20 oktober 2020

 

Ammar is al een maand of vijf mijn Syrische vriend

Ammar is al een maand of vijf mijn Syrische vriend. Hij is een vluchteling en illegaal in Nederland. Kwam hier ooit via Lampedusa. Ik stel hem in de kroeg altijd voor als Geert. Niemand hoort dat hij asielzoeker is. Hij spreekt vloeiend Nederlands. In elk geval verstaanbaarder dan Geert met zijn Venlose accent.

Ammar en ik staan samen aan het IJ en kijken naar de duizenden bootjes die over het water krioelen. De stemming is gemoedelijk. Veel vijftigers in het verplichte Gaastra-uniform zitten met hun kort geknipte rugzakvrouwtjes te genieten van hun suffe glaasjes Radler. Deze nichterige priklimonade is de redder van de ooit zo stoere brouwerijen. Arme Freddie Heineken. Hij draait zich om in zijn urn.

Lees verder:
https://www.nrc.nl/youp/2015/08/22/keetjes-kijken/

Youp van het Hek
Hij schrijft blogs voor het NRC en ik vind zijn blogs altijd grappig en wijs! 🙂

Lees ook:   Michelle is een Michel?

Gerelateerde berichten