web analytics
...

4 Vrouwen als een stuk vlees in Turkije op de operatietafel

https://www.ad.nl/gezond/vier-vrouwen-met-ernstige-complicaties-na-operatie-in-turkije-we-waren-een-blok-vlees-op-een-tafel~a3917422/

Heftig verhaal…schoonheidsoperaties, dunne buiken, dunne kuiten,  dikke billen en grote zoembalippen…
Jammer dat een verhaal als dit, voor leden is dus betaald, juist hiermee wil je anderen toch waarschuwen, lijkt me?

Nou goed dat gaat vaak mis daar en dan is het leed niet te overzien.
Triest.
Eén vrouw is zelfs overleden.

Via een vriendin regelt ze een reis naar Turkije, waar een cosmetisch chirurg haar kan helpen. De voordelen? De behandeling is er goedkoper dan in Nederland en de Turkse artsen mogen meer handelingen in één operatie uitvoeren dan hun Nederlandse collega’s. Over de nadelen gaat het dan nog niet.

 

Tuinfort laat een buikwandcorrectie (een tummy tuck) uitvoeren. Tegelijk wordt er liposuctie uitgevoerd op haar buik, middel, armen, rug, nek en dijen. Een deel van het verwijderde vet wordt in haar billen gespoten: een Brazilian butt lift. Kosten: 8000 euro. ,,Veel geld, maar veel minder dan het in Nederland zou kosten’’

,,Op maandag hebben ze een longfilmpje gemaakt van Sharida. Daar zagen ze wat gekke dingen op, dus toen hebben ze de operatie uitgesteld.’’ Op woensdag wordt zijn nichtje alsnog geopereerd. De operatie duurt zes uur. Ze wordt daarna in de kliniek verpleegd. Hari: ,,Het was daar niet schoon. Er stond water in de badkamer, ik moest zelf het bed verschonen.’’ Tuinfort heeft veel pijn. Op zaterdag gaat het echt mis. Ze wordt grijs, krijgt het warm en benauwd en zakt uiteindelijk weg. ,,Ik heb geschreeuwd om hulp, maar er kwam pas verplegend personeel toen het te laat was.’’ Verschillende artsen hebben nog enkele uren geprobeerd Tuinfort te reanimeren, tevergeefs.

Hari is verdrietig vanwege het verlies van haar dochter, maar ze voelt zich ook in de steek gelaten. Ze kreeg weinig steun vanuit de kliniek, zegt ze. ,,Ik kreeg een appje van de assistent van de arts: ‘We are sorry for your loss.’” In de overlijdensverklaring staat dat Tuinfort is overleden door een longembolie: een bloedprop die een ader in de longen blokkeert.

 

Lees ook:   De politieke elite is mogelijk al ingeënt tegen het coronavirus

Aydin Tekgöz is al jaren cosmetisch chirurg in Istanboel. Hij huurt ruimtes in ziekenhuizen om zijn operaties uit te voeren.  Op zijn Instagram-account (met 55.000 volgers) staan honderden foto’s van buiken, billen en neuzen, voor en na.

Een Nederlandse bemiddelaar heeft twee jaar lang met hem gewerkt, vertelt ze. In die periode heeft hij, alleen al via haar, zeker honderd Nederlanders geopereerd. ,,Dat ging altijd goed.’’ Ze vindt dat de cosmetisch artsen in Turkije vaak mooier werken dan die in Nederland. Maar als ze half februari met een groepje Nederlanders in Istanboel aankomt, opereert Tekgöz in een ander ziekenhuis dan normaal. ,,De hygiëne en het personeel waren van veel mindere kwaliteit. Ik zag gebruikte naalden liggen, er werd schoongemaakt met een vieze mop, drains werden verkeerd geleegd.’’ En het is er druk. ,,Een arts kan met dit soort operaties twee patiënten op een dag doen, misschien drie. Maar ik zag er soms vijf op een dag ingepland.’’

Kijk dus uit met dat soort operaties en ook met implantaten en kronen ed.
Je kunt nergens terecht als het fout gaat.
En ja het is hier erg duur allemaal maar wat moet dat moet en dan moet je gewoon flink gaan sparen.
Beter sparen dan dood…toch?

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

Whitelist deze website aub, want van de advertenties betalen wij het onderhoud en de server voor deze website. Dank hiervoor!