...

17 juni 2021

 

Haar en broze nagels, hoofdpijn en huidproblemen.

Haar en broze nagels, hoofdpijn en huidproblemen.

Hier zijn enkele vitaminen die je mist

Het hebben van een bepaalde vitamine- of mineraaltekort kan leiden tot verschillende soorten gezondheidsproblemen. Hieronder noemen we vijf van de meest voorkomende symptomen met betrekking tot deze tekorten die, indien verwaarloosd, tot ernstiger problemen kunnen leiden.

1) Hoofdpijn en / of spierkrampen: tekort aan magnesium

Magnesiumgebrek is een van de meest voorkomende mineraaltekorten. Ongeveer 75% van de westerse bevolking is magnesium-arm. Magnesium is een krachtige voedingsstof voor het functioneren van het zenuwstelsel. Het helpt om de gespannen zenuwen en spieren te ontspannen, verlicht hoofdpijn en spierkrampen en helpt ons in de pre-slaapfase.
Een eenvoudige manier om magnesium aan te vullen, is om deze voedingsmiddelen aan je eetpatroon toe te voegen: spinazie, pompoenpitten, zonnebloempitten, amandelen, gedroogde vijgen, banaan, avocado, bruine rijst.

2) Acne: zinktekort

Acne is vaak gekoppeld aan een tekort aan zink. Zink regelt de olieproductie in de huid en voegt kleur en helderheid aan de teint toe. Zink is ook uitstekend geschikt voor een ontstoken huid, regenereert huidcellen en versnelt hun genezingsproces. Er is ontdekt dat zink in staat is de belangrijkste oorzaak te remmen, namelijk de 5-alfa-reductase (het enzym dat testosteron omzet in een actievere vorm die de proliferatie van puistjes stimuleert).
Slechts 30 milligram per dag aan zink is nodig om acne te bestrijden, bedenk dat een kwart kopje pompoenpitten meer dan de helft van de aanbevolen hoeveelheid oplevert.

3) Droog / broos / gebroken haar, broze nagels: tekort aan biotine

Biotine (vitamine B7) is het hart en de ziel van gezond haar. Omdat het een zeer overvloedig mineraal is, is het tekort niet wijdverspreid. Als je je haar wilt versterken, de haargroei wilt bevorderen of ze gewoon gezonder wilt maken … een vitamine B7-behandeling is geschikt voor jou.

Lees ook:   Zij wil donker zijn

4) Dunner wordend haar: IJzertekort

IJzer speelt een fundamentele rol in ons organisme. Dankzij dit hebben de follikels van ons haar een goede toevoer van zuurstof en andere voedingsstoffen. Als een resultaat kunnen we ons gemakkelijk voorstellen hoe laag ijzergehalte (of bloedarmoede) tot haaruitval kan leiden.

5) Droge huid op de elleboog, verhoogde Essentiële vetzuurdeficiëntie

Die vreemde afschilfering van de huid op de elleboog is vaak het gevolg van een onevenwichtigheid van essentiële vetzuren. In het bijzonder duidt dit op lage niveaus van Omega 3 – vetzuren . Omega 3 heeft uitstekende ontstekingsremmende eigenschappen die inwerken op dat deel van de huid dat onderhevig is aan ontsteking.

Gerelateerde berichten