web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Waarom Macron pro-Russisch wordt

Waarom Macron pro-Russisch wordt

Emmanuel Macron zette de volgende stap in de richting van toenadering tot Rusland. De Franse elite is echter altijd pro-Russisch geweest.

De Franse president Emmanuel Macron op een persconferentie met NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg zei donderdag dat we het voorstel van Vladimir Poetin over een moratorium op de inzet van middellange- en kortere raketten (INF) in Europa ‘als basis voor discussie’ hebben genomen. Dit werd gemeld door RIA-Novosti.

Een dag eerder schreef de Duitse editie van Frankfurter Allgemeine over hetzelfde. De Franse president zei in een brief aan Poetin dat het voorstel van het Kremlin een ‘grondige studie’ verdient, aldus de krant. In dit verband biedt Macron bilaterale en multilaterale discussies met alle geïnteresseerde staten.

Dit is de eerste positieve reactie van een NAVO-lidstaat op een Russisch voorstel. Eerder vond NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg het ‘onrealistisch’, omdat Moskou de SSC-8-raket (classificatie van de NAVO voor de 9M729-editie) heeft ingezet , naar verluidt in strijd met het INF-verdrag.

Zoals verteld de president van de Academie voor Geopolitieke Problemen, de president van het Internationaal Centrum voor Geopolitieke Analyse, doctor in de historische wetenschappen, kolonel-generaal Leonid Ivashov , Macron brengt de posities van Rusland en Frankrijk dichterbij. Volgens de expert zal misschien, behalve de Polen, Estlanders, geen van de NAVO-leden aandringen op de inzet van Amerikaanse raketten.

Lees ook eens:   De zege-l- voor Rutte

“Zelfs als Macron zijn persoonlijke doelen nastreeft: om populariteit te bereiken, om herkozen te worden voor de volgende termijn, moet hij hierin nog steeds worden ondersteund. Hier is een zekere moed nodig om dezelfde Donald Trump, de politieke elite van Amerika, te weerstaan. Je moet een heel sterk karakter hebben. En Macron demonstreert het “- zei Leonid Ivashov.

Volgens hem zijn deze raketten door de Verenigde Staten in Europa nodig om te intimideren, om de Europeanen te dwingen “ook hun inzet te beschieten”. “De VS willen Europa in zijn invloedszone houden, want zonder Europa zal Amerika snel wegkwijnen”, concludeerde Leonid Ivashov. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Emmanuel Macron verklaarde eerder dat de wereld multipolair wordt en hij wil dat Europa een speler wordt, niet het doel van dit spel!!!!! Hij zei dat de NAVO in een staat van klinische dood verkeert en Europa alleen op zijn eigen kracht moet vertrouwen. De Franse president beweert ook dat de EU het zich niet langer kan veroorloven om door consensus en geleidelijke veranderingen te werken, drastische veranderingen nodig zijn, en waarom niet in alliantie met Rusland, anders gaat het naar het Oosten , wat niet gunstig is voor Europa.

Читайте больше на https://www.pravda.ru/world/1455452-macron/

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥