19 september 2020

 

Voedselbanken komen voedsel te kort

Voedselbanken komen voedsel tekort

Nederland ten voeten uit.
VVD aan de macht.
Voedselpakketten krimpen en wachtlijsten worden ingesteld, omdat voedselbanken het groeiende aantal armen niet aankunnen. Ook daalt de hoeveelheid aangeboden voedsel, zo blijkt uit navraag door de Volkskrant. De overheid zou kunnen bijspringen door miljoenensubsidies van de EU aan te boren, maar weigert dat te doen.

De Nederlandse regering weigert al jaren pertinent om van het Europese voedselhulpprogramma voor armen gebruik te maken. Volgens het kabinet en de Tweede Kamer is armoedebeleid een nationale aangelegenheid.

Het fonds zou bovendien een voorbeeld zijn van zinloos geld rondpompen. Alle lidstaten steken geld in het fonds, en kunnen er vervolgens geld uithalen. Voorzitter Leo Wijnbelt van Voedselbanken Nederland: “Tienduizend kinderen gaan ’s morgens met honger naar school. Dat zou niet nodig hoeven zijn.”
spitsnieuws.nl

Lees ook:   Mensen blijf weg van Windows 10.

Gerelateerde berichten