard recepten ingevuld
+5
Galerij bekijken
In de Verenigde Staten worden elk jaar bijna 5 miljard recepten ingevuld

De studie komt slechts drie jaar nadat uit een soortgelijk onderzoek in Australië bleek dat fluoxetine – het belangrijkste ingrediënt in het antidepressivum Prozac – het foerageergedrag verstoort van een zoetwatersoort mugvis, Gambusia holbrooki – die wordt aangetroffen in waterwegen in zowel de Verenigde Staten als Australië .

 

De tol van de lockdown op de gezondheid van het hart is blootgelegd: het aantal hartdood…

Wat u eet, kan ervoor zorgen dat uw medicijnen niet meer werken: sommige…
Onderzoekers ontdekten dat het blootstellen van zowel individuele vissen als hun sociale groepen – ‘scholen’ genoemd – aan verschillende niveaus van fluoxetine geen duidelijk effect had op solitaire vissen.

Maar als een groep ontdekte de studie die in 2019 in het tijdschrift Biology Letters werd gepubliceerd , dat de mugvis hun jachtgedrag ontspande en in het algemeen minder voedsel at bij blootstelling aan hoge niveaus van het medicijn – dat zelfs in lage doses actief blijft en constant kan worden vrijgegeven.

De onderzoekers van Florida International University (foto) vonden ook geneesmiddelen in de bonefish-prooi – waaronder krabben en garnalen
+5
Galerij bekijken
De onderzoekers van Florida International University (foto) vonden ook geneesmiddelen in de bonefish-prooi – waaronder krabben en garnalen

Een soortgelijk onderzoek wees uit dat fluoxetine – het belangrijkste ingrediënt in het antidepressivum Prozac – het foerageergedrag verstoort van een zoetwatersoort mugvis, Gambusia holbrooki – die wordt aangetroffen in waterwegen in zowel de Verenigde Staten als Australië.

Een soortgelijk onderzoek wees uit dat fluoxetine – het belangrijkste ingrediënt in het antidepressivum Prozac – het foerageergedrag verstoort van een zoetwatersoort mugvis, Gambusia holbrooki – die wordt aangetroffen in waterwegen in zowel de Verenigde Staten als Australië. Een mugvis is hier afgebeeld

Ondertussen meldt de studie van de Florida International University dat er elk jaar bijna 5 miljard voorschriften worden ingediend in de VS – waarbij IQVIA meldt dat er in 2020 in totaal 6,3 miljard voorschriften zijn verstrekt.

Toch zijn er nog steeds geen milieuvoorschriften voor de verwijdering van de geneesmiddelen – die via de urine kunnen vrijkomen en terechtkomen in zoetwaterlichamen zoals meren en rivieren omdat de waterbehandelingssystemen de sporen van het medicijn niet volledig kunnen uitfilteren.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥