web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

Druppels van een natuurlijke stof kunnen mogelijk haar terug groei stimuleren.

Druppels van een natuurlijke stof kunnen mogelijk haar terug groei stimuleren.

94dc626217325940c404fd420fa6a495 AnGel-WinGs.nl

Onderzoekers hebben een doorbraak bereikt in de behandeling van kaalheid door nanodeeltjes van keratine  rechtstreeks in de haarzakjes te injecteren.

Deze microscopisch kleine druppeltjes, afkomstig van keratine, het hoofdbestanddeel van het haar, vormen de kern van deze innovatieve benadering. Japanse onderzoekers hebben veelbelovende resultaten behaald na de eerste proeven met muizen.

Keratine, bekend van haar, nagels, snavel en klauwen, wordt aangemaakt door het lichaam zelf, en wordt vaak gebruikt om haargroei te bevorderen en om het haar te versterken. Traditioneel wordt het toegevoegd aan shampoos en conditioners. Eerdere onderzoeken toonden aan dat een gel van kleine keratinebolletjes de groei van haarzakjes kan stimuleren. Het probleem was echter dat de bovenste huidlaag vaak als barrière fungeerde voor effectieve behandelingen.

De Japanse onderzoekers overwonnen dit obstakel door nanodeeltjes van keratinegel direct naar haarzakjes te leiden, waardoor de ‘medicatie’ dieper kon doordringen. De resultaten bij muizen waren veelbelovend, waarbij de nanogel sneller en effectiever haarvernieuwing stimuleerde dan conventionele keratinebehandelingen.

De keratinegel, bestaande uit oplosbare bolletjes, werd aangebracht op de kaalheid bij muizen. De genetische analyse toonde aan dat de nanogel specifieke genen beïnvloedde die haarzakjes reguleren en zelfs genen stimuleerde die nieuwe haarzakjes aanmaken.

Lees ook eens:  Gesmolten virussen!!!!!!

Het onderzoek impliceert een potentieel veilige en effectieve behandeling voor haarverlies, zonder de bijwerkingen die sommige andere medicijnen met zich meebrengen. Het onderzoek is nog in een vroeg stadium, maar de veelbelovende resultaten geven hoop voor de ontwikkeling van nieuwe benaderingen voor de behandeling van kaalheid.

Bron

Lees ook over baarden LINK

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥