web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Zonder gas overleven?

Petroleum kachels


https://www.gasvrij.nu/gasvrije-systemen/pelletkachels/

Pelletkachels

Een pelletkachel is een energiezuinige kachel die brandt op pellets: onder hoge druk samengeperste brokjes van zaagsel en houtsnippers. Stoken met een pelletkachel is een zuinige en milieuvriendelijke manier om woon- en leefruimtes in je huis te verwarmen. Het rendement is zeer hoog. Dit komt doordat er in de kachel sprake is van een vrijwel volledige verbranding.

Omdat de pelletkachel een gesloten verbrandingskamer heeft, is de vorming van roet en as en de uitstoot van fijnstof, zowel binnens- als buitenshuis, praktisch nihil. Zeker vergeleken met traditionele houtkachels.

Pelletkachels zijn zeer makkelijk in gebruik: met een druk op de knop zet je deze aan of uit. Al met al een uitermate geschikt alternatief voor verwarmingssystemen op gas.

Sommige pelletkachels zijn ook in CV-uitvoering beschikbaar. Deze worden aangesloten op de centrale verwarming en het tapwater en vervangen daarmee de gaskachel volledig. Deze uitvoering werkt ook op de thermostaat.


Infraroodpanelen

https://vandebron.nl/blog/zo-verwarm-je-jouw-huurhuis-zonder-gas

Het zonnetje in huis

Een vertegenwoordiger van ThermIQ legde ons uit wát we precies in huis haalden: infraroodverwarming zet elektriciteit om in infraroodstralen die de oppervlakte zelf verwarmt en dus niet de lucht zoals bij een cv-ketel en radiatoren. Het is net alsof je de zon in huis voelt schijnen. Een infraroodpaneel geeft een behaaglijk soort warmte, geconcentreerd onder het paneel dat aan je plafond hangt.


SC6126

https://www.qlima.nl/q/de-split-unit-airconditioners-van-qlima/

Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis

De split unit airconditioners van Qlima kunnen koelen, verwarmen en ontvochtigen. Hierdoor kun je het apparaat het hele jaar door gebruiken om het klimaat in jouw woning of werkruimte aangenaam te houden. Alle apparaten maken gebruik van een zuinig luchtwarmtepompsysteem.

Lees ook:   De Waarheid....

Koelen

Heel het jaar door een koele slaapkamer, woonkamer of werkkamer. Ook wanneer het buiten erg warm is, met een split airco van Qlima zorg je altijd voor een behaaglijke temperatuur in huis. En dat met energielabel a++ of hoger.

Verwarmen

De split unit airconditioners van Qlima kunnen verwarmen tot een temperatuur van 26℃, zo kun je je kachel in de winter wat vaker uit laten staan. Dit kan veel kosten schelen, zeker wanneer je (deels) je eigen stroom opwekt.


Nieuwe manier van je huis verwarmen

Het systeem bestaat uit een grote zak die gevuld wordt met kraanwater. Een warmtepomp onttrekt warmte aan dat water, waardoor dat water in ijs verandert – net zoals een koelkast binnen koelt en aan de achterkant warm wordt. Met de warmte uit de warmtepomp kun je je huis verwarmen.

Zonne-collectoren op het dak warmen het ijswater daarna weer een klein beetje op. Op die manier kan de zak een grote warmtevoorraad aanleggen en is het een buffer van energie waarmee je je huis wekenlang warm kunt houden.

De grote zak met water past makkelijk in de meeste kruipruimtes en is in vrijwel ieder huis, bestaand of nieuw, toepasbaar, belooft de site van het bedrijf van de broers, Solar Solutions Worldwide uit Lichtenvoorde. Volgend jaar zomer moet het systeem op de markt komen.

De investering verdien je in pakweg negen jaar terug, beweren ze. Het enige voorbehoud dat het bedrijf maakt, is dat er nog 3 procent van de gasrekening overblijft als je kookt op gas.

Lees ook:   The Great Reset, het complete verhaal met Prof. Bob de Wit.

https://www.businessinsider.nl/huis-met-slimme-solar-freezer-verwarmen-zonder-gas-klinkt-wel-heel-mooi-503664/


In extreme gevallen:

-Warmteverlies verminderen. Bedek ramen en deuren af met dekens. Sluit gordijnen en sluit binnendeuren tussen kamers.

-Het kan nodig zijn dat alle gezinsleden zich in één kamer voegen en zich alleen concentreren op het warm houden van die ene kamer.

-Lagen

-Net zoals je je ramen isoleerde, isoleer je je lichaam. Het zou voor de meesten duidelijk moeten zijn, maar draag hoeden en sjaals om de warmte die je creëert op te vangen. Pas op voor ledematen, want die kunnen snel koud worden.

-Een andere optie is om de Mylar-dekens voor noodgevallen te gebruiken die zijn ontworpen om warmte terug naar uw lichaam te reflecteren. Ze zijn vrij goedkoop en kunnen ook worden gebruikt om tenten of slaapzakken te bekleden.

Laagjes kleding

-Draag thermisch ondergoed, een paar sokken, meerdere shirts en een hoed die je oren bedekt. Dit maakt het moeilijker voor warmte om te ontsnappen en houdt je veel warmer. Draag ook een jas en handschoenen als je buiten bent.

-Sluit de deuren van elke kamer waar je niet heen hoeft. Hoe beter je huis is afgesloten, hoe minder kou er binnen kan komen. Of er vanaf kan komen.

Gebruik handdoeken om tocht te blokkeren

-Rol handdoeken op en leg ze onder deuren om koude tocht tegen te houden. Leg ze ook op vensterbanken. U kunt kussens, dekens of zelfs oude overhemden gebruiken. Zet ze overal neer waar een tocht kan binnensluipen.

Investeer in een houtkachel of open haard

-Zorg ervoor dat je ook voldoende doorgewinterd, droog hout hebt om in de kachel te verbranden. Een houtkachel kan gemakkelijk een heel huis verwarmen en een manier bieden om voedsel op te warmen.

Lees ook:   Vaccinatieschade: Grootste doofpot ooit?

-Gebruik je BBQ om eten te maken.

-Ga lekker op de bank liggen en trek meerdere dekens aan om warm te blijven. Zorg ervoor dat je ook je hoofd bedekt. Wollen dekens zijn het beste en geven de meeste warmte.

Zet je tent binnen op

-De kleine, afgesloten ruimte zal lichaamswarmte vasthouden. Het branden van een kaars in de tent zorgt voor meer warmte (wees wel voorzichtig). Als je tent stevig genoeg is, voeg dan een deken toe om de warmte binnenin vast te houden.

-Dekens zijn overdag geweldig, maar ’s nachts wil je dat een paar hoogwaardige slaapzakken elk beetje lichaamswarmte vasthouden.

-Lange wijde jassen houden warmte goed vast.
Zeker inclu kleding eronder uiteraard.

Wees altijd voorzichtig met onderstaande video’s en het vuur.

De haarfohn af en toe gebruiken voor in je kamer om het te warmen.

Dus mocht het zover komen dat het ijs en ijs koud wordt… je overleeft dat wel…

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥