22 april 2021

 

Zwaan ontroostbaar

Echte liefde, zielig dit….

Een van de meest geliefde bewoners van de Efteling, de zwarte zwaan Koosje, is ontroostbaar. Onlangs overleed soortgenoot Keesje. Sindsdien slijt de alleen overgebleven zwaan haar dagen in de buurt van een grote stalen prullenbak. De reden: in de weerspiegeling denkt ze haar gestorven metgezel te zien.
Het doodongelukkige beest is behoorlijk van slag, zo meldt de pretparksite Looopings. Koosje staart al weken naar haar eigen reflectie in de ijdele hoop dat Keesje ooit zal terugkeren. Efteling-medewerkers die zich over de zwaan ontfermen, maken zich grote zorgen. Zwanen zijn monogaam: een paar blijft hun hele leven bij elkaar.

Keesje en Koosje werden in april vorig jaar door de Efteling uitgezet in de buurt van de Gondoletta. ,,Het koppeltje is nu al niet meer weg te denken uit deze vijver”, liet het pretpark destijds weten.

Ze werden vernoemd naar de in 2013 overleden zwarte zwaan Keesje, die dertig jaar lang in en rond de Siervijver te vinden was.

https://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3871058/2015/02/22/Efteling-zwaan-Koosje-kapot-van-liefdesverdriet.dhtml

Liefdesverdriet of kapot van het gemis?

Lees ook:   'Gevaarlijk' knuffelschaap teruggehaald

Gerelateerde berichten