Kun je tegelijkertijd een vorig leven en een toekomstig leven ervaren?

Kun je tegelijkertijd een vorig leven en een toekomstig leven ervaren?

Een regressietherapeut verteld:

Een paar jaar geleden, terwijl ik nog steeds als bedrijfsjurist werkzaam was, besloot ik te stoppen bij een Barnes & Noble in de buurt van mijn kantoor. Terwijl ik door de planken in de New Age-sectie bladerde, zag ik een van mijn favorieten, The Nature of Personal Reality van Jane Roberts. Het boek voelde goed aan in mijn handen toen ik het van de plank nam; en net toen ik het opende, kwam er een gedachte in me op.

“Doe je visite kaartje in dit boek”.

Ik had inmiddels al wel geleerd om dergelijke momenten van intuïtie niet ter discussie te stellen, maar om ze met speelse nieuwsgierigheid te volgen. Maar zelfs ik moest toegeven dat deze gedachte weinig zin had. Toch reikte ik naar mijn tas, haalde een kaartje tevoorschijn en stopte deze tussen de pagina’s. Toen ik het boek weer op de plank teruglegde, kwam er een andere gedachte bij me op.

“Degene die dit boek koopt en de kaart zal vinden, is een heel bijzonder persoon”.

Deze gedachte voelde vreemd aan, alsof hij van iemand anders kwam – iemand die veel meer wist dan ik. Er was een gevoel van iets mystieks rondom deze woorden.

Mijn ziel herkende het gevoel, maar mijn geest kon het niet verklaren.

Maanden later, nadat ik het incident al volledig vergeten was, ontving ik een e-mail van een man met de naam John. Hij legde uit dat hij het gevoel had gekregen dat het tijd was om The Nature of Personal Reality opnieuw te gaan lezen. Dus ging hij naar dezelfde Barnes & Noble waar ik naartoe was gegaan, aan de overkant van zijn eigen werkplaats. Hij pakte precies hetzelfde exemplaar van het boek dat ik in handen had gehad en mijn kaart viel eruit. Om redenen die hem niet bekend waren, bewaarde hij toch het visite kaartje.

Toen hij die avond thuiskwam, bezocht hij mijn website. Na slechts een paar minuten te hebben gelezen, mailde hij me. Iets in hem zorgde ervoor om het te doen, zei hij; het was bijna automatisch. Voor hem onverklaarbaar.

John vertelde me dat hij een alleenstaande man van halverwege de twintig was die een paar jaar geleden op een spiritueel pad was begonnen, maar zich heel eenzaam voelde zonder familie of vrienden naast hem. Vervolgens heb ik mijn ervaringen met regressie uit het verleden gedeeld en uitgelegd dat wat mensen tijdens regressie leren, altijd perfect is afgestemd op waar ze zijn en op de meest onverwachte manieren genezing biedt. In mijn opwinding, bood ik hem aan om terug te gaan tijdens een regressie naar zijn vorige levens, en hij was nieuwsgierig genoeg om ja te zeggen.

Ik had geen idee dat ik op het punt stond om de eerste – en misschien wel de meest verrassende – les tegen te komen die ik zou leren van de teruggaan in het verleden en het leven.

Denk Met Je Hart: De Raad - “Alles Dat Je Wilt Is Beschikbaar Voor J...

Nadat ik John had geholpen in trance te gaan, vroeg ik hem om me te vertellen wat hij zag, voelde en hoorde. Hij beschreef dat hij zich zag  staan ​​voor een kapperszaak op een geplaveide straat. Hij merkte op dat de lantaarnpalen op straat schaduwen hadden. Hij droeg een bruin broekpak, een vest, een gestreept hemd en een bruin jasje. Om het ensemble compleet te maken, had hij ouderwetse schoenen aan en een hoed die hij beschreef als een “krantenjongenspet”. Hij was begin dertig en zijn naam in dat leven was ook John.

De sessie ging verder door John verschillende vragen te stellen. Toen John me vertelde over de ontwikkeling van zijn leven, was hij heel specifiek met namen en data. Hij was een succesvolle bankier en woonde in Brooklyn, New York, en hij had een zoon en een dochter met zijn vrouw, Katherine. Hij vertelde over de geboorte van zijn zoon in 1940 en scènes uit de bruiloft van zijn dochter in 1963. We ontdekten dat zijn zoon bij een auto-ongeluk in 1957 werd gedood. Johannes herinnerde zich dat hij op de huwelijksdag van zijn dochter wel had kunnen bedenken dat ze een betere echtgenoot had kunnen vinden. Door de jaren heen verloren hij en zijn dochter het contact  en het leven werd erg eenzaam toen zijn vrouw in 1971 stierf. Na jarenlang het gevoel te hebben afgesloten van de wereld te zijn en vervolgens zijn vermogen te verliezen door slechte investeringsbeslissingen, pleegde John zelfmoord in 1978.

De belangrijkste les die John in dat leven wilde leren, ging over eenzaamheid en de gevolgen van zelfmoord. Nadat de ziel van Johannes uit zijn lichaam was opgestaan, ging hij naar de geestelijke kant en werd opgewacht door zijn gids. John en zijn gids bespraken de noodzaak om herboren te worden en de problemen van eenzaamheid aan te pakken tijdens het leven dat hij net abrupt had beëindigd. Hij ervoer hierna dat hij heel snel herboren werd. . . en vertelde me dat het in het jaar 1950 was.

-John’s Lives zijn niet chronologisch uitgevoerd-¿

Madonna, E. de Bruyne

Een golf van paniek en ongeloof sloeg over me heen. John lag voor me op bed en ik zat op een stoel in de buurt, stil om mijn schrik te verbergen. We hadden net het leven herbeleefd waarin hij in het begin van de 20e eeuw was geboren en stierf in 1978 – en nu vertelde hij me dat hij in zijn volgende leven in 1950 werd geboren!

Mijn geest protesteerde. “Nee, nee, nee! Dit is onmogelijk! ” Dit is niet hoe tijd werkt. Dit is niet hoe reïncarnatie werkt! De tijd is lineair. Pas nadat een ziel het ene leven voltooid, gaat het door naar het andere. Niets van dit is logisch!

Wacht maar, zei een stem diep in mij. Laat hem eerst spreken.

Ik wachtte. Het gebrek aan lucht deed pijn aan mijn longen. Ik probeerde de rustigste adem te halen die ik ooit had ingeademd. Gelukkig heeft John de stilte verbroken.
“Ze laat me kennismaken met haar vriendinnen,” zei hij. “Zoveel vrouwen. . . te veel parfum, te veel make-up. Ik huil. Ik vind dit helemaal niet leuk. . . .”

Ik haalde diep adem, opgelucht dat hij verder had verteld over wat hij zag. John vertelde me dat hij in dit tweede leven een kind van gemengd ras was in het Zuiden dat geadopteerd was door een rijke blanke familie. John’s ouders hadden al een tijdje geprobeerd een kind te krijgen, voordat ze zich bij adoptie neerlegden als enige optie, maar zijn vader kon niet accepteren dat zijn zoon een donkerdere huid had. Ze kwamen nooit nader tot  elkaar en John was ergens altijd bang voor hem.

Februari - Jan de KokJan de Kok afbeelding

John leidde deze keer een heel eenvoudig leven. Hij werkte, at en sliep en was over het algemeen tevreden. Kijkend naar de laatste dagen van zijn leven, zei John tegen mij: “Ik ben echt oud. Ik ben in de negentiger jaren. Ik woon in een verpleeghuis in Californië. Ik breng het grootste deel van mijn tijd daar door en staar naar het raam. Verspilde tijd . . .”

Vanuit ons huidige standpunt ervoer John zowel een vorig leven als een toekomstig leven. Gezien het feit dat hij in dit leven in 1950 werd geboren en zichzelf in zijn jaren negentig zag, was het duidelijk dat de verpleegtehuis-scene ergens in de jaren veertig van de vorige eeuw bestond. Om het nog ingewikkelder te maken, werd John – als de persoon die hij vandaag is – halverwege de jaren tachtig geboren. Dit avontuur in tijdloosheid ging door met nog vier levens, die allemaal plaatsvonden in ongeveer dezelfde periode van 130 jaar – tussen de jaren 1910 en 2040.

Mensen dachten eerder dat de cyclus van reïncarnatie als volgt werkte: Een ziel wordt geboren en incarneert. Zijn lichaam sterft uiteindelijk, en de ziel keert terug naar de dimensie tussen levens. Daar bepaalt het hoe goed het in het leven heeft gewerkt, en vervolgens kiest hij om opnieuw te worden geboren om aan dezelfde of verschillende lessen te werken. De cyclus gaat verder vanaf daar totdat de ziel zichzelf perfectioneert en samensmelt met het Godsbewustzijn/of zelf een tijdlang gids mag zijn voor andere mensen- zielen op aarde. Met andere woorden, we zagen reïncarnatie als de lineaire progressie van een enkelvoudige ziel. Vroeger dachten we aan “andere” levens als “vorige levens” van dezelfde persoon. Toekomstige levens werden nauwelijks onderzocht, omdat de toekomst volgens ons inzicht nog niet was verstreken.

Het is te simplistisch om het verleden te laten leven.

Vrijheid - Jan de Kok. Freedom

We zijn klaar om deze eenvoudigere verklaringen te overstijgen die door zoveel generaties van onze voorgangers worden geboden.

Maar omdat onze geest nu multidimensionaal denken, in ruimte en tijd, beter kan verwerken. Buiten de dimensie van onze aardse realiteit, werkt de tijd volgens een ander patroon. Het is niet lineair – het is eenvoudig en altijd nu. Elk leven is dus beide, nog steeds aan het ontvouwen en is al voltooid in het huidige moment. In feite bestaat de tijd dus niet. Wel op aards niveau van begrip maar niet in spiritueel opzicht.

Een echte spirituele opvoeding

John’s sessie was voor mij een ware spirituele opleiding. Het concept van parallelle levens is nieuw in de wereld van regressie naar het verleden; in feite staat het op het scherpst van de snede van ons spirituele bewustzijn als geheel. Tijdens mijn sessie met John voelde ik me een ontdekkingsreiziger, en waagde ik me in onbekende delen van kennis. Ik was op dat moment niet op de hoogte van een andere regressionist die deze informatie in zijn of haar werk tegenkwam. Tot dat moment had ik geen boeken gelezen die over de gelijktijdigheid van het bestaan ​​spraken. Als ik het ergens tegengekomen was, had het door mijn hoofd gevlogen zonder dat ik het concept begreep of het bewust verwerkte. Om nog maar te zwijgen over het feit dat John mijn allereerste cliënt was buiten mijn geliefde familie en vrienden! Ik voelde een immense dankbaarheid dat mijn gids me klaar had geacht om een ​​sessie van zo’n groot belang te faciliteren.

Het universum verlangt naar deze nieuwe verschuiving in denken

Het is me duidelijk dat het universum hunkert naar deze nieuwe verschuiving in het denken. Overal nemen mensen stappen in de richting van het Licht. We boeken grote vooruitgang bij het assimileren en toepassen van subtiele metafysische kennis. En, het allerbelangrijkste, we stappen uit onze comfortzones om het leven opnieuw te ontdekken op nieuwe en opwindende manieren. Het begrip dat tijd gelijktijdig is, kan ons allemaal helpen bij onze spirituele vooruitgang en ons bewustzijn vergroten over hoe we onze eigen realiteiten creëren.

Mira Kelley

Gerelateerde Berichten