web analytics

Weer ebolageval in Sierra Leone

Weer ebolageval in Sierra Leone

FREETOWN –
Sierra Leone heeft een tweede geval van ebola vastgesteld, sinds het land in november ebolavrij werd verklaard. De infectie met het virus werd vastgesteld bij een 38-jarige vrouw. Zij is familie en hulpverlener van een 22-jarige vrouw die op 12 januari overleed. Later werd vastgesteld dat die aan een ebola-infectie was bezweken.
De autoriteiten hadden 109 mensen die contact hebben gehad met de overleden vrouw, geïsoleerd om verspreiding te voorkomen. De regering van Sierra Leone riep de bevolking zaterdag op niet in paniek te raken door het in quarantaine plaatsen van de groep.

https://www.telegraaf.nl/gezondheid/25048166/__Weer_ebola_in_Sierra_Leone__.html

Lees ook:   Coronavirus: een luchtwegaandoening zoals iedere winter? (door Dr. Wolfgang Wodarg)

Gerelateerde artikelen

Back to top button