web analytics
...
AstrologieEgypte

Wat zegt uw Egyptische sterrenbeeld over uw leven?

b2d1c873e75c513bfc8bbea790c67d7b via Angel-Wings
De Egyptische dierenriem lijkt veel op degene waar we gewoonlijk naar kijken, met de hele dierenriem verdeeld in 12 tekens, net als de gewone.

De tekens worden echter niet op astrologische lichamen gebaseerd, maar door specifieke Egyptische goden weergegeven.

Deze goden zijn de beschermers van degenen die onder hun teken zijn geboren. Ze geven hen begeleiding en talenten.

Maand Dag Egyptisch teken
Januari 1 – 7
8 – 21
22 – 31
 Hapi
Amon-Ra
Noet

Februari 1 – 11
12 – 29
 Amon-Ra
Geb
Maart 1 – 10
11 -31
 Osiris
Isis
April 1 – 19
20 – 30
 Thot
Horus
Mei 1 – 8
9 – 27
28 – 31
 Horus
Anubis
Seth
Juni 1 – 18
19 – 28
29 – 30
 Seth
Hapi
Anubis
Juli 1 – 13
14 – 28
29 – 31
 Anubis
Bastet
Sekhmet
Augustus 1 – 11
12 – 19
20 – 31
 Sekhmet
Horus
Geb
September 1 – 7
8 – 22
23 – 27
28 – 30
 Hapi
Noet
Bastet
Seth
Oktober 1 – 2
3 – 17
18 – 29
30 – 31
 Seth
Bastet
Isis
Sekhmet
November 1 – 7
8 – 17
18 – 26
27 – 30
 Sekhmet
Thot
Hapi
Osiris
December 1 – 18
19 – 31
 Osiris
Isis

Hapi

Hapi is de god van de overstroming van de Nijl en een van de vier zonen van Horus. Deze groen met blauw gekleurde god had hangende borsten om zijn vruchtbaarheid te laten zien. Als je Hapi als teken hebt heb jij je leven goed onder controle en je bent ook nog eens supercreatief. Je hebt respect voor intelligentie en schoonheid. Af en toe kan je wel een dromer zijn, oeps!De Nijl betekent een nieuw begin. Degenen die onder deze geboren zijn, zijn erg ijverig. Ze richten zich meer op het genieten van het leven en willen allerlei onenigheden liever vermijden.

Amon Ra

Degenen onder Amon Ra staan ​​bekend als leiders en hebben over het algemeen veel vertrouwen. Door hun daden en woorden streven ze ernaar de mensen om hen heen te motiveren en zijn ze een inspiratie voor iedereen. Ze kunnen de levens van de mensen om hen heen enorm beïnvloeden.
Amon-Ra is een locale god in Thebe, op plaatjes deze god vaak afgebeeld als ram. Als je onder dit teken valt kom jij naar de buitenwereld slim en machtig over. Je geeft nooit op en haalt het beste bij anderen naar boven. Nice, klinkt best goed toch?

Noet

Ze zijn de meest verzorgende en zorgzame van alle tekens. Behalve om hun moederlijke genegenheid, staan ​​ze ook bekend om hun sterke redeneervermogen. Mensen die onder dit teken zijn geboren, kunnen zowel potentiële wetgevers als leraren zijn.
Noet is een Thebaanse godin die vaak felgekleurde kleding draagt. Als jij Noet als Egyptisch beeld hebt kan jij af en toe mysterieus over komen. Je bent graag to the point en bent een echte levensgenieter. Voor echte liefde ga jij door het vuur.

Lees ook:   10 GEWELDIGE ontdekkingen in Egypte die wetenschappers bang maken

Geb

Dit teken is voor degenen die van nature intuïtief zijn. Ze zijn erg gevoelig voor de wereld als geheel en maken zich zorgen over het milieu. Als er iets misgaat, kunnen ze het niet gemakkelijk wegpoetsen.
Geb is  een vruchtbaarheidsgod die deed aan voortplanten van water en planten. Als je Geb als Egyptisch teken hebt sta jij superstabiel in het leven. Je bent een organisatietalent en kunt goed schrijven. Oplossingen zoeken doe je graag, maar je woede-uitbarstingen zijn verschrikkelijk. Een pluspuntje: als gevoelig persoon ben je een perfect vertrouwenspersoon.

Osiris

Mensen die onder de dagen van Osiris vallen, hebben een dubbele persoonlijkheid. Ze zijn allebei extreem zelfverzekerd en gedreven om hun doel te bereiken, en zijn emotioneel kwetsbaar. Ze zitten echter vol energie en hebben niet veel tijd nodig om terug te stuiteren.
Osiris was een van de belangrijkste goden. Hij was een oude vruchtbaarheidsgod, die verbonden was met de cyclus van het groeien van graan. Hij zorgde dat het ontkiemen van zaad tot leven kwam. Als je Osiris als Egyptisch teken hebt geef jij graag je kennis door en word je vrienden met betrouwbare mensen. Je stelt je soms vurig op , maar bent ook toch kwetsbaar. Het liefst laat jij al het werk liggen tot de laatste minuut. Herkenbaar?

Isis

Ze zijn de meest rechtlijnige mensen. Ze zijn ook altijd vol energie en voor altijd klaar voor een goede sport. Ze zijn ook erg beschermend voor de mensen in hun omgeving.
Isis was een machtige en  geliefde godin. Met haar magische krachten kon ze kinderen genezen. Als je Isis als Egyptisch teken hebt ben je een supergoede girlfriend in een relatie. Met je rustige en lieve houding zorg jij voor geluk. Door je iets te open en kwetsbaar op te stellen kunnen anderen je juist afstoten. Let op tegen wie je wat zegt, want mensen kunnen je de rug toekeren.

Thoth

Ze behoren tot de wijste van alle tekens. Ze hebben ook een geweldig geheugen en vergeten niet snel een goede of slechte wending aan hen. Ze zoeken een soulmate om hun leven mee door te brengen. Thot was een maangod die verantwoordelijk was voor kennis en het schrift. Hij was zichtbaar als baviaan en als ibis. Als je Thot als Egyptisch teken hebt, ben je altijd op zoek naar waarom- en waarvoor-vragen. Je houdt van rust in je leven, maar bent niet bang om risico’s te nemen. Je bent enthousiast en altijd op zoek naar de waarheid.

 

Horos

Ze zijn avontuurlijk en gaan geen uitdaging uit de weg. Om zekerder te zijn, willen ze dat hun leven volledig onder controle is en laten ze niets aan het toeval over. Ze zijn bereid om hard te werken voor wat ze willen.
Horus is een ingewikkelde god, omdat hij een mix is van verschillende goden zoals de hemelgod en zonnegod. Als je valt onder deze ingewikkelde god heb jij een groot gevoel voor verantwoordelijkheid en ben je direct naar anderen toe. Je bent soms streng voor jezelf, maar door je lieve gedrag kun je soms naïef zijn.

Lees ook:   Horoscoop Volkert Van der Graaf en uitleg

Anubis

Ze hebben tijd nodig voor introspectie en welkome eenzaamheid. Ze verliezen niet de neiging om hun kalmte te verliezen, zelfs als het te intens voor hen wordt.
Anubis is de god van de doden. Hij ziet eruit als een hond of jakhals. Vroeger was deze god altijd aanwezig bij het balsemen en mummificeren van mensen, blegh… Als jij Anubis als Egyptisch teken hebt, ben jij een echt nachtmens! Je hebt een hekel aan verraders. Probeer af en toe niet zo kritisch te zijn op jezelf. Wees tevreden met wie je bent, dan word je veel sterker!

Seth

Ze zouden reizen bij de eerste gelegenheid die hun werd geboden. Ze zijn ook heel kieskeurig over alles wat ze ondernemen en niets minder dan perfect zou voldoende zijn.
Seth is de god van chaos en wanorde. Hij ziet eruit als een bizar dier met een grote neus.  Als je Seth als teken hebt houd jij van avontuur. Je weet dat je taken moet afronden, maar je voltooit ze nooit. Doordat je superzelfverzekerd bent, kun jij af en toe de realiteit niet meer zien. Je onthoudt namelijk alleen de goede dingen.

Bastet

Ze zijn erg oplettend en intuïtief. Ze zoeken een evenwichtig leven. Ze zijn ook geïnteresseerd in het occulte.
Bastet is de dochter van de zonnegod. Eerst werd Bastet weergegeven als leeuw, maar later zag ze eruit als een vrouw met kattenhoofd. Als je onder dit teken valt heb je veel aantrekkingskracht. Je komt positief over op anderen en durft je mening te geven. Je bent lief voor anderen en durft jezelf daarom wel eens op de tweede plek te zetten.

 Sekhmet

Het zijn nederige en van nature goede leiders. Ze willen het leven van anderen positief beïnvloeden. Er wordt ook gezegd dat ze eerlijk en rechtvaardig zijn in de beslissingen die ze nemen.
Sekhmet is de godin van de dood, ziekte en van tegenspoed. Ook werd zij gezien als de leeuwingodin. Als Sekhmet je Egyptische teken is ben jij vooral trots en ijdel. Jij bent dus vaak voor de spiegel te vinden. Je kunt eigendunk hebben, maar je kent je grenzen. Je wint vaak discussies en hebt originele ideeën.

Gerelateerde artikelen

Back to top button