web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

Natuurgenezers prijzen gevaarlijk desinfectiemiddel aan als medicijn

Natuurgenezers prijzen gevaarlijk desinfectiemiddel aan als medicijn

Nederlandse natuurgenezers verkopen een ‘wondermiddel’ dat in werkelijkheid een met gootsteenontstopper te vergelijken chloormiddel is. De gevaarlijke stof wordt als medicijn aangeboden, terwijl het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) al in maart 2017 waarschuwde voor ‘acute’ en ‘ernstige’ gezondheidsrisico’s. Kwetsbare patiënten en baby’s lopen gevaar.

Het alarmerende rapport hierover bleef, zo blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws, een jaar lang in de la liggen bij de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). De toezichthouder zou pas vorige maand hebben ingegrepen, maar blijkt al jaren op de hoogte te zijn van risico’s van het product. De NVWA waarschuwde consumenten al in 2010 om het goedje niet te kopen. De omstreden middelen zijn echter nog steeds verkrijgbaar.

Miracle Mineral Solution is een product dat bedoeld is om, bijvoorbeeld op reis, vervuild water te reinigen wanneer schoon drinkwater niet voorhanden is. Natuurgenezers claimen echter dat MMS een wondermiddel is dat als medicijn onder meer helpt tegen kanker, de ziekte van Lyme, autisme en aids. Een vrouw belandde in 2013 op de intensive care, nadat ze gedurende drie weken MMS had ingenomen. De vrouw had acuut leverfalen, weet RTL.

Aangezien natuurgenezers het idee hebben dat MMS ook autisme geneest, wordt het reinigingsmiddel ook bij kinderen toegediend. Volgens toxicoloog Martin van den Berg, van de Universiteit Utrecht, kan MMS dodelijk zijn. ,,Wie dit drinkt, kan brandwonden krijgen in de maag, nier en lever en een lage bloeddruk.’’ De gebruiker van het middel moet twee vloeibare delen samenvoegen, waarbij de uiterst giftige stof chloordioxide ontstaat. Contact met de huid kan al schadelijk zijn.

Wetgeving niet nodig
Het ministerie van Volksgezondheid laat, na de roep van de NVWA om wetgeving, weten dat zulks niet nodig is. Er zou al nationale wetgeving zijn, die de verkoop van MMS verbiedt. De NVWA kondigde in maart aan de handel in het gevaarlijke middel ‘aan banden te zullen leggen’, maar ondertussen is het online gewoon te bestellen en wemelt het van verstokte gebruikers die de effectiviteit van MMS onderschrijven. Van den Berg noemt het ‘een soort religie’. Voor de werking van het middel als medicijn is geen enkel bewijs.

,,Het is levensgevaarlijk’’, zegt de toxicoloog die het onbegrijpelijk vindt dat het spul nog steeds te koop is en dat sommige varianten zelfs nog zijn toegestaan. Desondanks blijven sommige aanbieders van MMS achter het desinfectiemiddel staan. ,,Wat opvalt bij het gebruik van MMS in het lichaam is de bijzondere potentie van chloordioxide en natriumchloriet om gezondheidsbevorderend te werken’’, zegt een van hen. ,,Pure kwakzalverij’’, meent Van den Berg.

https://www.ad.nl/binnenland/natuurgenezers-prijzen-gevaarlijk-desinfectiemiddel-aan-als-medicijn~aaa3b438/

Levensgevaarlijk dus!
Wat mensen ook schrijven en of zeggen, ga altijd af op je verstand, mits je dat hebt natuurlijk! 🙂

Ik las laatst bv iets over baking soda, nou sorry als je daar je oven mee schoon kunt maken, lijkt me dit niet gezond voor het lichaam?

Wiet als middel tegen kanker idem?
Misschien dat die mensen minder stress hebben, dankzij de wiet dat dit behulpzaam is…en bv ook bij mensen en kinderen, wat overigens ook mensen zijn, met epilepsie, dat is een soort kortsluiting in het brein.
Misschien gebeurd dit wel vaker bij stress en zorgt wiet ervoor,- als je daar tegenkunt tenminste want niet iedereen kan dat!
Dit even terzijde.-dat iemand ontspannen is en daardoor minder last heeft van overspanning van het brein?

Misschien helpt valeriaan net zo goed, is ook een natuurlijk middel.

Het is wel begrijpelijk dat mensen wantrouwig worden richting artsen tegenwoordig, maar dat wil niet zeggen dat ze het slecht met je voorhebben, ze zijn overtuigd van hun reddende handelingen uiteraard.

En er zullen ook artsen zijn misschien die alleen maar denken aan verdienen, farmacie bv, ook al zullen daar genoeg mensen werken die gewoonweg hun best doen in de wens mensen te helpen.

Niet elk mens is slecht natuurlijk.

Maar onwetendheid maakt wantrouwig, enkele gevallen van fouten maakt wantrouwig, minder toezicht maakt wantrouwig, maar ook is het onwetendheid van mensen die dit soort berichten neerzetten online, want misschien denken ze wel dat het echt waar is.

Maar blijf wel altijd zelf nadenken en check het bij je huisarts etc.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥