...
Astrologie

Retrograde planeten

RETROGRADE PLANETEN

Wat ze laten zien over vorige levens © Door Judy Collins

Wat zegt een geboorte retrograde planeet over ons vorige leven?

Een retrograde Mercurius bij de geboorte duidt een persoon aan die hierin is gekomen ALS incarnatie met een soort van ‘weten’. Het kan worden gezien als een geschenk van inzicht in elk onderwerp. Ze moeten hun intuïtie in het leven gebruiken en gaan met hun “instincten”. Vaak worden ze gelabeld als langzame denkers of iemand die niet snel informatie kan vinden, maar die het in feite opnemen van kennis anders brengt. Ze hebben in hun vorige leven ervaringen gehad die  zijn nuttiger voor hen dan voor een persoon met een directe Mercurius bij de geboorte. Karmisch hebben ze iets meegebracht in dit leven, het instinct over om te ‘weten’ hoe te reageren op de beste manier voor hen. Wat ze leren in dit leven, in de vorm van nieuwe communicatie- of leervaardigheden, worden gedragen naar het volgende leven. Als Mercurius dan van nature direct in dat leven is, zullen ze het kunnen uiten op de gebruikelijke manier die geaccepteerd wordt. Het huis bezet door Mercurius toont het gebied waar je had deze voorkennis hebt en je keuze van de omgeving waar je het in dit leven wilt spelen.

Een retrograde Venus geeft de persoon de mogelijkheid om subjectiever te zijn in hun verlangens, wie en hoe ze liefhebben en zorgen voor financiële vrijheid. Het ‘vorige leven geconditioneerd ze op deze gebieden een andere aanpak accepteren dan anderen. Wie en wat ze aantrekken in hun levens zullen perfect bij hen passen. Een Venus-retrograde vraagt ​​alleen om ‘hun eigen ding te doen’ en geen oordeel over hen te hebben. Wanneer de maatschappij regels plaatst in het gebied van Venus, kan de persoon dat voelen als een uitgestotene. Hun karma in dit leven is om vrijheid te vinden in hun keuzes over wie en hoe ze houden van en hoe ze voldoen aan hun financiële behoeften.

Een retrograde Mars zal altijd een andere manier van handelen hebben in het leven. Vorige leven karma heeft hen het instinct geboden om dit leven op een andere manier te doorstaan ​​dan individuen die  een directe Mars hebben. De persoon is niet zo direct in zijn acties als andere mensen. Ze hebben liever een indirecte benadering van het leven en oefenen hun drive en ambitie van achter de schermen uit. Ze hebben de ervaringen uit het verleden om uit te putten voor begeleiding. Ze hebben het vermogen om het te kennen de juiste verloop van hun acties. Wanneer het leven hen kansen biedt om een ​​nieuwe richting in te slaan, ze zullen slagen als ze aan hun eigen instinct worden overgelaten. Zij zijn de individuen die niet kunnen worden geduwd om snelle beslissingen te nemen. Mars is de planeet waar we die dingen in het leven kunnen uitdrukken het belangrijkste voor ons en het is het gebied waarop we onze energie willen richten. Een retrograde Mars weet het hoe ze moeten presteren in deze wereld en op hun keuze van het gebied van het leven.

Een retrograde Jupiter kan ervoor zorgen dat het individu naar binnen keert met zijn uitdrukking van het leven. In plaats van uiterlijk grote vreugde en een viering van het leven uit te drukken, lijkt de persoon dat niet eens  te zijn zo stoïcijns en serieus zijn ze in hun benadering. Er kan een conflict zijn over religie of spirituele overtuigingen met hen en degenen om hen heen. Jupiter is retrograde en lijkt misschien meer van het leven te nemen serieus, maar het individu kan het leven onder ogen zien met de zekerheid dat hij niet overdrijft. De persoon kan een hebben comfortabele aanwezigheid van vertrouwen zonder arrogant te lijken. In hun vorige leven, de individu heeft de les geleerd wanneer “ervoor te gaan” en wanneer “op de loer ligt”. De plaatsing van Jupiter en waar het regeert is het gebied van een innerlijk optimistisch individu.

Lees ook:   Planetaire Verblijven

Een retrograde Saturnus zorgt ervoor dat het individu een ander soort verantwoordelijkheid zoekt en doel in het leven. De persoon kan worden uitgedaagd door de vader of andere gezagsdragers om meer verantwoordelijkheid te nemen voor hun acties. Door de ervaringen van vorige levens, beantwoorden ze hun critici met een trage volharding van het bereiken van hun doelen in het leven. Waar de planeet staat in welk huis en waar het regels weergeeft, toont het gebied waar ze hard moeten streven naar succes. Een retrograde Saturnus bouwt het karakter op om kleine winsten te accepteren in het lange proces van succes. Beveiligingsproblemen moeten worden aangesproken in hun huidige leven en alleen wanneer het ego niet tussenbeide komt, doet het individu dat ook een gevoel van vrede voelen. Het teken van Saturnus in de horoscoop is waar de persoon aan de eisen moet voldoen en verantwoordelijkheden moet nemen in  het leven.

Een retrograde Uranus geeft het individu het gevoel meer controle over te hebben hun leven. Ervaringen uit vorige levens hebben ze klaargemaakt voor het onverwachte. Als ze dit doen, voelen ze dat kunnen die dingen buiten hun controle verwerken. Ze lijken misschien meer orthodox voor degenen om hen hen heen, dan individuen met een directe Uranus in hun horoscoop. Het huis van Waterman en waar Uranus valt in de horoscoop markeert de gebieden van inzicht in de spirituele wetten van het Universum. In hun vorig leven waren ze rebellen en betaalden daarvoor een zware prijs. Nu kiezen ze ervoor om niet zo opstandig te zijn en werken binnen de regels van de samenleving. Het zijn individuen die oude dingen nieuw kunnen maken voor de wereld. Een voorbeeld zou een studie tak zijn en deze bruikbaar maken voor de massa. Het hebben van een retrograde Uranus in de grafiek kan de persoon inventief maken. Ze hebben misschien ook de vermogen om kennisprincipes gemakkelijker te ontwikkelen dan anderen die een directe Uranus hebben. Dat is omdat ze die dingen waarnemen door hun hogere geest.

Een retrograde Neptunus geeft de persoon de behoefte om te dienen. Ze zijn spiritueel krijgers van het heelal. Door opoffering in zijn leven voelt de persoon zich geliefd en nuttig. Ze moeten nodig zijn. Ze zijn klaar in dit leven om de prijs te betalen voor liefde en toewijding. Zij kunnen  extreem dienende en postulante personen zijn. Ze leerden deze uitdrukking van dienstbaarheid goed kennen in hun laatste leven. Het teken Vissen en waar Neptunus zich bevindt, markeert de gebieden in dit leven die moeten worden aangepakt. Ze kunnen een beroep doen op de mystieke kant van het Universum voor begeleiding hun leven, maar het gemak ervan kan de persoon een verslaafde maken om op deze manier hulp te zoeken.

Een retrograde Pluto brengt meer zielen binnen dan welke andere retrograde planeet dan ook het verst van de zon, en de duur is het langst. Dit zijn zielen die als groep zijn gekomen om de wereld te veranderen. Ze waren actief in dit streven in hun vorige leven en willen een kans om het te voltooien in  het nu. Het huis van Schorpioen en waar Pluto staat wijst naar de plaatsen waar de persoon heeft aan voordeel ten opzichte van anderen, omdat zij controle hebben over de richting van deze intense energie. Ze kunnen de neiging hebben om op zeer geheime manieren te manipuleren, mits wat onzuiver qua karakter maar zonder de wens om iets  in rekening te brengen. Ze willen alleen deel uitmaken van de veranderingen die hun generatie in de wereld heeft aangebracht.

Gerelateerde artikelen

Back to top button