...
Gezondheid & Uiterlijk

Gewichtloostheid vernietigt kankercellen zonder medicijnen

GEWICHTLOOSHEID VERNIETIGT KANKERCELLEN ZONDER MEDICIJNEN

Recent onderzoek door wetenschappers heeft aangetoond dat blootstelling aan microzwaartekracht tot 90% van de kankercellen binnen 24 uur vernietigt. Dit betekent niet dat kankerpatiënten naar de baan van de aarde worden gestuurd, omdat wetenschappers een andere suggestie hebben – een imitatie van dit effect met behulp van ontwikkelde medicijnen.

Het is bekend dat het menselijk lichaam in lage zwaartekracht zich enigszins anders gedraagt. Daarom besloten wetenschappers van het Sydney Institute of Technology om het effect van gewichtloosheid op de ontwikkeling van kanker zorgvuldiger te bestuderen.

De onderzoekers creëerden een microzwaartekrachtsimulator, die culturen van borst-, eierstok-, long- en neuskankercellen onderdompelde. Als gevolg van een blootstelling van twintig uur stierf tot 90% van de kankercellen.

De auteurs van de ontwikkeling geloven dat het belangrijkste nadeel van het zwaartekrachteffect is dat het de processen van intercellulaire communicatie verstoort en de cellen niet ‘weten’ van hun omgeving. Dit fenomeen wordt het mechanische ontladingseffect genoemd, waardoor astronauten botmassa verliezen.

Wetenschappers begrijpen nog steeds niet helemaal waarom dit effect een sterker effect heeft op kwaadaardige tumoren dan op gezonde cellen in het lichaam. Om daar achter te komen, begonnen wetenschappers met de voorbereidingen voor het volgende experiment, dat op het ISS zal worden gehouden.

Deelnemers aan de wetenschappelijke missie zullen de toestand van kankercellen direct in een baan volgen, in de verwachting meer nuttige informatie te ontvangen die nodig is om te zoeken naar nieuwe behandelingsmethoden voor kanker.

Natuurlijk zijn wetenschappers niet van plan om zieke mensen de ruimte in te sturen, en dit is niet vereist. Wetenschappers in een baan zoeken naar receptoren die verantwoordelijk zijn voor de vernietiging van kankercellen onder invloed van microzwaartekracht. Als het experiment slaagt, proberen de onderzoekers een medicijn te maken dat hetzelfde effect veroorzaakt.

Lees ook:   Mensen met groene ogen blijken dus ongelooflijk speciaal

Dus is de zwaartekracht veroorzaker van kanker?

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button