20 september 2020

 

Oude Griekse tempels werden gebouwd met behulp van kranen

OUDE GRIEKSE TEMPELS WERDEN GEBOUWD MET BEHULP VAN KRANEN

Alexandro Pirattini van de Universiteit van Notre Dame deed een verbazingwekkende ontdekking. Op de stenen blokken waaruit tempels in het oude Griekenland zijn gebouwd, zag Alexandro sporen van hijsmachines. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd op de website news.nd.edu.

Verschillende bronnen zeggen dat de Grieken de eersten waren die primitieve machines bedachten voor het heffen van grote rotsblokken. Wetenschappers merken op dat kranen pas in 515 voor Christus werden gebruikt.

Maar hoe werden majestueuze tempels gebouwd vóór deze cruciale periode in het algemeen gebouwd? Bovendien bestonden ze ook uit grote blokken van elk 200 – 400 kg. Alle elementen werden rond 700 voor Christus gecreëerd.

Op de bestudeerde blokken werden dubbele groeven gezien die parallel liepen. Ze dienden absoluut om stenen elementen op te tillen en te leggen.

Helaas hebben wetenschappers nog geen oude documenten gevonden die de kranen van die tijd zouden beschrijven.

Volgens Pirattini had de apparatuur een combinatie van hendels en kabels, waardoor stenen blokken op de juiste plaats werden geïnstalleerd. Misschien zal in de nabije toekomst het geheim van oude Griekse kranen worden onthuld.

Lees ook:   Oorsprong der achternamen

Gerelateerde berichten