web analytics

Onderzoek: 5 uur lichaamsbeweging per week kan jaarlijks 46.000 kankergevallen helpen voorkomen

Een grote studie schat dat drie procent van alle kankergevallen in de VS per jaar (ongeveer 46.000 gevallen) voorkomen zou kunnen worden als inactieve volwassenen hun levensstijl zouden veranderen om te  voldoen aan de richtlijnen voor fysieke activiteit van vijf uur per week .

De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift  Medicine & Science in Sports & Exercise . Deze studie is de eerste die het aantal kankergevallen schat dat te wijten is aan fysieke inactiviteit op basis van kankerplaatsen voor elke staat, wat de noodzaak benadrukt van “sterk onderzoek met betrekking tot lichaamsbeweging en kanker”.

Regelmatige lichaamsbeweging de sleutel tot het verminderen van het risico op kanker

Volgens AICR’s uitgebreide analyse van het wereldwijde onderzoek kan regelmatig sporten het risico op  borst- , colorectale en endometriumkanker helpen verminderen. Gegevens suggereren dat fysieke activiteit ook kan helpen het risico op slokdarm-, lever- en longkanker te verlagen, maar de onderzoekers erkenden dat het bewijs niet sterk genoeg is om te voldoen aan de strenge richtlijnen van AICR om een ​​duidelijke link te kunnen sluiten.

In voorgaande jaren hebben afzonderlijke onderzoeken aangetoond dat fysieke activiteit het risico op verschillende  vormen van kanker verlaagt,  verder dan wat AICR heeft geconcludeerd. Het onderzoek naar lichaamsbeweging en kanker onthult ook de vele voordelen van fysieke activiteit voor overlevenden van kanker.

Zowel laboratorium- als klinische onderzoeken hebben aangetoond dat fysieke activiteiten het immuunsysteem ondersteunen, chronische ontstekingen verminderen en gezonde niveaus van hormonen, zoals insuline en oestrogeen, bevorderen.

De AICR beveelt aan om te voldoen aan de aanbevelingen van de Amerikaanse regering voor fysieke activiteit van ten minste 30 tot 60 minuten matig intensieve activiteit per dag (ongeveer 2,5 tot vijf uur per week). Een andere optie is om elke week ongeveer 75 minuten aan intensieve lichaamsbeweging te doen.

Lees ook:   Onderzoekers hebben een ontdekking gedaan die mogelijk zou kunnen leiden tot de ontwikkeling van een nieuwe behandeling voor de meest voorkomende kanker bij kinderen: acute lymfatische leukemie.

Alle activiteiten die uw hartslag verhogen tot ten minste een matige activiteit, tellen mee voor wekelijkse lichaamsbeweging, zoals stevig wandelen, dansen en zwemmen.

Het onderzoeksteam verzamelde eerst gegevens over de incidentie van kanker en activiteitsgewoonten van inwoners van 30 jaar en ouder in elke staat en het District of Columbia. De onderzoekers verzamelen ook activiteitsgegevens uit zelfgerapporteerde enquêtes van 2013 tot 2016.

Het team groepeerde vervolgens de activiteitsgewoonten van de vrijwilligers in acht categorieën, afhankelijk van de verbruikte energie, waarbij de laagste nul of volledig inactief was. De hoogste categorie kwam overeen met vijf uur activiteit met matige intensiteit per week of 45 minuten per dag. (Gerelateerd:  onderzoek suggereert dat granaatappels de groei van kankercellen kunnen vertragen .)

Voor hun berekeningen richtten de onderzoekers zich op de totale kankerincidentie en zeven kankertypes op basis van een analyse van negen onderzoeken. Deze analyse toonde een specifiek lager risico bij het vergelijken van hoge tot lage activiteitsniveaus voor borst-, endometrium-,  colon- , maag-, nier-, slokdarm- en blaaskanker.

Ten slotte plaatsten de onderzoekers alle cijfers in een vergelijking die de aan de bevolking toegeschreven breuk wordt genoemd. De vergelijking bepaalde het aandeel incidenten (zoals kanker) in een populatie toegeschreven aan een specifieke risicofactor (zoals inactiviteit).

Kankers geassocieerd met inactiviteit

Vergeleken met het hoogst aanbevolen niveau van fysieke activiteit, of ten minste vijf uur per week, schatten de resultaten van het onderzoek dat ten minste drie procent van alle incidentele gevallen van kanker, met uitzondering van niet-melanoma huidkanker, verband hield met lichamelijke inactiviteit. Ze ontdekten ook dat het aandeel  kankers als gevolg van inactiviteit  hoger was bij vrouwen en dat de jaarlijkse gevallen meer dan het dubbele waren van het aantal mannen.

Voor specifieke kankerplaatsen was 9,3 procent van de darmkankers, 8,1 procent van de slokdarmkanker en 6,5 procent van de vrouwelijke borstkankers gekoppeld aan een gebrek aan lichaamsbeweging.

Lees ook:   De ongeldigheid van de Corona PCR-test uitgelegd in 5 min.

Bij classificatie per staat varieerde het aandeel van kankergevallen dat te wijten was aan lichamelijke inactiviteit van 2,3 procent in Utah tot 3,7 procent in Kentucky.

Er zijn veel obstakels voor fysieke activiteit. Sommige hebben meer kans om historisch gemarginaliseerde bevolkingsgroepen en mensen met een beperkt inkomen te beïnvloeden, legden de onderzoekers uit.

De bevindingen van het onderzoek benadrukten de noodzaak van interventies zoals gemeenschapsprogramma’s en geschikte infrastructuur die fysieke activiteit in verschillende staten kunnen helpen bevorderen, vooral in staten met een hogere prevalentie van lichamelijke inactiviteit en toe te schrijven gevallen van kanker.

Zoals de studie heeft aangetoond, helpt regelmatig sporten je om een ​​gezond gewicht te behouden en beschermt het je ook tegen bepaalde vormen van kanker.

Als je nog nooit fysiek actief bent geweest, neem dan kleine stapjes en begin met beheersbare en  gematigde trainingssessies van 15 minuten . Doe vijf sessies in week één.

Naarmate je sterker wordt, voeg je de komende weken geleidelijk vijf, 10 of 15 minuten toe totdat je elke sessie gemakkelijk voorbij de 30 minuten kunt komen.

Als u gezondheidsproblemen heeft die intensievere activiteiten in de weg staan, probeer dan stevige wandelingen te maken om uw risico op kanker te verminderen.

Om consequent actief te worden, moet je ook rekening houden met je mindset. Motiveer jezelf door lichaamsbeweging te zien als spel in plaats van als een taak.

Of je nu traint in de sportschool of een stevige wandeling maakt, probeer te genieten van de wereld om je heen en rust rustig uit, wetende dat je hard werkt om gezonder te worden.

 

Deze video is van het  Dance Dance Workout-kanaal op  Brighteon.com

Bron

Voor sport: https://nl.pinterest.com/angelwingsnl/sport/

Gerelateerde artikelen

Back to top button