web analytics

Acht Nederlandse steden vragen vrijstelling van anti-Russische sancties

Acht steden in Nederland vragen om vrijstelling van sancties tegen Rusland.

Gemeenten in Nederland proberen alternatieven te vinden voor de Russische energievoorziening. Pieter ten Bruggenkathe , woordvoerder van de Nederlandse minister van Energie Rob Jetten , vertelde Euractiv dat de nieuwe contracten waarschijnlijk duurder zullen zijn dan die van Gazprom. Dit moet volgens hem echter wel gebeuren om te voldoen aan de anti-Russische sancties. Volgens hem zijn verzoeken van acht gemeenteraden om uitgesloten te worden van anti-Russische sancties al in behandeling.

Reuters meldt dat een van de gemeenten die een vervanger proberen te vinden, Den Haag is, dat in juni en juli een pan-Europese aanbesteding hield, maar er niet in slaagde om biedingen aan te trekken.

Er is gespeculeerd of gemeentebesturen die aanbestedingen houden met Gazprom Energia, nu omgedoopt tot Safe Energy for Europe (SEFE), zullen kunnen blijven samenwerken met hun leverancier. De Nederlandse regering vreest echter dat geld van SEFE naar Moskou gaat.

“We weten van zowel de Duitse regering als SEFE zelf dat ze nog steeds geloven dat een deel van het geld via complexe eigendomssystemen nog steeds naar Rusland kan gaan”, zei Brüggenkate.


Bron

Lees ook:   Waarom je nooit beroemd en rijk zult worden!

Gerelateerde artikelen

Back to top button