web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

Statines veroorzaken en verergeren diabetes

Opnieuw is er aandacht voor statines, en wederom is dit geen zonnig nieuws. De cholesterolverlagers zouden namelijk diabetes 2 kunnen veroorzaken én diabetes 2 verergeren bij wie dit al heeft. Het risico op diabetes wordt dusdanig vergroot dat de FDA (De Amerikaanse Food and Drug Administration) zelfs eist, dat dit op de verpakking wordt gezet.

Het onderzoek

9.535 patiënten op statines werden tot 15 jaar gevolgd door het onderzoeksteam. Patiënten op statines hadden hogere bloedglucosespiegels en vertoonden meer tekenen van insulineresistentie – een belangrijke oorzaak van diabetes en hartaandoeningen (onderzoek: zie bronnen).

De onderzoekers ontdekten ook dat patiënten die ooit statines hadden gebruikt een 38 procent hoger risico hadden om diabetes type 2 te ontwikkelen. Het risico zou zelfs nóg hoger zijn bij patiënten met overgewicht of obesitas, wat een bekende oorzaak van de aandoening is.

Voorgeschreven bij (kans op) hart-en vaatziekten

Al eerder bleek dat het slikken van cholesterolverlagers minder effectief is dan wordt gezegd: het risico op een hartaanval wordt nauwelijks kleiner, maar bij veel mensen spelen veel bijwerkingen. Denk hierbij aan pijnlijke spieren, duizeligheid, vermoeidheid en stemmingswisselingen. En nu blijkt dus ook, dat mensen die deze medicatie gebruiken een (nog) groter risico hebben op het krijgen van diabetes type 2.

Er zijn steeds meer artsen die vragen stellen bij de noodzaak van het kunstmatig verlagen van het cholesterol. Lees bijvoorbeeld dit artikel.

Lees ook eens:  Kinderen sterven plotseling - 'Het is door het dak' - Dr. Peter McCullough

Preventief statines bij diabetes type 2, kan diabetes verergeren!

Het meest schokkende aan dit verhaal is dat statines in principe standaard voorgeschreven worden wanneer iemand diabetes heeft. Vaak ook wanneer het cholesterol helemaal niet afwijkt. Mensen met diabetes zouden namelijk meer risico hebben op hart- en vaatziekten en daarom moeten zij ‘voor de zekerheid’ vaak alvast beginnen met statines slikken.

Maar als statines er juist voor kunnen zorgen dat je diabetes type 2 krijgt of het verergert, waar zijn we dan mee bezig?

Steeds meer artsen roepen op om te stoppen met statines

Steeds meer artsen en wetenschappers komen in opstand tegen het huidige beleid. Ze zijn tegen het huidige statinebeleid. Zo schreef huisarts van der Linde een artikel: Laat die statines maar zitten. Ook Tros radar maakte er al een uitzending over: bekijk hem hier.

Ook bijvoorbeeld cardioloog Nadir Ali is tegen het voorschrijven van statines, omdat cholesterol ons juist gezond houdt. Je moet LDL cholesterol niet verlagen, want zegt hij: “Oudere mensen met een hoger LDL-cholesterol leven langer!” Lees hier dit artikel van cardioloog Nadir Ali.

Let op: Wil jij stoppen met medicatie overleg dit dan altijd met je arts. Dit geldt voor alle voorgeschreven medicatie! Ga het gesprek aan. Misschien kun je voorstellen het een periode zonder statines te gaan proberen. Vaak gaat een behandelaar daar wel in mee.

Lees ook eens:  Coronavirus ja soms is het nabij

De cholesterolmythe

Onlangs verscheen er een boek van medisch journalist en onderzoeker Daan de wit: de cholesterolmythe. Hierin laat hij zien dat  vet en cholesterol helemaal niet de boosdoeners zijn, dat dat nooit is bewezen. De statines industrie is echt een miljarden industrie die maar één doel heeft en dat is pillen verkopen. Zij zijn het die ervoor zorgen dat wij (en artsen) denken dat we niet zonder statines kunnen.

Daan de Wit heeft zeer grondig onderzoek gedaan naar statines en de rol van cholesterol op onze gezondheid. Uiteindelijk pleit hij ook voor puur eten volgens een strikt koolhydraatarm/keto menu (inclusief meer vet) om écht gezonder oud te worden. Lees de bespreking van dit boek.

Diabetes 2 stoppen en weer gezonder worden

Veel mensen hebben diabetes 2, natuurlijk ook mensen die geen statines slikken. Vaak zit het in de familie… Als je diabetes 2 hebt kan je lijf niet goed omgaan met veel koolhydraten. Wanneer je dan gezond koolhydraatarm/keto gaat eten verlaag je je bloedsuikers direct. Je hebt al snel helemaal geen diabetesmedicatie meer nodig. Ook je hart en vaten kunnen  met deze aanpak weer gezond  worden.

Gezond koolhydraatarm/keto eten is het beste wat je kunt doen voor hart en vaten. Het beste wat je kunt doen voor je lijf. Het beste wat je kunt doen als je gezond(er) oud(er) wilt worden. Lees hier hoe je dat aanpakt en hoe een gezond koolhydraatarm/keto menu eruit ziet.

Lees ook eens:  Wat liet Madonna doen aangaande haar uiterlijk en lichaam

Bron

Je kunt ook diabetes krijgen door corona, is nieuw ontdekt ook bij niet gevaccineerden, en na antibiotica.
In Amerika is dit allemaal onderzocht.

Cholesterol is overigens niet het probleem, een hoog Cholesterol geeft aan dat er ergens in het lichaam een ontsteking zit, en in feite zou men dat gezondheidsprobleem moeten oplossen.

Kan het krijgen van COVID uw risico op het ontwikkelen van diabetes vergroten?

Diabetes oftewel suikerziekte en vitaminen

Kinderen in China gediagnosticeerd met diabetes na het krijgen van Chinese COVID-19-vaccins

Is er een verband tussen de toename van (jeugd)diabetes en vaccins ?

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥