...
Astrologie

Volle maan in Ram: roerwonden en holistische perceptie

 We hebben een Volle Maan in Ram op 1 en 2 oktober, deze zal het volste verschijnen in de nacht van de 1ste over de hele wereld. Dit is het hoogtepunt van de maancyclus die begon met een nieuwe maan in Maagd op 17 september, aangezien sommige thema’s van die maanslag nog steeds van kracht zijn.

De energieën van een Volle Maan zijn het sterkst in de dagen eromheen, maar de astrologische configuraties spelen ook een rol gedurende de volgende twee weken. Je zult misschien beginnen te zien dat de thema’s zich langzaam opbouwen na de voorafgaande nieuwe maan.

Volle manen zijn een periode waarin we een push-pull voelen tussen twee tegengestelde tekens, in dit geval de maan in Ram en de zon in Weegschaal. Het kan zich voordoen als een conflict, een integratie of een soort dynamiek die zich afspeelt tussen de energieën van beide tekens. De maan weerspiegelt de uitdrukking van gevoel en emotie, terwijl de zon de uitdrukking van ego en bewust zelf weerspiegelt.

We kunnen deze oppositie individueel in ons voelen gebeuren en / of we kunnen het ook om ons heen ervaren met sommige mensen (of omstandigheden) die de Ram-kant uitdrukken en anderen de Weegschaal-kant uitdrukken. In sommige gevallen kunnen Volle Manen ook een soort verandering of release reflecteren / triggeren.

Volle Maan In Ram Tegenover Zon in Weegschaal

Het Weegschaalseizoen begon op 22/23 september en zal duren tot 22/23 oktober wanneer de zon in Schorpioen gaat. Weegschaal is een relatiegericht en intellectueel luchtteken geregeerd door Venus. Het wordt geassocieerd met samenwerking, diplomatie, eerlijkheid, rechtvaardigheid, relaties, evenwicht, gelijkheid, vrede, harmonie, esthetiek, kunst, wederzijdse afhankelijkheid, rekening houden met anderen en het vinden van een gemeenschappelijke basis.

Weegschaal is compromitterend, sociaal, creatief, charmant, communicatief en gaat over het afwegen van verschillende kanten, zoals gesymboliseerd door de weegschaal. Negatief kan het besluiteloos, onpraktisch, onoprecht, oppervlakkig, ijdel, overdreven veroordelend, passief agressief en mensen behagen zijn.

De Volle Maan benadrukt en brengt de energieën van het tegenovergestelde teken Ram naar deze Weegschaal-achtergrond. Ram is een zelfgericht en energiek Vuurteken geregeerd door Mars. Het wordt geassocieerd met onafhankelijkheid, individuele behoeften, leiding geven, pionieren en leiding nemen.

Ram is assertief, moedig, initiatiefrijk, instinctief, direct, snel en brutaal. Negatief kan het te agressief, impulsief, ongeduldig, egoïstisch, opvliegend, strijdlustig, onbezonnen, rusteloos, overdreven competitief en onattent zijn.

Volle Maan Conjunct Cheiron, Ram Heerser Mars is retrograde

De Volle Maan staat in een nauwe conjunctie met Cheiron. Deze periode kan alles belichten dat verband houdt met onze wonden, blokkades, pijnen, negatieve patronen, trauma’s, en / of het kan ook onze gaven in verband daarmee naar voren brengen. Cheiron wordt geassocieerd met genezing, heelheid, reiniging, spirituele groei, hoogbegaafde vermogens, innovatieve oplossingen / ideeën, sjamanisme, zelfbewustzijn, ontdekking, onderwijs en inheemse mensen / problemen.

Cheiron is ‘overbruggend’ en holistisch georiënteerd; het samenbrengen van fysieke en spirituele kanten / componenten, maar ook het overbruggen van andere dingen die meestal gefragmenteerd of los van elkaar zijn. De tegenstelling tussen Weegschaal- en Ram-energieën kan zich afspelen op een manier die betrekking heeft op de kwesties en thema’s van Cheiron.

De heerser van Ram, Mars, is retrograde sinds 9/10 september en staat ook in zijn eigen teken van Ram. Het duurt tot 13 november en de post-retrograde schaduwperiode eindigt begin januari. Dit is een periode die uiteindelijk kan helpen bij het vergemakkelijken van aanpassingen in de manier waarop we ons toepassen op bepaalde gebieden van ons leven (afhankelijk van onze individuele geboortekaartjes) en deze Volle Maan kan dat thema activeren. Ik raadde aan hier mijn artikel over Mars Retrograde te lezen om er meer over te weten te komen en zijn mogelijkheden.

Omdat zowel Mars Retrograde als Cheiron in Ram staan, ervaren we collectief deze processen rond zaken en uitdrukkingen die verband houden met dit teken (vermeld in de bovenstaande sectie). Cheiron begon dit verblijf in Ram in 2018 en zal daar blijven tot 2027, wat een lange periode is en daarom staat deze energie gedurende deze jaren op de achtergrond. Over het algemeen en collectief is het echter meer merkbaar wanneer het wordt geactiveerd door andere planeten en lunaties zoals deze Volle Maan en Mars retrograde.

Mars Retrograde Vierkant Pluto zoals het stationair is Direct
Pluto gaat op 4/5 oktober direct stationair na sinds eind april retrograde te zijn geweest. Als een planeet van beweging verandert, en in de weken ervoor en erna, kunnen zijn algemene energieën veel sterker zijn. Pluto staat voor kracht, regeneratie en zuivering. Zijn energie is diep, transformerend, evolutionair, seksueel, intens en obsessief. Het wordt ook geassocieerd met misbruik, vernietiging, de onderwereld, ondermijning, dwangmatig gedrag, controle, manipulatie, jaloezie, overheersing, schaduwen, duisternis, dood, angst en virussen.

Terwijl Pluto vooruit begint te gaan, kunnen we enkele verschuivingen en ontwikkelingen ervaren die verband houden met deze thema’s. Met Mars retrograde in een vierkant is het echter ook mogelijk dat er conflicten kunnen zijn die verband houden met deze ontwikkelingen, mogelijke machtsstrijd of het ervaren van sterke Plutonische actie (vermeld in bovenstaande paragraaf).

Het retrograde proces van Mars dat van invloed is op hoe we onszelf toepassen, zal gedeeltelijk verbonden zijn met deze Pluto-energieën die zich sterker zullen manifesteren tijdens dit vierkant dat zijn hoogtepunt bereikt van 7 tot 11 oktober.

Mercurius vertraagt ​​om retrograde te gaan, dezelfde dag als de piek van Mars retrograde
Mercurius vertraagt ​​om op 13/14 oktober retrograde te gaan, voornamelijk in Schorpioen maar ook gedeeltelijk in Weegschaal. Het ging zijn pre-retrograde schaduwperiode in op 23/24 september, iets meer dan een week voorafgaand aan deze Volle Maan, en daarom zijn de thema’s van deze retrograde vanaf die dag al begonnen te worden gezaaid. Mogelijk beginnen we al enkele van de veel voorkomende complicaties te ervaren die verband houden met Mercurius Retrograde, vooral rond 6 – 8 oktober, wanneer het zich tegen Uranus verzet.

Lees ook:   Eros in de horoscoop

Sommige van de ontwikkelingen en problemen die zich momenteel afspelen, zullen de komende anderhalve maand een aanpassingsproces doormaken, van perspectief veranderen of verder onthullen tijdens de retrograde en in de post retrograde schaduw in november. Ik zal hierover een apart artikel schrijven, u kunt zich hier aanmelden voor mijn mailinglijst om ervoor te zorgen dat u deze ontvangt wanneer deze wordt gepubliceerd.

Mercurius begint zijn retrograde op dezelfde dag als halverwege en de piek van Mars Retrograde, wanneer Mars zich op 13/14 oktober tegen de Zon verzet. Op dit moment, en in de dagen rond die datums, zal het potentieel van frustraties, conflicten en gevechten groter zijn. Er gebeuren echter ook enkele andere leuke aspecten die gunstig kunnen zijn voor bepaalde relaties, spiritualiteit, maar ook idealistische en medelevende zaken, dus het zal een mix van energie zijn.

Saturnus staat nu stil terwijl hij zich op een vierkant met Mars bevindt
Saturnus beëindigde zijn retrograde op 28/29 september omdat het nu stilstaat en langzaam weer vooruit begint te lopen. Op dit moment en in de komende weken kunnen we een soort verschuiving of verandering van versnelling ervaren die dingen in een andere richting kan brengen met betrekking tot Saturnische thema’s en energieën, wat ook afhangt van hoe deze energie is geconfigureerd met onze individuele geboortekaartjes.

Kwesties of ontwikkelingen met betrekking tot verantwoordelijkheden, discipline, realisme, toewijding, instandhouding, grenzen, voorzichtigheid, beperkingen, ambitie, samentrekkend vermogen, kunnen sterk naar voren komen terwijl Saturnus stilstaat. Het eindigt een vierkant met Mars terwijl het vooruit begint te gaan, wat conflicten zou kunnen weerspiegelen die betrekking hebben op deze Saturnus-thema’s, en / of obstakels met Mars-uitingen van woede, agressie, vechten, onbezonnenheid, seks, concurrentievermogen en hoe we voor onszelf opkomen.

Jupiter In Capricorn Sextile Neptune In Pisces
Jupiter in Steenbok staat dit jaar in de finale van drie sextielen naar Neptunus in Vissen. Dit begon in de tweede helft van februari, toen de eerste plaatsvond, en dan weer halverwege de zomer. Dit laatste sextiel speelt zich af tussen 2 en 19 oktober, maar bereikt zijn hoogtepunt van 9 tot 14 oktober. Voor sommige mensen kan er een verband zijn tussen deze drie perioden met betrekking tot deze energie.

Gezien alle andere uitdagende en moeilijke (maar potentieel evolutionaire) astrologische configuraties deze maand, is deze aangenamer en zal hij in de mix zijn van al het andere dat gaande is. Jupiter kan een ondersteunend en verbredend effect hebben op de energieën en thema’s van Neptunus / Visserij.

Het kan uitgebreid, verkennend, educatief, filosofisch en ambitieus zijn op een creatieve, artistieke, spirituele, mystieke, idealistische of medelevende manier. Omdat Jupiter in het aardeteken Steenbok staat, kunnen veel mensen dit ervaren rond ambities, carrière, zaken of praktische zaken. Deze energie kan ook goed zijn voor visuele media-inspanningen. Steenbok kan helpen om geaardheid, bruikbaarheid en realisme te brengen in deze idealistische combinatie van deze planeten.

Dingen om te overwegen
Wat is er de afgelopen weken voor u opgekomen over hoe u zich in uw acties toepast of hoe u uw persoonlijke behoeften verdedigt? Zijn er kwesties met betrekking tot woede of agressie die u moet aanpakken? Ervaar je veranderingen in perceptie en / of toepassing van zelfidentiteit? Maakt uw zelfexpressie geen aandacht voor gebieden van het leven of mensen die negatief kunnen worden beïnvloed door uw acties? Moet u meer diplomatiek en attent zijn of moet u moediger en moediger zijn?

Is er de afgelopen dagen iets voor je opgekomen dat genezing of een geheel-istische benadering nodig heeft? Worden er pijn of wonden veroorzaakt en wat is de beste manier van handelen? Wat laten uw relaties met anderen u zien? Welk gebied van je leven vraagt ​​om heelheid of eenheid?

Zijn er aspecten van uw leven die problemen veroorzaken voor andere gebieden van uw leven die op het eerste gezicht misschien niet met elkaar verbonden lijken? Wat zijn de kernproblemen en de wortels van eventuele uitdagingen die zich op dit moment voordoen? Ben je overdreven eenzijdig of beperkt opmerkzaam? Zo ja, moet u de hele situatie bekijken om u te helpen de punten met elkaar te verbinden en / of oplossingen te bedenken?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van thema’s die in deze periode naar voren kunnen komen; er kunnen echter ook andere variaties op deze energie optreden. Als je een soort van opzettelijke vrijlating wilt doen die verband houdt met wat er op deze Volle Maan is opgekomen, is het het beste om dit op elk moment te doen gedurende de twee weken die volgen wanneer het aan het afnemen is. Het exacte moment van deze Volle Maan is op 1 oktober om 21.05 uur Universele Tijd. U kunt hier klikken om te zien wat dat in uw tijdzone is.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button