web analytics
...

Hoe kan het dat mensen vervuilde medicijnen slikken? Zemla

Wow ze begint al met we slikken allemaal medicijnen.
Nou ik niet…zga nooit.
Gelukkig, afklopt enzo…
Het is dus abnormaal in feite als je veel medicijnen moet slikken en als je de bijsluiters vaak leest dan zorgt het één ervoor dat je wel een andere klacht krijgt op lichamelijk gebied dus, aub probeer zo min mogelijk afhankelijk te worden van medicatie!
Liever niet.

‘Paracetamol vervuild met een kankerverwekkende stof’, dat is het nieuws dat Zembla en NRC deze zomer publiceren. De journalisten lieten paracetamol van de grootste grondstofproducent ter wereld testen, het Chinese Anqiu Lu’an Pharmaceutical. Uit de analyse blijkt dat er een kankerverwekkende stof in zit. Waar ter wereld deze vervuilde paracetamol is beland, is niet bekend.

Waarom merken fabrikanten zelf deze vervuilingen niet op? Waarom hebben de toezichthoudende instanties van de overheid dit niet ontdekt? Hoe werkt hun controlesysteem? Want onlangs zijn in bijvoorbeeld bloeddrukverlagers en maagzuurremmers ook kankerverwekkende stoffen aangetroffen.

Zembla onderzoekt in deze uitzending hoe het kan dat patiënten vervuilde pillen slikken.

(Vreemd toch als je medicijnen maakt dat je dan poeder gebruikt dat kankerverwekkend is…
Vreemd is het ook dat men medicijnen niet langer in eigen land maakt maar uit het verre buitenland haalt)

Lees ook:   Vaccin Vrij?

Gerelateerde artikelen

Back to top button