19 september 2020

 

AH doet een poging?¿

Eerste aanval supermarktenoorlog door AH

1000 artikelen van de Albert Heijn worden maandag in prijs verlaagd, de eerste slag in een nieuwe supermarktenoorlog. “Wij zien dat met name Lidl een heel stevige ontwikkeling doormaakt. Als marktleider kunnen wij niet stilzitten en dat laten gebeuren. We zien dat de klant acties en voordeel zoekt”, aldus AH-topman Sander van der Laan in AD.

De AH verlaagt prijzen van onder andere thee, koffie, kattenvoer en mariakaakjes, 😀 vooral van A-merken en soms dalen prijzen van huismerken mee. Sommige producten worden wel 20 procent goedkoper. Het zou gaan om een structurele prijsverlaging, geen tijdelijke kortingsactie.

Voordeel
Jumbo is de grootste concurrent van Albert Heijn, en laat de prijzen ook zakken. Jumbo-woordvoerder Hoogvliet: “Dat zullen we ook nu doen, of Albert Heijn nou 1 of 1000 prijzen verlaagt. Wij bewaken altijd onze prijsafstand en zullen meegaan als Albert Heijn haar prijs verlaagt.” Aldi, Lidl en C1000 zijn niet bereikbaar gevonden voor commentaar.

Volgens een AH-woordvoerder hebben klanten het gevoel (gevoel¿  het is zo!) dat “dat ze bij Albert Heijn duurder uit zijn. Dat is de reden om de prijs te verlagen. We willen een signaal afgeven naar onze klanten. We zien dat het leven duurder is geworden.”

[divider]

Goh ze zien het licht?
Wat heb je aan mariakaakjes…
Ga je groenten en fruit maar eens goedkoper maken en het vlees daar eet men van!
Koekjes zijn voor erbij niet om van te leven AH!

Zolang jullie op merkartikelen 30 cent meer durven vragen is het EXIT!
Nee dan JUMBO!

Lees ook:   De ‘Beiroetisering’ van onze steden is volop bezig

Gerelateerde berichten