...

16 oktober 2021

 

10 vleesetende bacteriën die iemand levend kunnen opeten

De uitdrukking “vleesetende bacterie” zal elke persoon met enige fantasie flink wat  angst aanjagen en zal in  gedachten beelden oproepen van zwart rottend vlees en griezelig uitziende mensen, zoals zombies uit horrorfilms.  Voor veel mensen is dit de ergste infectie die je kunt krijgen, zelfs erger dan kanker of AIDS, omdat deze bacteriën je levend en in een zeer snel tempo opeten, terwijl je bij bewustzijn bent en extreme pijn hebt.  Sommige van deze ziekteverwekkers jagen op je huid en bindweefsels, anderen kunnen botten vernietigen, weer andere nestelen zich in je lichaam en corroderen je langzaam van binnenuit.

10. Necrotiserende fasciitis

Necrotiserende fasciitis wordt veroorzaakt door Streptococcus-soorten Streptococcus pyogenes en de anaërobe bacteriën Clostridium perfringens. Allereerst beïnvloeden ze de huid en het onderhuids weefsel. 

In een vroeg stadium van de ziekte heeft de patiënt alleen pijn op bepaalde plaatsen en een hoge temperatuur, dus een onervaren arts kan het juiste moment missen en deze infectie verwarren met de griep of een andere ziekte. En wanneer de ziekte sterker is geworden, gaat de rekening letterlijk op de klok.  De aangetaste weefsels worden donkerder, de infectie verspreidt zich snel door de lymfevaten en aders, waardoor infectieuze toxische shock ontstaat. Met een groot laesiegebied kunnen patiënten sterven.

9. Zomerbacterie 

De bacterie Vibrio vulnificus wordt soms de “zomerbacterie” genoemd omdat deze het meest  strandbezoekers treft. Dienovereenkomstig gedijt het in gebieden met grote concentraties mensen, stranden en zout water, zoals bijvoorbeeld in de staat Florida (VS).  Om deze bacterie te krijgen, moet je in warm water zwemmen met een open wond. Een andere manier van besmetting is om rauwe zeevruchten zoals oesters te eten, waar deze bacterie ook overvloedig in aanwezig is.  In tegenstelling tot necrotiserende fasciitis eet deze bacterie je vlees niet direct op, maar veroorzaakt het ernstige rotting van de onderhuidse weefsels, waardoor het de amputatie van ledematen kan veroorzaken. Maar het ergste van alles is wanneer het diep in je lichaam doordringt en al de interne organen tot verval brengt.  

8. Donovanosis Dit is een seksueel overdraagbare aandoening die aanhoudende zweren in het genitale gebied veroorzaakt. Het wordt veroorzaakt door de bacterie Klebsiella granulomatis, die niet alleen zweren en ontstekingen op de huid veroorzaakt, maar de huid opeet en grote schade aan het lichaam kan veroorzaken. Naast de geslachtsorganen kan het zich verspreiden naar andere delen van het lichaam, waardoor er ook karakteristieke afgeronde foci van ontstekingen ontstaan, die tijdens de groei barsten, waardoor rauw vlees met witachtige randen wordt blootgesteld. In bijzonder geavanceerde gevallen kan Klebsiella granulomatis de botten bereiken.

7. Pseudomonas aeruginosa Pseudomonas aeruginosa (Pseudomonas Aeruginosa) dringt door je open wond of kras in je lichaam en begint zich onder de juiste omstandigheden onmiddellijk snel te vermenigvuldigen. Symptomen van de laesie zijn vergelijkbaar met necrotiserende fasciitis. Het enige goede nieuws over deze bacterie is dat gezonde mensen met normale immuniteit er meestal zeer zelden mee besmet raken. Maar als het niet wordt behandeld, kan het, net als bij necrotiserende fasciitis, leiden tot een snelle dood, snel de huid opeten en doordringen in de interne organen en botten. Het ergste is dat veel stammen van deze bacterie resistentie tegen antibiotica hebben ontwikkeld en daarom zeer moeilijk te behandelen zijn.

6. Staphylococcus aureus Over het algemeen hebben alle stafylokokken de neiging om uw vlees op te eten, maar Staphylococcus aureus heeft ook een grotere weerstand tegen antibiotica. Meestal is de laesie vergelijkbaar met de ernstige vorm van acne met diepe zweren, maar soms kan de huid zo worden geërodeerd dat deze op de effecten van brandwonden lijkt. Het ergste is dat wanneer een staph-infectie in het bloed komt, dit sepsis en de dood kan veroorzaken. Tegelijkertijd kan dezelfde necrotische fasciitis worden waargenomen.

Lees ook:   Acné, schimmelnagels, wratten, likdoorns, spierpijn

5. Negleria Fowler De bacterie Negleria Fowler wordt vaak een vleesetende amoebe genoemd, en meer recent meldde het nieuws dat ze in slechts 10 dagen een persoon doodde door via zijn hersenen binnen te dringen. Deze gevaarlijke bacteriën zwemmen graag in warm zoet water, dus ze zijn gemakkelijk te krijgen, zelfs in het zwembad. Als je het doorslikt, gebeurt er niets vreselijks, maar als het in de neus komt, gaat het via de reukzenuw de hersenen in en begint zich te vermenigvuldigen en hersencellen te vernietigen. De symptomen zijn gemakkelijk te verwarren met hersenziekten en wanneer blijkt dat dit een vleesetende amoebe is, is het meestal te laat.

4. Gasgangreen Het dodelijke gasgangreen wordt veroorzaakt door de bacterie Clostridium perfringens, die meestal samengaat met straatvuil en stof die het menselijk lichaam binnendringen. Deze bacteriën scheiden zeer giftige stoffen af ​​die het menselijk lichaam vergiftigen, waardoor de weefsels enorm opzwellen. Al 6 uur nadat de bacterie het lichaam is binnengekomen, heeft een persoon koorts, de huid wordt grijsblauw en de wond waardoor de bacterie het lichaam is binnengekomen, verdiept, zwelt en soms zijn zelfs spieren zichtbaar. Bij het drukken op de wond zijn er kleine gasbellen met een onaangename rotte geur.

3. Streptococcus pyogenic Deze streptokok valt zichtbaar de keel aan, maar ook het rectum en de vagina, dus het is gemakkelijk te begrijpen dat dit een van de meest onaangename streptokokken in het algemeen is, als er al een dergelijke kwalificatie is. Het is de veroorzaker van roodvonk en acute laryngitis bij kinderen. Het begint meestal met een zere keel en witachtige afscheiding op het slijmvlies, maar het kan misselijkheid, hoofdpijn en zelfs het toxisch shocksyndroom veroorzaken. Gelukkig leiden de meeste infecties van deze bacterie, vooral in de keel, niet tot  het”op eten” van het vlees. In ernstige gevallen, wanneer het lichaam erg zwak is en er een zeer zwakke immuniteit is, kan deze streptokok zich echter zeer destructief gedragen.

2. E. coli (Escherichia coli) Deze bacterie is meestal verantwoordelijk voor voedselvergiftiging, maar soms manifesteert het zich veel agressiever. Er zijn enkele stammen van Escherichia coli bekend die de dood en desintegratie van huidcellen en bindweefsel veroorzaken, en vervolgens kunnen bijna dezelfde symptomen worden waargenomen als bij necrotiserende fasciitis. De slachtoffers van dergelijke agressies zijn meestal ook mensen met een verzwakt immuunsysteem, en dergelijke gevallen eindigden vaak met hun dood.

1. Buruli-zweer Buruli-zweer is een gevaarlijke tropische ziekte die wordt veroorzaakt door de bacterie Mycobacterium ulcerans. In 2018 werden bijna 3.000 gevallen van deze ziekte geregistreerd in Afrika, Zuid-Amerika en andere hete landen. De helft van de gevallen in Afrika zijn kinderen die op blote voeten lopen tot 15 jaar oud. De ledematen worden vooral aangetast, en de huid en botten, en er is geen behandeling als zodanig, patiënten krijgen alleen doses antibiotica. Eenmaal in het lichaam door krassen of wonden, beginnen bacteriën een gevaarlijke toxine aan te maken, die weefselschade veroorzaakt en het immuunsysteem onderdrukt. Eerst verschijnt er een kleine pijnloze bult op het been, het gif onderdrukt pijn. Na een paar weken desintegreert deze knobbel en verandert in een zweer, waarvan de diepte de botten kan bereiken.

Bron https://paranormal-news.ru/news/10_bakterij_kotorye_mogut_zazhivo_sest_cheloveka/2019-08-01-16019

Gruwelijk en hopelijk krijgt geen mens ooit dit soort enge griezelige ziekten.

 

 

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten