web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Deens energieagentschap nodigt Nord Stream-operator uit om object in de buurt van pijpleiding

Tijdens een operatie om een ​​object te bergen dat in de buurt van de gasleiding is gevonden. In maart zei de Russische president Vladimir Poetin dat Gazprom-experts tijdens een onderzoek van de gaspijpleiding een bepaalde “kolom” hadden gevonden op een afstand van ongeveer 30 kilometer (19 mijl) van de plaats van de explosie.
4aee7999800b805e254d5a212d779f6a AnGel-WinGs.nl
Het werd geïnstalleerd op een kwetsbare plek, op de kruising van leidingen. Het object zou een antenne kunnen zijn voor het ontvangen van een signaal om een ​​explosief onder het pijpleidingsysteem te laten ontploffen, merkte Poetin op. “Relevante Deense autoriteiten hebben het object onderzocht dat is waargenomen door de Nord Stream 2-pijpleiding in de Oostzee. Het blijft bij de inschatting dat het object geen direct veiligheidsrisico vormt’, aldus het bureau in een verklaring.
“Om de aard van het object verder te verduidelijken, hebben de Deense autoriteiten besloten het object te bergen met hulp van de Deense defensie. Het Deense Energieagentschap heeft in dat kader de eigenaar van de pijpleiding, Nord Stream 2 AG, uitgenodigd om deel te nemen aan de operatie.”

Het bureau voegt ook een foto van het object toe en merkt op dat het cilindrisch van vorm is en ongeveer 40 centimeter lang en 10 centimeter in diameter is. De verklaring voegde eraan toe dat het een zee-rookboei zou kunnen zijn. Het bureau wacht op een reactie van Nord Stream 2 AG alvorens verder te gaan met de operatie, aldus de verklaring.

De pijpleidingen Nord Stream en Nord Stream 2, gebouwd om gas onder de Oostzee van Rusland naar Duitsland te leveren, zijn buiten dienst sinds ze afgelopen september door explosies werden getroffen. De exploitant van Nord Stream, Nord Stream AG, zei dat de schade ongekend was en dat het onmogelijk was om in te schatten hoeveel tijd reparaties zouden kunnen kosten.
Onderwaterontploffingen vonden plaats bij drie van de vier strengen van de Nord Stream 1 en 2 onderwaterpijpleidingen die zijn gebouwd om jaarlijks in totaal 110 miljard kubieke meter Russisch gas naar Europa te transporteren. Duitsland, Denemarken en Zweden zijn afzonderlijke onderzoeken gestart naar het incident.

Rusland beschouwt de explosies van de twee pijpleidingen als een daad van internationaal terrorisme . De officiële resultaten van het onderzoek zijn nog niet bekend, maar de Pulitzer Prize-winnende Amerikaanse onderzoeksjournalist Seymour Hersh publiceerde in februari een rapport waarin de VS en Noorwegen als de boosdoeners werden aangewezen.
In februari presenteerde Rusland een ontwerpresolutie van de VN-Veiligheidsraad waarin de secretaris-generaal van de VN werd verzocht een onafhankelijk internationaal onderzoek in te stellen om de feiten te verifiëren die Hersh naar voren bracht en beweerde dat de Verenigde Staten de Nord Stream-pijpleidingen hadden gesaboteerd.

De stemming over de Russische resolutie waarin de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Antonio Guterres, wordt opgeroepen een commissie in het leven te roepen die de sabotage van de Nord Stream-pijpleidingen moet onderzoeken, zal op 27 maart plaatsvinden, zei de Russische missie donderdag tegen Spoetnik.
Volgens het rapport van Hersh hebben duikers van de Amerikaanse marine explosieven geplant om de Nord Stream-pijpleidingen te vernietigen tijdens NAVO Baltops-oefeningen in de zomer van 2022, en Noorwegen activeerde ze drie maanden later. Het rapport voegde eraan toe dat de Amerikaanse president Joe Biden had besloten de Nord Streams te saboteren na meer dan negen maanden van geheime besprekingen met het nationale veiligheidsteam.
Ja voor mij is het geen vraag meer hoor…
Wie zou het toch gedaan hebben eh…?
Amerika?
Amerika gaat straks echt overal de schuld van krijgen… duurt niet lang meer, dat mensen eindelijk beseffen wie echt de schuldigen waren al die tijd!

Bv hé?
Je wilt eieren verkopen naar de EU, maar die hebben kippen zat, wat doe je dan je creëert een vogelgriep virus…en al die kippen gaan daar dood…
Nou zoiets dus… oh oeps…

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥