web analytics
...
EgypteMysterie

Wisten de Egyptenaren hoe ze hun bewustzijn van de ene entiteit op de andere konden overbrengen?

04b57f138bd44857c26a650095267c71 via Angel-WingsIn de film  21 Grams wordt het idee gepresenteerd dat op het moment van overlijden het menselijk lichaam ogenblikkelijk precies 21 gram verliest – zogenaamd het gewicht van de ziel.

Hoewel dit niet wetenschappelijk is bewezen, lijkt er bewijs te zijn dat ons bewustzijn inderdaad een overdraagbare entiteit is – en de oude Egyptenaren wisten waarschijnlijk precies hoe ze bewustzijn, of de ziel, van de ene persoon op de andere moesten overbrengen.

Er is een soortgelijk doel binnen  DARPA  en de prijzige experimenten van de schaduwregering. Het samensmelten van mensen en machines vindt al plaats, waarna het menselijk  bewustzijn  wordt ” geüpload ” naar AI-computers. Het uploaden van de geest zal naar verwachting in 2045 volledig van kracht zijn  , maar is het al lang geleden gedaan?i via Angel-Wings

Laten we, voordat we de oude geschiedenis van het uploaden van bewustzijn onderzoeken, eens kijken naar enkele voorbeelden uit de recente geschiedenis van Hollywood die suggereren dat dit al wordt gedaan.

In de film  What Dreams May Come  met wijlen Robin Williams in de hoofdrol  , sterft zijn personage en reist hij vrolijk door een plek die lijkt op de schilderijen die zijn vrouw maakte toen hij nog leefde. De film laat picturaal zien dat die van William in zijn eigen eeuwigheid is ontwikkeld door zijn “KA” -staat – een term die ik even zal uitleggen. Zijn vrouw heeft een soortgelijke, negatieve ervaring van een schijnbare hel, gebaseerd op haar zelfmoordervaring. Ze komt in een dromerige ‘hallucinatie’ waar ze niet aan kan ontsnappen op basis van haar eigen ‘KA’-toestand.

De ouden begrepen dat bewustzijn bij de dood van het fysieke lichaam wordt gescheiden. Het leven dat we in fysieke vorm leven, wordt herhaald – misschien keer op keer – in de  KA-staat , met al onze wijsheid, al onze onwetendheid, onze fouten en triomfen, verloren liefde en gewonnen vrienden.

Janet Cunningham, een onderzoeker van oude Egyptische rituelen,  schrijft :

‘Er is een groeiend beeld dat in de Koningskamer van de Grote Piramide de hoogste inwijding plaatsvond. Brunton (1984), wiens ervaringen in de Grote Piramide enkele van de esoterische schrijvers (Hall, Leadbeater en Haich) bevestigen, zegt dat er in het begin terreur, onzekerheid, dwalen en duisternis is. Deze terreur werd mij beschreven door een cliënt die al twee jaar had gebeden om een ​​uittredingservaring; toen het werkelijk gebeurde, was het ongecontroleerd en gruwelijk voor haar (Cunningham, 1997).

Volgens Brunton wordt die ervaring gevolgd door een wonderbaarlijk en goddelijk licht. Keer op keer, in het Egyptische Dodenboek (Faulkner, 1994), leest men: ik ga naar Osiris. Ik ben één met Osiris; Ik ben Osiris. Dit ondersteunt de theorie van het begeleiden van de ingewijde om een ​​god te worden die eeuwig met de goden leeft. Het wordt duidelijk dat, als men deze geschriften beschouwt als leidraad voor de ingewijde en als leidraad voor de overledene na de dood, de lezer wordt aangemoedigd om Een te worden met de herrezen god Osiris. ‘

Onder de vele theorieën over de doeleinden van de piramides zijn er mensen die suggereren dat deze structuren fungeerden als een middel om “KA” van de ene farao of koning naar de andere over te brengen terwijl ze van de aardse vorm overgingen. De Egyptenaren beschreven de ziel en de geest als twee afzonderlijke entiteiten, respectievelijk de BA en KA. De BA, of ziel, sterft nooit, maar reïncarneert eenvoudig zodat ze hogere niveaus van bewuste evolutie kan bereiken. De Egyptenaren beeldden de BA soms af als een mensenhoofd met vogelvleugels.

Lees ook:   Enoch: Buitenaardse die de piramides van Gizeh heeft gebouwd

De KA is het deel van het bewustzijn dat hier op planeet aarde blijft. Het werd in hiërogliefen weergegeven als twee gestrekte armen die naar de lucht reikten. De KA, of geest, is het deel van ons dat door illusoire creaties van de geest kan zwerven, zoals we hebben gezien in  What Dreams May Come .

De Egyptenaren begrepen echter ook dat de KA en BA zeer sterk met elkaar verweven waren. Er waren specifieke oefeningen die werden uitgevoerd op basis van hun begrip van de fysieke en niet-fysieke rijken van ruimte en tijd.

KA omvatte volgens de oude Egyptenaren al het genetisch materiaal en cellulaire herinneringen van ouders en voorouders. Dat genetische “residu” van hun genetische en epigenetische ervaring hielp ons te vormen. Dit is de reden waarom hulde werd gebracht aan voorouders – omdat men dacht dat ze in onze huidige vorm op een heel reële manier bestonden. Met het juiste bewustzijn kunnen we ook hun reserves aan kennis en wijsheid aanboren.

Een andere reden dat de graven van de farao vol stonden met juwelen, voedsel en andere persoonlijke voorwerpen, was dat de Egyptenaren geloofden dat de KA fysieke voorwerpen die in het ene leven waren verworven, mee zou nemen naar het volgende leven, zolang ze op dat moment nog bestaan. Dit is ook de reden waarom men gelooft dat paranormaal begaafden een kledingstuk of een persoonlijk item van iemand kunnen vasthouden om er meer over te begrijpen zonder ze ooit te hebben ontmoet. Ze pikken gewoon sporen van KA-energie op.

De KA en BA moesten bij overlijden op een ononderbroken manier worden overgedragen, zodat één koning de wijsheid van de vorige koning zou ontvangen. De praktijk van mummificatie maakt deel uit van dit proces. De Egyptenaren geloofden dat de KA behouden kon blijven als het verval van het lichaam werd vertraagd.

Lees ook:   Adhd en bezetenheid?

Bovendien probeerden de Ouden te voorkomen dat de BA terugviel in reïncarnatie en dat de KA een fantasie opnieuw beleefde die gebaseerd was op hun vroegere bewustzijnsstaat (en). De KA moest “geaard” en bewaard worden zodat een etherische band tussen BA en KA niet verbroken werd. Als dit met succes zou worden bereikt, zou men een etherische sjamaan worden, in staat om op een bewuste manier zijn ziel en geest te sturen.

Als dit vreemd klinkt als een nieuwe  tech-start-up  die je bewustzijn wil omzetten in een kunstmatig lichaam zodat je eeuwig kunt leven, dan is dat omdat de technologie geen sciencefictionfantasie is, maar eerder een realiteit. Zijn moderne techneuten gewoon de faraonische priesters  van de oudheid die willen worden  ? Eén ding is zeker: de  zoektocht naar onsterfelijkheid  is zo oud als de menselijke geschiedenis zelf.


Dit artikel ( Wisten de Egyptenaren hoe ze bewustzijn van de ene entiteit naar de andere moesten overbrengen? ) Is oorspronkelijk gemaakt en gepubliceerd door  Waking Times  en is hier gepubliceerd onder een  Creative Commons-  licentie met toeschrijving aan  Christina Sarich  en  WakingTimes.com . Het mag gratis opnieuw worden geplaatst met de juiste toeschrijving en auteur bio.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om het internet verkeer te analyseren. We moeten ook informatie delen over uw bezoek aan onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept