web analytics
...

Chakra’s en …

Balance emotions by balancing chakras with aromatherapy, emotional aromatherapy or how essential oils affect our emotions, how to heal, release, harmonize and support our emotions, this will help to realign energy flow in our chakra system #chakra #chakras #emotions #harmony #emotionalfreedom #aromatherapy1 – Stuit-chakra: Eerste chakra, 1e chakra, wortelchakra, basischakra, stuitchakra, Muladhara:
Helder rood – Ligt bij mannen onderaan de ruggegraat en bij vrouwen tussen de eierstokken. Dit is de enige chakra waarvan de ligging naar sekse verschilt. Het is de chakra voor de fysieke energie, de wil om in de fysieke werkelijkheid te leven. Tevens is deze chakra belangrijk voor een goede fysieke gezondheid.

2 – Sacraal-chakra: Tweede chakra, 2e chakra, miltchakra, heiligbeenchakra, sex chakra, sacraal chakra, Svadhisthana:
Helder oranje – Ligt dicht onder de navel en is het energiecentra van de emoties, het is de chakra van menselijke emotionele verbondenheid, hoe wij met emoties omgaan, zowel van onzelf als van anderen. Staat deze chakra wagenwijd open en is overactief dan pik je constant de emoties van andere mensen op. Enige heldervoelendheid is goed, want dit maakt je gevoelig voor anderen en voor gevaarlijke situaties, maar staat je 2e chakra te wijd open dan kan dit trauma’s veroorzaken. Tevens heeft deze chakra te maken met onze sexualiteit.

3 – Plexus solaris: Derde chakra, 3e chakra, zonnevlechtchakra, plexus solarus, navelchakra, Manipura:
Helder geel – Ligt ter hoogte van de navel en het is de chakra van ons denken, ego, wilskracht en macht. Staat deze chakra genoeg open dan heb je genoeg zelfwaardering. Wanneer je bang bent dan trekt vaak je maag samen, je voelt dan de spanning in deze chakta.

De chakra kleuren

4 – Hart-chakra: Vierde chakra, 4e chakra, hartchakra, Anahata:
Helder groen – Ligt ter hoogte van ons hart en is de chakra van de liefde. De liefde voor alles wat is, van het één zijn, ware eigenliefde. Hoe wij liefde voelen voor andere mensen en dieren en hoe wij met onze vrienden omgaan.

Lees ook:   Energiestromen

5 – Keel-chakra: Vijfde chakra, 5e chakra, keelchakra, Visuddha:
Helder licht blauw – Ligt in de keel aan de onderkant van het strottenhoofd, dit is de chakra van de communicatie. Je hebt wat te zeggen maar doet het niet, dan zal deze chakra gespannen raken wat kan leiden tot bv. keelpijn. Ben je gevoelig en iemand anders heeft je iets dringends en overheersend te vertellen dan zal je een reactie voelen in deze chakra, een brok in je keel. Door deze keel-chakra hoor je je innerlijke stem, dit is het gedeelte van jezelf dat je ware ik is en dat je altijd de juiste raad geeft. Je begrijpt hoe belangrijk het is dat je je goed uit, zeg wat je voelt (uiteraard met respect voor je medemens) en slik je woorden niet in want daar wordt je alleen maar gefrustreerd van en raakt je energiehuishouding ontregeld waardoor er weer ziekte kan ontstaan.

6 – Voorhoofd-chakra: Zesde chakra, 6e chakra, voorhoofdchakra, derde oog chakra, Ajna:
Indigo blauw – Ook wel derde oog genoemd, deze chakra ligt midden op het voorhoofd. Dit is de chakra van het visualiseren, deze chakra wordt veel gebruikt door helderziende paragnosten en door magnetiseurs, deze zien als het ware je aura en chakra kleuren. Is deze chakra verstopt dan heeft diegene vaak last van hoofdpijn. Als iemend sterk aan je denkt kan je dit hier voelen, je voelt dan een dof gevoel op je voorhoofd, dit is een form van telepathie.

7 – Kruin-chakra: Zevende chakra, 7e chakra, kruinchakra, Sahasrara:
Violet-wit – ligt boven op het hoofd. Deze chakra verbind ons met de kosmische energie, de chakra van het weten. Als deze chakra goed ontwikkeld en open is dan heeft men een goed contact met zijn intuïtie en een paranormale vaardigheid die boven helderziendheid uit stijgt.

Lees ook:   Aura kleur en muziektonen

– Handchakra’s: Bevinden zich tussen de duim en wijsvinger, deze chakra’s zijn aan het werk als we iets met onze handen doen. Magnetiseurs werken met deze chakra’s om energie af te tasten of om energie toe te voegen.

– Voetchakra’s: Helpen je om het contact met de aarde te behouden, als deze chakra’s gesloten zijn dan ben je zweverig en heb je vaak koude voeten omdat de aarde energie geblokkeerd wordt.

De 7 chakra’s en het lichaamsgebied dat zij voorzien.

1 – Stuit-chakra Bijnieren wervelkolom, nieren, benen, botten, dikke darm
2 – Sacraal-chakra Geslachtsklieren geslachtsorganen, baarmoeder, nieren, blaas
3 – Plexus solaris-chakra Pancreas (alvleesklier) maag, lever, galblaas, zenuwstelsel, spierenstelsel, spijsvertering
4 – Hart-chakra Thymus (zwezerik) hart, bloed, vaguszenuw, bloedsomloop, longen, armen, handen
5 – Keel-chakra Schildklier bronchiën, keel en stem, longen, spijverteringskanaal, oren, armen, handen, mond
6 – Voorhoofd-chakra Hypofyse onderste hersengedeelte, linkeroog, oren, neus, zenuwstelsel
7 – Kruin-chakra Pijnappelklier bovenste hersengedeelte, rechteroog

Kruiden en groenten voor de chakra’s

Chakra 1-stuit-rood: aarden dus wortels of knollen zoals ui, knoflook, maar ook valeriaan. Kleur zoals komijn, sandelhout, kaneel, hibiscus.

Chakra 2-buik-oranje:Wortel, sinaasappel, mandarijn, oranjebloesem, goudsbloem.

Chakra 3-zonnevlecht-geel: Zonnebloem, paardenbloem, gember, lindebloesem.

Chakra 4-hart-groen:Hier gaat de kleur met kruiden even niet op, maar hier gaat het om liefde. Dus de roos, hondsroos, wilgenroosjes, aardbeien (hartvorm),

Chakra 5-keel-blauwgroen: Laurier, salie, kaneel, leeuwenbekje, braam.

Chakra 6-derde oog-indigo:Lavendel, citroenmelisse, eucalyptus

Chakra 7-kruin-paars: passiebloem, lotus, munt, lavendel, jeneverbes.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

Whitelist deze website aub, want van de advertenties betalen wij het onderhoud en de server voor deze website. Dank hiervoor!