web analytics
...
EgypteGeschiedenisRH Negatief - Anunnaki - Geloof

Mysterieuze Beschaving Bouwde Gizeh-Piramides Duizenden Jaren Voordat Farao’s Verschenen

d30da9476c95fd459d94108a0937cb4a via Angel-Wings

Het plateau van Gizeh is de plaats waar de oudste en meest mysterieuze bouwwerken zich bevinden. Samen met de Grote Piramide en de Piramide van Khafre zijn er 8 kleine overblijfselen van piramides in de buurt. Sinds het onderzoek werd gestart naar de piramides van Gizeh, is er altijd enige twijfel geweest over de versie die zegt dat hun constructie plaatsvond in de 4e dynastie (2600 v.Chr.).

De theorie dat de Egyptische piramides door de oude arbeiders met eenvoudige gereedschappen en technologieën werden gebouwd, werd door veel archeologen vertrouwd, maar twijfelde altijd. De reden om aan deze theorie te twijfelen is niet alleen de indrukwekkende grootte van de piramides zelf, maar ook de complexiteit in het ontwerp.

 

Allereerst hebben de vorm van de piramides en andere structuren die in de buurt zijn gebouwd, waaronder het Huis van de eeuwigheid en Mastabas, geen overeenkomsten. Ten tweede is het onmogelijk om deze steenblokken van 200 ton op een dergelijke hoogte handmatig te verplaatsen. Ten derde is er bijna geen ruimte tussen de tegenover elkaar liggende blokken van de piramides. Dit is zelfs nu een ongelooflijke klus.

 

Sindsdien zijn er veel verschillende versies van de constructie van de piramides van Gizeh door de oude Egyptenaren naar voren gebracht. Maar twijfels over de geldigheid van deze versies zijn gebleven.

Geoloog John Anthony West en hoogleraar Natuurwetenschappen Robert M. Schoch concludeerden dat de erosie van de Grote Sfinx helemaal niet het gevolg is van de invloed van de wind, maar van het water. En het vond plaats duizenden jaren lang voordat de farao’s verschenen die het oude koninkrijk creëerden.

Lees ook:   Oud beeldje lijkt op 'Angry Birds'-varken

Aangenomen werd dat de watererosie op de Sfinx had kunnen gebeuren als gevolg van de overstroming van de Nijl, maar volgens Schoch, als dat de reden was, “zouden de overstromingen het monument van zijn basis hebben ondergraven. In plaats daarvan verschijnt de zwaarste erosie aan de bovenkant van zowel de Sfinx als de muren eromheen. Dit patroon komt meer overeen met regen van bovenaf dan met water van onderaf. ”

In de tijd van de farao’s was het klimaat in Egypte al droog geworden. De regen had duizenden jaren geleden kunnen stoppen. Sommige geleerden zijn van mening dat de oorspronkelijke kalksteen die werd gebruikt bij het bouwen van Sfinx snel achteruitging, maar het zou niet mogelijk kunnen zijn, anders zou de structuur 500 jaar geleden zijn verdwenen. Uiteindelijk steunden veel professionele geologen de versie van West en Shoch.

De egyptoloog Selim Hassan schreef in zijn boek ” De sfinx, zijn geschiedenis in het licht van recente opgravingen ” het volgende:

“Als we de inscripties ervan konden geloven, zouden we Khufu de eer moeten geven de Sfinx te hebben gerepareerd, blijkbaar nadat deze was beschadigd door een bliksemschicht. In feite kan er een kern van waarheid in dit verhaal zitten, want de staart van de nemes-hoofdtooi van de Sfinx ontbreekt zeker, en het is geen onderdeel dat, vanwege zijn vorm en positie, kan gemakkelijk worden afgebroken, behalve door een directe slag van een zwaar voorwerp, geleverd met geweldige kracht. Op de achterkant van de Sfinx is eigenlijk het litteken van deze breuk te zien, en sporen van de oude mortel waarmee het werd gerepareerd. Dit litteken meet ongeveer 4 meter, wat overeenkomt met de metingen die op de stèle zijn geregistreerd; de extra 30 cm. schade kan gemakkelijk zijn opgetreden bij de laatste vernietiging van de staart van de nemes. Daarom

Lees ook:   Indianen geschiedenis

De twee tempels recht voor de Sfinx werden ook lang voor de eerste farao’s gebouwd. Dit wordt ook aangegeven door de afvoer in de westelijke muur van de Graniettempel. Waarom zouden de farao’s een afvoer nodig hebben in het hete en droge klimaat van Egypte op het plateau van Gizeh?

Dit geeft aan dat de tempel is ontstaan ​​in een tijd dat er een probleem was met de afvoer van regenwater. Daarom concludeerden de geologen dat zowel de tempels als de belangrijkste piramides niet tijdens de 4e dynastie werden gebouwd, maar duizenden jaren vóór de farao’s.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button