web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkMaatschappij & PsychePolitiek-Elite

Langdurig gebruik van masker kan bijdragen aan longkanker in een vergevorderd stadium

LANGDURIG GEBRUIK VAN MASKER KAN BIJDRAGEN AAN LONGKANKER IN EEN GEVORDERD STADIUM, ZO BLIJKT UIT ONDERZOEK

 

Een recente studie in het tijdschrift Cancer Discovery wees uit dat inademing van schadelijke microben kan bijdragen aan longkanker in een vergevorderd stadium bij volwassenen. Langdurig gebruik van gezichtsmaskers kan deze gevaarlijke ziekteverwekkers helpen te groeien.

Microbiologen zijn het erover eens dat veelvuldig dragen van een masker een vochtige omgeving creëert waarin microben kunnen groeien en vermenigvuldigen voordat ze de longen binnendringen. Die vreemde microben reizen vervolgens door de luchtpijp en in twee buisjes die de bronchiën worden genoemd, totdat ze kleine luchtzakjes bereiken die zijn bedekt met bloedvaten die longblaasjes worden genoemd.
“Lang werd gedacht dat de longen steriel waren, maar we weten nu dat orale commensalen – microben die normaal in de mond worden aangetroffen – vaak de longen binnendringen vanwege onbewuste aspiraties.” – Leopoldo Segal, studie auteur en directeur van het Lung Microbiome Program en universitair hoofddocent geneeskunde aan de New York University Grossman School of Medicine
Volgens de studie veroorzaken deze microben na het binnendringen van de longen een ontstekingsreactie in eiwitten die bekend staan ​​als cytokine IL-17.
“Gezien de bekende impact van IL-17 en ontsteking op longkanker, waren we geïnteresseerd in het bepalen of de verrijking van orale commensalen in de longen een ontsteking van het type IL-17 zou kunnen veroorzaken en de progressie en prognose van longkanker zou kunnen beïnvloeden”, zei Segal.
Bij het analyseren van longmicroben van 83 onbehandelde volwassenen met longkanker, ontdekte het onderzoeksteam dat kolonies Veillonella-, Prevotella- en Streptococcus-bacteriën, die kunnen worden gekweekt door langdurig dragen van een masker, allemaal in grotere hoeveelheden worden aangetroffen bij patiënten met longkanker in een gevorderd stadium dan in eerdere stadia. De aanwezigheid van deze bacterieculturen wordt ook geassocieerd met een lagere overlevingskans en een verhoogde tumorgroei ongeacht het stadium.
Bovendien bleek uit onderzoek naar de kweek van Veillonella-bacteriën in de longen van muizen dat de aanwezigheid van dergelijke bacteriën leidt tot de opkomst van immuunonderdrukkende cellen en inflammatoire cellen zoals cytokine IL-17.
“Gezien de resultaten van onze studie, is het mogelijk dat veranderingen in het longmicrobioom kunnen worden gebruikt als biomarker om de prognose te voorspellen of om patiënten voor behandeling te stratificeren.” – Leopoldo Segal
Naarmate er meer bewijsmateriaal naar voren komt met betrekking tot de langetermijneffecten van maskermandaten en lock-downs, beginnen artsen en wetenschappers te heroverwegen of deze autoritaire maatregelen echt meer kwaad dan goed doen. Een Canadese volksgezondheidsexpert, dr. Aji Joffe genaamd, ontdekte in een gerelateerd onderzoek dat lock-downs “minstens tien keer” meer schade toebrengen dan voordeel.
In een recent werkdocument van onderzoekers van de universiteiten van Harvard, Duke en John Hopkins concludeerden academici dat “voor de totale bevolking de toename van het sterftecijfer als gevolg van de COVID-19-pandemie een verbluffende 0,89 en 1,37 miljoen extra sterfgevallen inhoudt in de komende periode. Respectievelijk 15 en 20 jaar. “
Sinds het begin van het dragen van een masker, hebben dermatologen de term ‘maskne’ bedacht om een begin van puistjes bij de mond te beschrijven, veroorzaakt door maskers die de poriën verstoppen met olie en bacteriën. Dit kan worden veroorzaakt door wegwerpmaskers of stoffen maskers.
Tandartsen waarschuwen ook voor een fenomeen dat bekend staat als ‘ maskermond ‘, waarbij patiënten terugkeren naar de tandartspraktijk met een toename van gingivitis en tandbederf tot wel 50% in een periode van slechts een paar maanden sinds de maskermandaten begonnen.
Deze ontdekking werpt licht op het groeiende bewijs van schade veroorzaakt door het langdurig dragen van een masker.
Over de auteur Phillip Schneider is een stafschrijver voor Blacklisted News . Om meer van zijn werk te zien, kun je zijn Facebook-pagina volgen , abonnee worden op het sociale netwerk voor vrije meningsuiting Minds , of zijn inspanningen steunen door een bijdrager te worden via Patreon .
Een tip: maak zelf een mondmasker van een natuurlijke stof… bv wol van een oude wollen trui, of zijde.

Lees ook eens:   Wat gebeurde er op Antartica afgelopen week en slecht weer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥