web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-EliteGezondheid & Uiterlijk

De WHO geeft toe dat virussen afkomstig van poliovaccins momenteel nieuwe polio-uitbraken veroorzaken in Afrika

Een jaar geleden hebben nieuwsuitzendingen kort licht geworpen op het feit (een feit dat volksgezondheidsfunctionarissen doet kibbelen) dat orale poliovaccins polio-uitbraken veroorzaken .

Met berichten die in 2019 binnenstroomden over de circulatie van poliovirussen uit vaccins in tal van Afrikaanse en Aziatische landen, bekende een CDC-viroloog: “ We hebben nu meer nieuwe uitkomsten van het virus gecreëerd dan we zijn tegengehouden. ”… Er waren 400 geregistreerde gevallen van vaccin-afgeleide polio in meer dan 20 landen wereldwijd.

Deze week haalt hetzelfde verhaal dezelfde krantenkoppen , met de beschaamde aankondiging van de WHO dat het orale poliovaccin verantwoordelijk is voor een alarmerende polio-uitbraak in Soedan – ‘ gekoppeld aan een aanhoudende door vaccins veroorzaakte epidemie in Tsjaad ‘ – met parallelle uitbraken in een tientallen andere Afrikaanse landen.

In feite waren er tussen augustus 2019 en augustus 2020 400 geregistreerde gevallen van vaccin-afgeleide polio in meer dan 20 landen over de hele wereld. Ironisch genoeg onthulde de WHO deze ” tegenslag ” amper een week nadat ze het Afrikaanse continent vrij had verklaard van wild poliovirus – dat sinds 2016 niet meer in Afrika is waargenomen.

Terwijl Afrikaanse epidemiologen opgewekt beweren dat deze uitbraken ‘ onder controle kunnen worden gebracht met verdere immunisatie ‘, en Sudan zich voorbereidt op de lancering van een massale vaccinatiecampagne tegen polio , waarschuwt de WHO dat ‘ het risico van verdere verspreiding van de van het vaccin afkomstige polio in Centraal-Afrika en de Hoorn van Afrika ”is hoog.

De Gates Foundation is een toonaangevende financier van orale poliovaccinatie in Afrika en de rest van de wereld en had tegen het einde van 2018 bijna $ 4 miljard aan dergelijke inspanningen besteed. Zoals besproken in Forbes in mei 2019 , heeft Gates de ontwikkeling ” persoonlijk [gedreven] “. van nieuwe orale poliovaccins en speelt een strategische rol die verder gaat dan financiering. “De Forbes- auteur (die samenwerkt met Gates op het gebied van polio-initiatieven) zegt:

Lees ook:   Donatiewebsites onder vuur?

“ Het werk aan het [polio] vaccin verandert de richting van het licht op Gates en de Foundation, waardoor de visie verschuift van filantroop naar sociaal ondernemer. De Stichting. . . is niet alleen een subsidieverstrekkende organisatie, maar ook een innovatiemotor. ”

Het is duidelijk dat de uitkomst van deze “innovaties” – honderden nieuwe gevallen van polio per jaar – nader moet worden bekeken.

Maar de massamedia concentreren zich natuurlijk alleen op het feit dat Afrika het wilde poliovirus heeft uitgeroeid en spreken niet over de nieuwe gevallen van via orale vaccins afgeleide virussen die zich momenteel over het continent verspreiden

Bron

 

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken