web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkWetenschap & Ontwikkeling

Geweldige nieuwe infraroodbril kan blinde mensen helpen de omgeving te ‘zien’

249dea938b5838835ae2c8e88b9e3e00 AnGel-WinGs.nlHet apparaat is al veelbelovend in het helpen van blinden en slechtzienden om gemakkelijk door hun omgeving te navigeren.

Mensen die blind zijn of slechtziend zijn, worden in hun dagelijks leven geconfronteerd met een uniek aantal uitdagingen, variërend van toegang tot gepubliceerd materiaal tot het hebben van een baan of zelfstandig wonen.

Echter, opkomende infraroodtechnologie die wordt onderzocht, kan blinden en slechtzienden helpen om door de wereld om hen heen te navigeren met behulp van een innovatieve bril.

In nieuw onderzoek dat onlangs is gepubliceerd en nog moet worden beoordeeld door vakgenoten, hebben Manuel Zahn en Armaghan Ahmad Khan van de Duitse Technische Universiteit van München onderzocht hoe hun 3D-camera en armband met haptische feedback mensen met een verminderd gezichtsvermogen kunnen helpen.

“Zelfs in het huidige tijdperk worden visueel gehandicapte mensen geconfronteerd met een constante navigatie-uitdaging”, schreef het paar. “Het meest gebruikte hulpmiddel voor hen is de wandelstok. Hoewel de stok een goede detectie van objecten in de directe omgeving van de gebruiker mogelijk maakt, mist hij de mogelijkheid om obstakels verder weg te detecteren.

Het ontwerp van de twee studenten maakt gebruik van twee infraroodcamera’s die in een 3D-geprint prototype van een bril zijn geplaatst om een ​​stereoscopisch beeld te krijgen dat door een kleine computer wordt omgezet in een kaart van de omgeving van de gebruiker. De infraroodapparatuur werkt ook in het donker. De armband maakt vervolgens gebruik van 25 actuatoren die zijn gerangschikt in een raster dat trilt wanneer gebruikers in de buurt van objecten komen, terwijl ze hen ook helpen bij hun oriëntatie. Naarmate gebruikers in de buurt van obstakels lopen, neemt de trillingsintensiteit van de actuatoren toe.

In tests hadden proefpersonen een nauwkeurigheid van ongeveer 98 procent terwijl ze obstakelpaden doorliepen, waarbij alle vijf de deelnemers de cursus in hun eerste run voltooiden. Na twee extra runs waren de vrijwilligers in staat om sneller over de obstakels te navigeren.

Zahn en Khan noemden in hun onderzoek vaak het Kinect-bewegingsdetectiesysteem van Microsoft voor de Xbox, maar het paar is ervan overtuigd dat hun eigen opstelling veel kleiner, goedkoper en minder opvallend zal zijn dan het spelapparaat.

De nieuwe headset zou blinden en slechtzienden een interessante mogelijkheid kunnen bieden om de talloze obstakels op te ruimen die ze tegenkomen bij het uitvoeren van reguliere taken of het navigeren door de wereld om hen heen.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥