web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkPolitiek-Elite

Deze bijwerking van het vaccin kan betekenen dat u al COVID had

Deze bijwerking van het vaccin kan betekenen dat u al COVID had, zegt een nieuwe studie

ONDERZOEK HEEFT UITGEWEZEN DAT DEZE REACTIE VEEL VAKER VOORKOMT BIJ MENSEN DIE EERDER ZIJN GEÏNFECTEERD.

Iedereen die het COVID-vaccin krijgt , kan volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) een veelvoud aan bijwerkingen ervaren. Van gezwollen armen tot koorts , deze reacties zijn precies hoe het lichaam van sommige mensen reageert op het opbouwen van immuniteit tegen COVID. Maar het blijkt dat uw specifieke vaccinreacties ook inzicht kunnen bieden in uw eerdere ervaring met het virus. Volgens nieuw onderzoek kan met name één bijwerking van het vaccin erop wijzen dat u al COVID heeft gehad. Lees verder om erachter te komen op welke reactie u moet letten, en voor meer informatie over verrassende bijwerkingen, ontdek The Common Vaccine Side Effect waar niemand het over heeft, zeggen experts .

Mensen die al COVID hadden, hebben meer kans op gezwollen lymfeklieren na vaccinatie.

Uit een nieuwe studie is gebleken dat bepaalde bijwerkingen van vaccins vaker voorkomen bij mensen die al COVID hebben gehad . De studie, die op 22 april beschikbaar werd gesteld als een preprint op medRxiv, analyseerde 947 mensen die na hun vaccinatie werden gecontroleerd op bijwerkingen – van wie 265 eerder besmet waren met COVID. De onderzoekers ontdekten dat een ongebruikelijke bijwerking – gezwollen lymfeklieren of lymfadenopathie – veel vaker voorkwam bij degenen die eerder COVID hadden gehad. Volgens de studie meldde minder dan 1 procent van de mensen zonder voorgeschiedenis van COVID dat ze na vaccinatie lymfadenopathie hadden ervaren, terwijl 4 procent van degenen die met het virus waren geïnfecteerd deze bijwerking ervoeren. En voor meer informatie over vaccinreacties: dit doen na uw vaccin kan bijwerkingen verergeren, zeggen artsen:.

Andere bijwerkingen komen ook vaker voor bij mensen met een eerdere COVID-infectie.

Er waren nog vier bijwerkingen die ook vaker voorkwamen bij degenen die eerder met het coronavirus waren geïnfecteerd:

Lees ook:   Stop met het voor altijd drinken van alcohol - (9 uur) slaap subliminale sessie

koorts,
vermoeidheid,
spierpijn (spierpijn) en
artralgie (gewrichtspijn). 

Volgens de studie werd koorts ervaren door 8 procent van degenen die COVID hadden, maar slechts 2 procent van degenen die niet besmet waren, meldde het. 

Vermoeidheid werd gemeld door 29 procent van degenen die COVID hadden en 20 procent die dat niet hadden. Myalgie werd gemeld door 30 procent van degenen die COVID hadden en slechts 15 procent die dat niet hadden, terwijl artralgie een bijwerking was voor 17 procent van de mensen met een COVID-geschiedenis en slechts 7 procent van degenen die nog nooit waren geïnfecteerd.

 En voor meer informatie over het leven na vaccinatie, zegt de CDC dat mensen die COVID krijgen na vaccinatie dit gemeen hebben .

Mensen met een eerdere COVID-infectie hebben meer kans op bijwerkingen van het vaccin in het algemeen.

Volgens de studie hadden mensen die eerder een coronavirusinfectie hadden gehad, meer kans om bijwerkingen in het algemeen te melden nadat ze het COVID-vaccin hadden gekregen. Mensen die COVID hadden, rapporteerden ook meer kans om ten minste één matige tot ernstige bijwerking van het vaccin te melden. Echter, vaccinreacties die lokaal op de injectieplaats van het vaccin optraden, zoals roodheid en zwelling van de arm, en gastro-intestinale symptomen kwamen niet vaker voor bij degenen met een eerdere COVID-infectie dan bij degenen zonder. 

 

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥