web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkPolitiek-Elite

Keer op keer heeft het leger gevaarlijke biowarfare-experimenten op Amerikanen uitgevoerd

Keer op keer heeft het leger gevaarlijke biowarfare-experimenten op Amerikanen uitgevoerd

THE DIMMING (Trailer) Exposing The Global Climate GeoEngineering Cover-up Documentary

Op 20 september 1950 gebruikte een US Navy-schip net voor de kust van San Francisco een gigantische slang om een ​​wolk microben in de lucht en in de beroemde mist van de stad te spuiten. Het leger testte hoe een aanval met biologische wapens de 800.000 inwoners van de stad zou treffen .

De mensen van San Francisco hadden geen idee.

De marine zette de tests zeven dagen voort, waarbij mogelijk ten minste één sterfgeval veroorzaakte . Het was een van de eerste grootschalige biologische wapenproeven die zouden worden uitgevoerd in het kader van een ’testprogramma voor bacteriologische oorlogvoering’ dat twintig jaar duurde, van 1949 tot 1969. Het doel ‘was om [het gebruik van biologische wapens] tegen de Verenigde Staten en hun bondgenoten en om wraak te nemen als de afschrikking mislukte, ‘ legde de regering later uit . “Fundamenteel voor de ontwikkeling van een afschrikstrategie was de behoefte aan een grondige studie en analyse van onze kwetsbaarheid voor openlijke en geheime aanvallen.”

Van de 239 bekende tests in dat programma viel San Francisco om twee redenen op, volgens Dr. Leonard Cole, die de aflevering documenteerde in zijn boek ” Clouds of Secrecy: The Army’s Germ Warfare Tests Over Populated Areas .”

Cole, nu de directeur van het Terror Medicine and Security Program aan de Rutgers New Jersey Medical School, vertelt Business Insider dat dit incident ‘opmerkelijk was: ten eerste omdat het erg vroeg in het programma was … maar ook vanwege het buitengewone toeval dat vond plaats in het Stanford Hospital, beginnend dagen nadat de tests van het leger hadden plaatsgevonden. ‘

Ziekenhuispersoneel was zo geschokt door het verschijnen van een patiënt die besmet was met een bacterie, Serratia marcescens , die nog nooit in het ziekenhuis was gevonden en zeldzaam was in het gebied, dat ze er een artikel over publiceerden in een medisch tijdschrift. De patiënt, Edward Nevin , stierf nadat de infectie zich naar zijn hart had verspreid.

Bacillus subtilis, toen bekend als Bacillus globigii, was een ziekteverwekker die werd gebruikt bij het testen. WMrapids / Wikimedia Commons
S. marcescens was een van de twee soorten bacteriën die het marineschip over de Bay Area had gespoten.

Pas in de jaren zeventig leerden Amerikanen, zoals Cole in het boek schreef, ‘dat ze decennia lang als proefdier hadden gediend voor overheidsinstanties’.

San Francisco was niet het eerste of het laatste experiment met burgers die geen geïnformeerde toestemming hadden gegeven.

Andere experimenten omvatten het testen van geestverruimende medicijnen op nietsvermoedende burgers. In een schokkend, bekend incident bestudeerden overheidsonderzoekers de effecten van syfilis op zwarte Amerikanen zonder de mannen te informeren dat ze de ziekte hadden – ze kregen te horen dat ze ‘slecht bloed’ hadden. Onderzoekers stopten de behandeling nadat deze beschikbaar kwam, zodat ze de ziekte konden blijven bestuderen, ondanks de verwoestende en levensbedreigende gevolgen voor de mannen en hun families.

Maar het waren de kiemoorlogstests waarop Cole zich concentreerde.

“Al deze andere tests waren verschrikkelijk, maar telden hooguit honderden mensen”, zegt hij. “Maar als je praat over het blootstellen van miljoenen mensen aan mogelijke schade door bepaalde chemicaliën of biologische agentia te verspreiden, dan is het kwantitatieve effect daarvan gewoon ongelooflijk.”

“Elk van de [biologische en chemische] middelen die het leger gebruikte, was aangevochten” door medische rapporten, zegt hij, ondanks de bewering van het leger tijdens openbare hoorzittingen dat ze “onschadelijke simulanten” van biologische wapens hadden geselecteerd.

“Ze worden nu allemaal als ziekteverwekkers beschouwd”, zegt Cole.

Hier zijn enkele van de andere moeilijk te geloven experimenten met kiemoorlogvoering die plaatsvonden tijdens dit duistere hoofdstuk in de geschiedenis van de VS. Deze tests zijn gedocumenteerd in het boek van Cole en geverifieerd door Business Insider met behulp van congresrapporten en gearchiveerde nieuwsartikelen.

Van Minneapolis tot St. Louis
C 119 vliegtuigen
Een C-119 Flying Boxcar, een type vliegtuig dat wordt gebruikt om chemicaliën vrij te geven. Officiële USAF-foto
Het leger testte hoe een biologisch of chemisch wapen zich door het hele land zou verspreiden door bacteriën en verschillende chemische poeders te sproeien – waaronder een bijzonder controversieel wapen dat zinkcadmiumsulfide wordt genoemd. Laagvliegende vliegtuigen zouden opstijgen, soms in de buurt van de Canadese grens, “en ze zouden door het Midwesten vliegen”, waarbij ze hun lading boven steden lieten vallen, zegt Cole.

Lees ook:   Misbruik illuminati

Deze sprays werden ook op de grond getest, met machines die wolken van daken of kruispunten van steden zouden loslaten om te zien hoe ze zich verspreiden.

In het boek citeert Cole militaire rapporten waarin verschillende tests in Minneapolis werden gedocumenteerd, waaronder een waarin chemicaliën zich door een school verspreidden. De wolken waren duidelijk zichtbaar.

Om verdenking te voorkomen, deden de militairen alsof ze een manier aan het testen waren om de hele stad te maskeren om haar te beschermen. Ze vertelden stadsfunctionarissen dat “de tests inspanningen inhielden om het vermogen te meten om rookgordijnen over de stad te leggen” om het te “verbergen” in geval van een nucleaire aanval, aldus Cole’s verslag.

De potentiële toxiciteit van die controversiële verbinding zinkcadmiumsulfide wordt besproken. Een component, cadmium, is zeer giftig en kan kanker veroorzaken. Sommige rapporten suggereren een mogelijkheid dat het zinkcadmiumsulfide misschien zou kunnen worden afgebroken tot cadmium, maar een rapport uit 1997 van de National Research Council concludeerde dat de geheime tests van het leger “inwoners van de Verenigde Staten en Canada niet blootstelden aan chemische niveaus die als schadelijk werden beschouwd.” In hetzelfde rapport werd echter opgemerkt dat onderzoek naar de gebruikte chemische stof schaars was, meestal gebaseerd op zeer beperkte dierstudies.

Deze luchttesten werden in het hele land uitgevoerd als onderdeel van Operatie Large Area Coverage.

“Er waren aanwijzingen dat het poeder nadat het was losgelaten, een dag of twee later wel 1200 mijl zou worden gelokaliseerd”, zegt Cole. ‘Er was een gevoel dat je het land echt met een soortgelijke agent kon bedekken.’

Stadstests werden ook uitgevoerd in St. Louis.

In 2012 bracht Lisa Martino-Taylor, een professor sociologie aan het St. Louis Community College-Meramec, een rapport uit waarin ze theoretiseerde dat de experimenten van het leger verband zouden kunnen houden met kankercijfers in een lage-inkomens, meestal zwarte wijk in de stad waar zinkcadmiumsulfide was getest. Ze zei dat ze zich zorgen maakte dat er bij sommige tests een radioactieve component zou kunnen zijn geweest, hoewel ze geen direct bewijs had voor die mogelijkheid.

Haar rapport bracht echter beide senatoren uit Missouri ertoe aan de secretaris van het leger te schrijven, “om antwoorden te eisen”, merkte de Associated Press destijds op .

Hoewel de suggestie van Martino-Taylor puur hypothetisch blijft, “wordt de menselijke dimensie nooit genoemd” in de meeste documenten van het leger, schrijft Cole in het boek. In plaats daarvan is er alleen een discussie over hoe goed de deeltjes zich verspreiden en wat ze hebben geleerd over de mogelijkheid van biologische aanvallen van hen.

1966: “Een onderzoek naar de kwetsbaarheid van metropassagiers in New York City voor geheime aanvallen met biologische agentia”
Metro van New York
Het metrostation Times Square tijdens de spits. Stephen Chernin / Getty Images
De experimenten met het metrosysteem in New York behoren volgens Cole tot de meest schokkende in termen van het aantal blootgestelde mensen.

In een veldtest genaamd “A Study of the Vulnerability of Subway Passengers in New York City to Covert Attack with Biological Agents”, probeerden militaire functionarissen te zien hoe gemakkelijk het zou zijn om biologische wapens te ontketenen met de metro van New York City. Ze zouden gloeilampen vol bacteriën op de sporen breken om te zien hoe ze zich door de stad verspreidden.

“Als je biljoenen bacteriën in een gloeilamp kunt krijgen en die op het spoor kunt gooien terwijl een trein een station binnenrijdt, worden ze door de lucht getrokken als de trein vertrekt”, zegt Cole, terwijl hij door de tunnels reist en naar andere stations.

Lees ook:   KERNOORLOG MET IRAN?? Wat doen we?

Wolken zouden mensen overspoelen terwijl treinen wegreden, maar documenten zeggen dat ze “hun kleding borstelden, naar het rooster keken en doorliepen”. Niemand maakte zich zorgen.

In een Newsday-verhaal uit 1995 nam verslaggever Dennis Duggan contact op met de gepensioneerde legerwetenschapper Charles Senseney, die in 1975 over de experimenten had getuigd voor een subcommissie van de Senaat. In zijn getuigenis legde hij uit dat een gloeilamp vol bacteriën die op 14th Street was gevallen de bacteriën gemakkelijk verspreidde tot ten minste 58th Street.

Maar hij weigerde iets aan de Newsday-verslaggever te onthullen. ‘Ik wil hier niet in de buurt komen,’ zei Senseney tegen Duggan. “Ik [getuigde], omdat mij werd verteld dat het moest door de mensen van het ministerie van Defensie … ik kan maar beter de telefoon op gaan.”

Experimenten gingen zes dagen door in New York met Bacillus subtilis , toen bekend als Bacillus globigii , en S. marcescens.

In een artikel van de National Academy of Sciences waarin militaire experimenten worden geanalyseerd, wordt opgemerkt dat B. globigii “nu wordt beschouwd als een ziekteverwekker” en vaak een oorzaak is van voedselvergiftiging. “Het is zelden bekend dat infecties fataal zijn”, aldus het rapport, hoewel er zich fatale gevallen hebben voorgedaan.

Bijzonder controversiële tests
US_Navy_090817 D 1072C 652_The_Naval_Supply_Systems_Command_Fleet_and_Industrial_Supply_Center_in_Norfolk, _Va._issued_more_than_1.116.000_gallons_of_fuel
Een schip van de Amerikaanse marine in het Norfolk Supply Center, de locatie van een bijzonder controversieel experiment. Foto van de Amerikaanse marine door Bill Campbell
Een ander controversieel experiment dat in het boek van Cole wordt beschreven, betrof een test in het Norfolk Naval Supply Center. De onderzoekers pakten kratten vol schimmelsporen om te zien wat voor effect ze zouden hebben op de mensen die die kratten uitpakken.

Cole’s boek merkt op dat “delen van een rapport over een legertest in 1951 waarbij Aspergillus fumigatus betrokken was … erop wijzen dat het leger opzettelijk een onevenredig aantal zwarte mensen aan het organisme heeft blootgesteld”. De meeste medewerkers in het bevoorradingscentrum waren zwart.

In de militaire rapporten die door Cole worden aangehaald, beweren onderzoekers dat ze zich voorbereiden op een aanval die mogelijk gericht is op zwarte burgers. Hij citeert uit een sectie die luidt: “Omdat negers gevoeliger zijn voor coccidioïden dan blanken, werd deze schimmelziekte nagebootst.”

Toen deze experimenten voor het eerst werden onthuld in 1980, veroorzaakte het raciale aspect van deze tests controverse en scepsis over de “belangen van het leger in het algemeen welzijn”, aldus Cole.

Tests onthuld door een onverwachte bron
Activiteit van het Amerikaanse leger in de Amerikaanse programma’s voor biologische oorlogsvoering
Een niet-geclassificeerd rapport over de bacteriologische oorlogsactiviteiten van het leger. Activiteit van het Amerikaanse leger in de Amerikaanse programma’s voor biologische oorlogsvoering
Veel van deze experimenten op het Amerikaanse publiek werden eerst onderzocht door wat wij als twijfelachtige bronnen zouden beschouwen.

Een nieuwsbericht in de Washington Post uit 1979 bespreekt experimenten in de open lucht in de Tampa Bay, waarbij kinkhoest of kinkhoest in 1955 werd vrijgelaten. Staatsgegevens tonen aan dat kinkhoestgevallen in Florida toenamen van 339 (één dood) in 1954 tot 1.080 (12 sterfgevallen) in 1955, volgens dat verhaal.

Maar het is moeilijk te achterhalen hoe nauwkeurig de informatie over het vrijgeven van kinkhoest is: de enige documentatie gaat terug op een onderzoek door de Scientology Kerk.

De Scientology Kerk vormde een groep genaamd American Citizens for Honesty in Government, die volgens de Post een aanzienlijke hoeveelheid tijd besteedde aan het onderzoeken van controversiële experimenten van het leger en de CIA. Op verzoek van FOIA ontdekten ze eind jaren zeventig een aantal documenten met betrekking tot deze experimenten.

Cole begrijpt waarom sommige mensen sceptisch staan ​​tegenover die rapporten. “Ik ben zeker geen lid en ik denk dat veel van wat ze doen kwakzalverij is”, zegt hij, maar “in dit geval heb ik geen reden om aan te nemen dat dit niet echt is.”

Lees ook:   Mazelen teistert biblebelt

Veel van de documenten die scientologen openbaar maakten, waren dezelfde documenten die hij had ontvangen tijdens zijn eigen onderzoek, en die op dezelfde plaatsen waren geredigeerd.

Misschien is de moeilijkste vraag hoeveel informatie er nog ontbreekt.

Zoals Cole in het boek schrijft:

Veel details over de tests van het leger boven bevolkte gebieden blijven geheim. De meeste testrapporten zijn nog steeds geclassificeerd of kunnen niet worden gevonden, hoewel een paar van de eerdere rapporten beschikbaar zijn gekomen in reactie op verzoeken van de Freedom of Information Act en in samenhang met de Nevin-zaak. Van de beschikbare secties zijn secties geblokkeerd en ontbreken pagina’s.

Wat we hebben geleerd
ANti communisme communistische poster
De “Koude Oorlog-mentaliteit” was er een van aanhoudende angst. via blog.uprinting.com
Militaire functionarissen werden opgeroepen om voor het Congres in 1977 te getuigen nadat informatie over deze experimenten met biologische oorlogvoering was onthuld.

Destijds zeiden die functionarissen dat om te bepalen hoe kwetsbaar de VS waren voor een biologische aanval ‘uitgebreid onderzoek en ontwikkeling vereiste om precies onze kwetsbaarheid, de doeltreffendheid van onze beschermende maatregelen en de tactische en strategische capaciteit van verschillende toedieningssystemen en agenten te bepalen. , ‘volgens een verslag van die getuigenis geciteerd in’ Clouds of Secrecy ‘.

Cole zegt ook dat het moeilijk is om deze gebeurtenissen nu te zien vanuit het perspectief dat mensen toen hadden.

Er was “een andere mentaliteit in het land dan … [een] Koude Oorlog-mentaliteit”, zegt hij. Maar, zo betoogt hij, dat rechtvaardigt niet het negeren van het reeds bekende potentiële gevaar van de gebruikte middelen.

Tegelijkertijd is een deel van wat het leger weet over hoe wolken chemicaliën zich verspreiden, afkomstig van deze experimenten. Cole zegt dat de kennis die is vergaard uit deze testprogramma’s voor biologische oorlogsvoering heeft bijgedragen aan de reactie van de VS toen er berichten binnenkwamen over het mogelijke gebruik van chemische wapens in de eerste Golfoorlog.

Dus wat gebeurt er nu?

Cole zegt dat de voor de hand liggende vraag die mensen bezighouden, is wat er nu gebeurt. Immers, als er dan geheime tests zouden kunnen plaatsvinden, wat belet ze dan om door te gaan? Gaan ze eigenlijk nog steeds door?

Hij denkt niet dat het waarschijnlijk is.

“Ik zou nooit op jouw leven of mijn leven zweren dat er niets onwettigs gebeurt, maar op basis van wat ik wel weet, heb ik geen idee dat er nu ongeoorloofde activiteiten zijn waarbij het risico bestaat dat je aan tonnen mensen wordt blootgesteld, zoals is gebeurd in de jaren 50 en 60 ‘, zegt hij.

Biologische agentia worden nog steeds bestudeerd en getest, maar geïnformeerde toestemming wordt nu breder gewaardeerd. Er is ook minder een Koude Oorlog-mentaliteit die zou worden gebruikt om dit onderzoek te rechtvaardigen.

Toch blijkt uit recentere rapporten dat experimenten op dit gebied langer duurden dan we dachten.

In 2001 onthulde een rapport van de New York Times projecten voor het testen van biologische wapens die begonnen onder de regering-Clinton en werden voortgezet onder de tweede regering-Bush. Een verdrag uit 1972 verbood theoretisch de ontwikkeling van biologische wapens, maar dit programma rechtvaardigde dit met het argument dat nieuwe wapens bestudeerd moesten worden om adequate verdediging te ontwikkelen.

En de “War on Terror” roept volgens Cole andere zorgen op.

Na de miltvuuraanvallen in 2001 steeg de financiering voor bioterrorismeonderzoek met $ 1,5 miljard. Toen in 2004 stemde het Congres nog eens $ 5,6 miljard bioterror onderzoeksproject.

Deze projecten zijn bedoeld om de samenleving te beschermen tegen de gevaren van biologische agentia, maar ze kunnen een onbedoeld gevolg hebben, zegt Cole.

“Duizenden en duizenden mensen raakten bekend met ziekteverwekkers die ze voorheen niet kenden”, zegt hij. “Je hebt nu veel meer mensen die potentieel slecht zouden kunnen zijn met deze organismen, en er is maar één persoon voor nodig

 

 

https://www.businessinsider.com/military-government-secret-experiments-biological-chemical-weapons-2016-9?international=true&r=US&IR=T#so-whats-happening-now-7

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken