web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkMaatschappij & Psyche

Verbazing over vlees dat terug moet mensen? Don’t!

Verbazing over terugroepen vlees

AMSTERDAM –
De Consumentenbond is verbaasd over de termijn die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geeft aan ruim 130 afnemers van verdacht rundvlees.

De vleesverwerkers krijgen 14 dagen de tijd om uit te zoeken waar rundvlees van groothandel Selten is terechtgekomen, meldt de NOS. Volgens de Consumentenbond is in Europese regelgeving vastgelegd dat een vleesleverancier binnen 4 uur moet kunnen aangeven wat de herkomst van het vlees is en aan wie het is verkocht. De bond wil hierover in gesprek met de NVWA.
(Telegraaf.nl)

~*~

Veel mensen klagen over dat het zonde is van het vlees.
Nr: 1

Jij koopt kip en krijgt varkensvlees en dat vind je normaal?
Wat als je een allergie hebt bv voor varkensvlees?

2:
Jij koopt duur rundvlees en krijgt een goedkoop paardenvleesje?

3:

Niemand weet waar dit vlees vandaan komt, het kan wel van een of andere louche handelaar zijn, met slecht vlees, van zieke dieren!
En dan eet jij zg gezond vlees?

4:

Als je paardenvlees eet moet dit gecontroleerd paardenvlees zijn, paarden die medicijnen krijgen en dat gebeurd vaak, is levensgevaarlijk voor mensen.
Dus consumptie van dit soort vlees is verboden en erg slecht voor mensen.

5:
Zonde van het vlees, ja heel jammer van het vlees, en de dieren die hierdoor geslacht zijn.
Maar laten we wel zijn, het is een grof schandaal dat er mensen zijn die fraude plegen, zij hebben schuld aan het weggegooide vlees, niemand anders en dit soort mensen moet men keihard aanpakken!

 

Lees ook:   Coronavirus in China: 1016 mensen stierven, 3996 genezen

Kamer schrikt van nieuw vleesschandaal

DEN HAAG –
Geschrokken reacties woensdag in de Tweede Kamer nadat bekend werd dat er een grote hoeveelheid rundvlees van de markt wordt gehaald omdat er vermoedelijk paardenvlees in is verwerkt. PvdA, D66 en de Partij voor de Dieren stellen vast dat het vertrouwen van de consument met dit nieuwe voedselschandaal wederom een gevoelige knauw kijgt. Marianne Thieme (PvdD) gaat donderdag een Kamerdebat aanvragen.
Thieme noemt de verdachte partij er niet zomaar eentje. „Dit is echt kolossaal: 50 miljoen kilo vlees, hoeveel maaltijden zijn dat wel niet. Hoe ga je dat opsporen?” Ze wil een debat omdat dit is gebeurd onder het oog van de toezichthouder, de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA), die geen idee heeft van de herkomst van het vlees. „Dit is geen incident, maar het zoveelste voedselschandaal.” Zij wil dat bekend wordt gemaakt waar het vlees naartoe is gegaan.
Sjoera Dikkers (PvdA) is geschrokken van de berichten. „Dit is het zoveelste geval van fraude met voedsel. Het bedrijf in kwestie is al eerder in opspraak geraakt, maar mocht zijn vlees blijven verkopen hoewel het van een groot gedeelte van het vlees niet kon verklaren waar het vandaan kwam. Onbegrijpelijk.”
Jesse Klaver (GroenLinks) ziet de gevolgen van jarenlang bezuinigen op de NVWA . „Dat is onverantwoord. Nu de beerput van de voedselfraude open gaat, blijkt dat van maar liefst 50 miljoen kilo vlees de veiligheid niet kan worden gegarandeerd. Dat gaat om zo’n 250.000 runderen die voor niets zijn geslacht. De voedselsector moet via een heffing bekostigen dat er 500 inspecteurs bijkomen.”
D66’er Gerard Schouw noemt het onbestaanbaar dat de bestemming van deze verdachte partij vlees onbekend is, aangezien het wel om vlees gaat dat al in de schappen ligt. Op verzoek van Schouw kwam de Kamer na eerdere incidenten met varkensvlees in lamsshoarma, paardenvlees in pastasaus, biologische eieren die niet biologisch bleken en de gehaktballetjes van Ikea waar ook paardenvlees in bleek te zitten al bijeen. Nu wil Schouw ook het naadje van de kous weten, maar hij wil eerst een brief van het kabinet.

Lees ook:   De symboliek achter Squid-game

 

— Nu nog mooier!!!!!!!!—-

Eten wordt stuk duurder

door Richard van de Crommert
AMSTERDAM –
De fraude met paardenvlees laat een spoor na dat we in onze portemonnee gaan voelen. Voedsel gaat duurder worden. Dat komt vooral door het toegenomen aantal kostenverslindende dna-tests.
Dna-test maakt vlees onbetaalbaar

Voedingsmiddelenproducenten buitelen over elkaar heen om het imago van de sector weer op te krikken. Momenteel worden overal tests gedaan om 100 procent zekerheid te kunnen bieden dat er bijvoorbeeld geen goedkoop paardenvlees in rundvleesproducten voorkomt. „Het is voor ons een belangrijke zaak”, zegt Philip den Ouden van brancheorganisatie FNLI. „Dit gaat om vertrouwen van de consument in de producten die we maken.”
De dna-tests kosten 250 tot 1000 euro. „Als de tests een structureel karakter krijgen, dan worden voedingsmiddelen onbetaalbaar”, waarschuwt voedselveiligheidsdeskundige IJsbrand Velzeboer.
Maar volgens Dick Veerman van brancheplatform Foodlog is het onontkoombaar dat de kosten voor voeding structureel zullen stijgen. Maar hij vindt het wel pijnlijk. „Het is paniekvoetbal, want meer procedures gaan het probleem niet oplossen. Maar we vertrouwen elkaar gewoon niet meer, dus moeten we alles controleren en hebben we overal procedures voor. Al dat soort dingen zorgt voor steeds hogere kosten. En die kosten gaan niet zitten in de waarde van ons eten, maar in allerlei procedures die meer en meer geld gaan kosten dan het eten zelf.
”Velzeboer vindt de toegenomen tests echter overbodig. „We zijn alleen met gevolgenbestrijding bezig”, zegt hij. „Die dna-test is niet meer dan een soort bewijs van goed gedrag. Maar als een voedselproducent de keten waterdicht heeft en weet waar al zijn ingrediënten vandaan komen, is al die poeha niet nodig. Meer regels zorgen ervoor dat de boel duurder wordt, maar het voedsel niet beter. Met de huidige tests hebben ze zich juridisch ingedekt met certificaten en documenten. Maar je moet alleen een louche handelaar screenen. Dat doe je op de markt ook.”

Lees ook:   LUMC start proef met afweercellen tegen diabetes type 1

M.a.w wij moeten betalen omdat zij niet eerlijk willen zijn…fuck off…

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥