web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkSpiritueel

Ziekte is een noodsignaal dat door de ziel door het lichaam wordt gestuurd

“Zonder overdrijving kunnen we zeggen dat de vraag naar de grondoorzaken van onze kwalen iedereen zorgen baart. Iedereen die serieus nadenkt over zijn gezondheid, zoekt onvermijdelijk op zijn minst de bittere waarheid. Sommige mensen verwachten deze waarheid van artsen, anderen wenden zich tot filosofie en zelfs bijgeloof. Maar misschien is het duidelijkste en meest correcte antwoord te vinden in de bijbelteksten. Ze bevatten de sleutel tot de geheimen van ziekten, zegt dokter Konstantin Zorin.

Door de ware oorzaken van ziekten te bestuderen, berekende Konstantin Zorin de triggers die vatbaar maken voor ziekten of die de ziekte rechtstreeks in het menselijk lichaam veroorzaken.

“De hersenen huilen en de tranen vallen in het hart, de lever en de maag”

Na analyse van gevallen uit zijn praktijk en de praktijk van zijn collega’s, kwam Konstantin Zorin tot de conclusie dat in veel situaties zonde (de dokter bedoelt daarmee negatieve emoties) de eerste fase van een ziekte wordt, een soort pre-ziekte van een persoon .

Konstantin Zorin kon bijvoorbeeld vaststellen dat in veel gevallen zowel intense negatieve emoties (woede, angst) als kleine dagelijkse irritaties (nerveuze sfeer op het werk of thuis; onbalans, langdurig piekeren over iets) kunnen leiden tot maagzweren. .

– Tussen ons en onze ziekten staat, op de een of andere manier, de zonde – de spirituele factor van ziekte. Het vervangt op geen enkele wijze erfelijke, fysiologische, biologische en andere factoren bij het optreden en de ontwikkeling van de ziekte. Integendeel, in wezen handelen ze allemaal samen, alsof ze het ‘stokje’ van de een naar de ander doorgeven. Natuurlijk is het in veel gevallen mogelijk de mechanismen te traceren die ons van zonde naar ziekte leiden. Deze paden zijn echter vaak versluierd, legt Konstantin Zorin uit.

Lees ook:   Zuigzoen kan levensgevaarlijk zijn

In zijn boek ‘Rise and Walk: Steps to Recovery’ beschrijft Konstantin Zorin enkele mechanismen waardoor zonde aanleiding geeft tot verschillende ziekten. Eén van deze mechanismen is stress. De oorzaak van stress kunnen verschillende schokken, verwondingen en onaangename gesprekken zijn.

Volgens Konstantin Zorin is de bron van stress voor een persoon in de eerste plaats niet de gebeurtenis als zodanig, maar onze houding ten opzichte ervan. Een gebeurtenis doet ons in de eerste plaats pijn als we er verkeerd op reageren.

De dokter vertelt over een Arabische parabel waarin een zwerver met de pest te maken krijgt. Hij vraagt ​​haar waar ze heen gaat. Plague antwoordt dat hij naar Bagdad gaat om vijfduizend mensen te vermoorden. Na enige tijd wordt deze man opnieuw geconfronteerd met de pest. De zwerver verwijt haar: ‘Je zei dat je in Bagdad vijfduizend mensen wilde vermoorden, maar je hebt vijftigduizend vermoord.’ Als reactie hierop wierp de pest tegen dat ze er zoveel had vernietigd als ze had beloofd, en dat alle anderen waren gestorven van angst.

Het is niet alleen angst die stress veroorzaakt. Het wordt ook veroorzaakt door andere negatieve emoties die tot ziekte kunnen leiden. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dus dat mensen die hongerig zijn naar macht vatbaar zijn voor ‘machtsstress’ en vaak lijden aan hart- en maagziekten.

“Dialoog met de ziel zal je helpen de oorzaak van de ziekte te begrijpen en deze in de toekomst te voorkomen”

– Sommige emoties leiden tot ziekte, andere helpen er vanaf te komen. Niemand ontkent de krachtige invloed van de mentale toestand op ziekte. De gemoedstoestand, het vertrouwen of wantrouwen in de arts en het geloof in herstel bepalen grotendeels het verloop en de uitkomst van de ziekte. Het is geen toeval dat de beroemde chirurg Voino-Yasenetsky benadrukte dat de spirituele invloed van een arts op een patiënt vaak uitstekende resultaten oplevert bij de behandeling van vele ziekten, merkt Konstantin Zorin op.

Lees ook:   MS = lyme?

Volgens de arts bevestigen deze oordelen iatrogene ziekten. Ze ontstaan ​​​​bij een persoon als reactie op onzorgvuldige uitspraken en acties van artsen. Ironische opmerkingen, verwijten en tactloosheid kunnen tot onherstelbare gevolgen leiden. Om dit te bevestigen haalt Konstantin Zorin verschillende situaties uit de medische praktijk aan.

Patiënt P. onderging onderzoek naar een tumor op het tandvlees. Een paar weken later ging hij naar zijn arts om zijn diagnose te stellen. De dokter was ergens mee bezig en zei haastig tegen de patiënt: “Ga naar het mortuarium, daar zul je alles te weten komen.” De patiënt was zich er uiteraard niet van bewust dat de arts de resultaten van dergelijke onderzoeken gewoonlijk naar de afdeling pathologie stuurt. Hij begreep de woorden van de dokter letterlijk, en hierdoor kreeg hij een hartaanval.

Patiënt K. meldde zich aan voor een consult bij een hoogleraar-cardioloog over cardiofobie. De professor had het druk en een andere dokter zag de patiënt. Aanvankelijk was de arts niet blij toen hij begreep waarom hij deze patiënt moest opnemen. Vervolgens zei hij op dezelfde onvriendelijke toon tegen de patiënt: “Cardiofobie is de angst voor de dood door een hartziekte. Wat ons betreft gaat het goed met je. Maak je geen zorgen, je zult niet sterven aan je hart. Maar je zou eens naar een psychiater moeten gaan.”

Sindsdien leefde K. met het volste vertrouwen dat ze een of andere psychische aandoening had. Omdat ze erg achterdochtig was, begon de vrouw zorgvuldig alle symptomen van ‘haar ziekte’ te noteren. De symptomen groeiden als paddenstoelen uit de grond na een regenbui. Ze vond alles in zichzelf wat ze wilde vinden. Als gevolg hiervan had deze vrouw eigenlijk de hulp van artsen nodig.

Lees ook:   Azijn als schoonmaakmiddel en bacterieën

Uit deze verhalen wordt een ander mechanisme voor het optreden van ziekten duidelijk: mentaal trauma – zonde (negatieve emotie) – ziekte, zegt Konstantin Zorin. De dokter is ervan overtuigd dat als mensen in de communicatie tussen arts en patiënt en in de dagelijkse communicatie er in hun woorden voor zouden zorgen dat onze toespraak prettig was voor anderen, er aanzienlijk minder aanvallen van maagzweren, hart- en vaatziekten en andere kwalen zouden optreden.

– Ziekte is een noodsignaal dat door onze ziel door het lichaam wordt gestuurd. Wat gebeurt er als we proberen te luisteren naar wat onze ziel zegt als ons lichaam ziek is? Bij een hypertensieve crisis zal ze bijvoorbeeld “zeggen”: “Rustig maar, je bent te prikkelbaar”, en bij een aanval van angina pectoris zal ze “adviseren”: “Stop, jij wilt ook veel.” Een dergelijke dialoog zal helpen de oorzaak van de ziekte te begrijpen, deze snel te elimineren en de ziekte in de toekomst te voorkomen, zegt Konstantin Zorin.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken