web analytics

23 Soorten heksen

23. Groene heks

1b7fc63d0d281885edc390f36226718f via Angel-Wings

De groene heks lijkt erg op de huisjesheks en de keukenheks, maar de groene heks richt zich  vooral op de aarde.

Groene heksen worden ook wel tuinheksen of bosheksen genoemd. Ze zijn erg verbonden met de aarde en halen hun magie uit de natuurlijke wereld en specifiek uit aardse elementen.

Als je een groene heks bent, neem je waarschijnlijk veel aardse elementen (zoals kruiden, planten, enz.) op in je beoefening en geniet je van het bestuderen van deze gebieden. Als je je ooit uitgeput voelt, stap dan de natuur in en absorbeer de kracht van de aarde. Je kunt enkele van je meest krachtige spreuken uitvoeren in de natuur.

Sommige groene heksen verbinden zich met aardgeesten of de Fae en vinden het leuk om dit geestenwerk in hun praktijk op te nemen.

Een veelgebruikt symbool dat wordt geassocieerd met groene heksen is een pentagram omringd door vijf bladeren in plaats van vijf punten, die de elementen vertegenwoordigen die nauwer verband houden met het evenwicht van de natuur.

Elk element in groene hekserij heeft een wederkerige relatie; bijvoorbeeld; lucht voedt vuur: het geeft het brandstof maar neemt ook as en rook weg, water dooft vuur maar wast ook de sintels weg en verlaagt de temperatuur

Ik denk dat groene hekserij een van de meest voorkomende soorten hekserij is omdat het zo toegankelijk is! Velen van ons voelen een sterke band met onze planten, en je kunt een groene heks zijn (met  veel flora en fauna), zelfs als je in een appartement woont.

Er is ook een sterke focus op praktische magie met groene hekserij, waardoor het echt nuttig is in het dagelijks leven.

22. Hedge Witch

242c5d941a9956c0f309e0b904e579bf via Angel-Wings

Een haagheks oefent bijna altijd alleen, of maakt in ieder geval geen deel uit van een groep of coven in de reguliere routine. Ik zie heksen als de traditionele ‘medicijnmannen/vrouwen’ van de afgelopen eeuwen, of ze nu deel uitmaakten van een stam of in een klein huisje op het Europese platteland woonden.

Het kenmerk van de haagheks is dat ze kleine, dagelijkse huishoudelijke acties uitvoeren die het leven voor zowel hen als anderen gemakkelijker maken. Ze richten zich vaak nogal op de haard en het huis en hebben de neiging om samen te werken met dieren.

De haagheks zal zich vooral richten op interacties met de natuur. Het woord ‘haag’ betekent de grens tussen deze wereld en het geestenrijk; Hedgeheksen staan ​​bekend om het ‘vliegen’ in de spirituele wereld wanneer ze magie beoefenen.

De sluier is extreem dun voor heksen en het is belangrijk voor hen dat de andere kant wordt opgenomen in hun praktijk naast natuur- en aardemagie.

In de afgelopen eeuwen omvatten de verschillende spreuken van haagheksen genezende planten, bepalen welke actie nodig was voor bepaalde kwalen, waarzeggerij, scrying, weersvoorspellingen en het vervloeken van de gewassen van je buren tijdens de oogsttijd!

Hedgeheksen aanbaden geen heidense goden als onderdeel van hun magische overtuigingen (hoewel ze misschien hun eigen goden hadden), maar beoefenden hun ambacht nog steeds binnen een animistisch wereldbeeld; alles had een geest en/of ziel. Veel heksen gebruiken tegenwoordig soortgelijke magische praktijken.

Gerelateerd: Hoe een haagheks te zijn: eenzame oefening, haagspringen en meer

21. Keukenheks

6ef62a43c38b1f5fabd3e89336de6dde via Angel-Wings

De keukenheks, ook wel de haardheks genoemd, beoefent vooral magie in de (je raadt het al!) keuken. Deze heks gebruikt kruiden, koken, drankjes en elk ander soort recept om spreuken te verzinnen.

Als je keuken- of haardhekserij beoefent, houd je waarschijnlijk van geuren, bakken/koken, tuinieren of het leren over kruiden en specerijen. Je kracht komt voort uit het eigenlijke kook- of bakproces en de emoties die je erin stopt.

Wanneer deze heksen hun eigen kruiden kweken, zal een spreuk extra sterk zijn.

Deze heksen worden vaak aangetrokken door planten en genieten van het proces van het maken van een gerecht van begin tot eind. Ze hebben ook de neiging om helende energie te hebben wanneer familie of vrienden ziek zijn en kunnen letterlijk genezen door voedsel, thee, enz.

Je kunt werken als een eenzame heks of als onderdeel van een groep, hoewel een coven die verband houdt met de haard meestal niet erg groot is.

20. Huisheks

ca82e2520e8dbd71372673175e7ac0e6 via Angel-Wings

De cottage-heks is op dit moment super trendy vanwege de Cottage Core-esthetiek, maar de cottage-heks heeft ook een zeer prominente plaats in de geschiedenis. Dit waren de ondergrondse heksen die in hun huizen stilletjes magie beoefenden, terwijl de rest van de wereld religie beoefende.

De cottage-heks staat ook bekend als de huisheks, en ondanks de bekende esthetiek, kun je een cottage-heks zijn in  elk soort huis (niet alleen een idyllisch Engels plattelandshuisje). De basis van de cottage-heks is dat er magie wordt beoefend in het huis en rond het huis .

Er kan enige overlap zijn met de keuken/haardheks en de groene heks, maar de huisjeheks vindt vooral dat hun huis heilig moet zijn. Als je een cottage-heks bent, onderneem je waarschijnlijk stappen om een ​​huis te creëren dat gezellig en spiritueel aanvoelt. Zowel de inrichting als de energie van de woning zijn voor jou belangrijk.

U kunt verschillende elementen in uw huis opnemen (zoals een fontein voor water of planten voor aarde). Routinematige opruimingen met salie of andere reinigingsmiddelen zijn belangrijk om je ruimte heilig te houden en je meest krachtige magie zal worden uitgevoerd in een kamer die energetisch gebalanceerd aanvoelt.

Vaak hebben cottage-heksen of huisheksen enkele Taurus-plaatsingen in de geboortehoroscoop die spreken over hun affiniteit met het huis.

19. Feeënheks

0027698a4c5605ebda1c25448b5e49cb via Angel-Wings

Ook bekend als een Fae-heks of Fairy-heks, verbindt de Faery-heks zich op het meest basale niveau met elfen. Elfenheksen houden van natuurgeesten, boswezens, bomen en de Fae, en ze nodigen al deze elementen uit in hun praktijk.

Als je een Faery-heks bent, ben je waarschijnlijk behoorlijk eclectisch (wat betekent dat je veel verschillende soorten praktijken combineert om je eigen praktijken te creëren). Veel Faery-heksen zijn bijvoorbeeld ook Hedge-heksen, Groene heksen, enz. Het belangrijkste onderscheid is dat een Faery-heks specifiek met de Fae werkt gedurende ten minste enkele van hun spreuken.

Als Faery-heks oefen je misschien alleen als eenzame heks. Je houdt waarschijnlijk van de magie van feeën (en misschien ook als kind) en voelt je meteen thuis in het bos.

Zoek voor extreem krachtige magische plekken naar gebieden waar paddenstoelen zijn ontsproten (in een cirkel) of plaatsen die gewoon magisch aanvoelen . Feeën houden van de natuur, dus misschien wil je boselementen in je ambacht opnemen.

18. Vuurheks

43b98fe51eaf46fbab3ea448e249fd01 via Angel-Wings

Een vuurheks haalt in wezen kracht uit vuur. Als je een vuurheks bent, hou je misschien van het element, of heb je meer succes met vuurspreuken zoals kaarsspreuken, drankjes boven een open vlam, enz.

Als vuurheks ben je misschien heet en vurig van aard, ook al zien anderen dit niet per se. Je houdt waarschijnlijk van snelle resultaten en dat is precies wat een vuurspreuk je zal brengen.

Concentreer je op kaarsspreuken, vuurgoden, rode en oranje kristallen en hete/pittige kruiden om meer kracht te krijgen. Ik raad aan om te oefenen om je kracht uit de vlam van een kaars te halen wanneer je een spreuk uitspreekt, in plaats van uit de aarde of een andere bron.

Een ervaren vuurheks heeft bijna altijd een aansteker of lucifers bij zich voor het geval ze een spreuk moeten uitspreken!

17. Waarzeggerij Heks

f6f4fb79d8ed86228463186a1e5a2036 via Angel-Wings

Een waarzeggerij-heks richt zich in wezen, althans nogal wat, op waarzeggerijpraktijken. Dit kan letterlijk elke vorm van waarzeggerij zijn, zoals tarot, astrologie, scrying, slinger, meditatie, enz.

De meeste waarzeggerijheksen beoefenen ook enkele van de soorten hekserij, maar ze vinden het leuk om waarzeggerijpraktijken in het ambacht op te nemen. Een waarzeggerij-heks kan bijvoorbeeld Tarot gebruiken in spreuken, scry voordat een spreuk wordt uitgevoerd, of kracht putten uit het slingeren van de slinger.

Als je een waarzeggerij bent, heb je waarschijnlijk de behoefte om dingen te weten of contact op te nemen met je spirituele gidsen voordat je een spreuk uitvoert. Je zou kracht kunnen putten uit het gevoel alsof de sluier laag is, en je hebt een verbinding met de andere kant nodig om een ​​sterke spreuk uit te voeren.

Lees ook:   Kan dit toeval zijn?

16. Zonneheks/Zonneheks

79c8304d5f5fac9b9f211f40b69aedd9 via Angel-Wings

Een zonneheks of zonneheks haalt zijn energie uit de zon. Als je jezelf identificeert als een zonneheks of zonneheks (hoewel je je misschien ook met andere soorten heksen identificeert), dan zul je overdag of in direct zonlicht extra krachtige spreuken gebruiken.

Je zou er baat bij hebben om je gereedschap op te laden in het zonlicht (in plaats van in de maan) en magie uit te voeren bij zonsopgang of zonsondergang, wanneer de kracht van de zon transformerend is. Spreuken die te maken hebben met een nieuw begin, kunnen beter bij zonsopgang worden uitgesproken, terwijl verbannende spreuken meer kracht hebben tijdens zonsondergang.

U kunt genieten van zonnebaden vanwege de kracht die u van de zon krijgt. Zorg ervoor dat je elke dag een paar minuten zon binnenkrijgt, al is het maar door een raam in de winter. De energetische energie is hetzelfde voor een zonneheks/zonne-heks.

Zonneheksen kleden zich vaak in warme kleuren; de kleuren van de zon voeden hun energie. Als je je down voelt, fleur je leven dan op een of andere manier op, hetzij door wat echte zon te krijgen, gele en oranje kleurelementen in te brengen, of door te mediteren en energetisch kracht uit de zon te halen.

15. Stormheks

ab664cc844ca36ecfdb1419c4eb57ff5 via Angel-Wings

Als je een stormheks bent, haal je energie uit gek weer. Je hebt misschien een voorkeur voor een specifiek type storm of geniet van chaotische weersenergie in het algemeen, maar je zult je zeker krachtiger en opgewondener voelen als het weer onstuimig is.

Een stormheks spreekt over het algemeen spreuken uit op basis van het weer in plaats van op de maan en heeft heel wat chaotische energie nodig om in een spreuk te gieten. Dit is een behoorlijk sterke vorm van hekserij!

Als stormheks is het een goed idee om je gereedschap op te laden in een storm en/of om regenwater, sneeuw, enz. op te vangen voor gebruik in spreuken. Het helpt ook om je emoties en de elementen van een storm te gebruiken om je magie te voeden, zoals veel heksen zeggen dat een storm de manier is waarop de aarde zich uitdrukt.

14. Moerasheks

a229ecde243ad9c52dd62093b35c6b7f via Angel-Wings

Als je ooit het American Horror Story-seizoen Coven hebt gezien, weet je precies wat ik bedoel als ik moerasheks zeg.

Moerasheksen voelen zich over het algemeen niet op hun plaats in de samenleving. Ze leefden van oudsher in de moerassen (hoewel je een moerasheks kunt zijn zonder letterlijk in het midden van de Louisiana Bayou te wonen) omdat ze niet bij de stadsmensen pasten en als troost magie moesten beoefenen.

Als je een moerasheks bent, voel je je misschien niet alleen een verschoppeling, maar heb je ook een persoonlijke afkeer van sociale normen. Misschien snap je de samenleving niet of geef je niet om cultuur.

Hoewel het vrij specifiek is, is de moerasheks een van mijn favoriete soorten heksen omdat ze zo uniek en natuurlijk is. Ze leeft in de elementen en het maakt haar niet uit of ze stokken in haar haar of modder op haar voeten krijgt.

De moerasheks gebruikt de helende elementen van de natuur om hen heen (vooral modder) en ontwikkelt hun eigen sterke magie door de intense emoties die ze voelen rondom de samenleving en verwachtingen.

13. Maan-/maanheks

5751cfa680a2402404886859c52a811f via Angel-Wings

De maanheks is een van de soorten heksen die emoties, water en het onderbewustzijn vertegenwoordigt, evenals krachtige, diepe magie.

Als je een maanheks bent, ben je misschien erg afgestemd op maancycli en haal je kracht uit de maan. Het is belangrijk om niet alleen routinematig op te merken in welke fase de maan zich bevindt (wassende, volle maan, afnemende, nieuwe maan, enz.), maar ook in welk astrologisch teken de maan zich bevindt. Beide elementen zullen meer invloed hebben op een maanheks dan andere.

Als maanheks worden je sterkste spreuken het best uitgevoerd wanneer je rekening houdt met de maanfase en wanneer je specifiek kracht van de maan haalt. Het opladen van je gereedschap in de maan of het maken van maanwater zal je ook helpen bij het uitvoeren van grote spreuken.

Een van de grootste uitdagingen voor een maanheks, meer dan andere soorten heksen, is het omarmen van de eb en vloed van het leven. De emoties van de maanheks kunnen verschuiven met de maanfasen en het kan aanvoelen als een moeilijke achtbaan, maar de kracht van de maanheks komt voort uit deze emoties.

Over het algemeen heeft een maanheks op zijn minst een paar sterke waterposities in de astrologische kaart om deze maankracht te versterken.

12. Elementaire heks

14860b838f64b2571aa3da485a848aaf via Angel-Wings

Elementaire hekserij kan betrokken zijn bij bijna elk ander type hekserij en wordt gebruikt door elk type heks. Het kenmerk van een elementheks is het opnemen van de vier elementen (aarde, lucht, vuur en water) in hun praktijk.

Elementaire heksen gebruiken de elementen bij het uitspreken van spreuken; ze mogen slechts één element tegelijk gebruiken of kunnen proberen alle 4 elementen in een spreuk op te nemen.

Als je een beginnende heks bent, is het onderzoeken van de elementen een geweldige plek om te beginnen, maar bijna alle gevorderde heksen gebruiken en eren de elementen ook.

Verwant: 3 soorten energievampieren en hoe ermee om te gaan

11. Zeeheks

520b896db7e8ffe8b0ef3880a96ff1b7 via Angel-Wings

Een zeeheks heeft een sterke band met water en met de oceaan. Sommige zeeheksen zijn speciaal voor de oceaan en voor zout water, terwijl anderen een verbinding voelen met alle watermassa’s.

Gewoon rond de oceaan zijn, geeft de zeeheks een boost van kracht. Als je een zeeheks bent, wil je misschien zand, schelpen, drijfhout of zelfs zeewater verzamelen om in je magie te gebruiken.

Je kunt ook sterke spreuken op het strand uitvoeren en het type spreuk veranderen, afhankelijk van het weer en de stemming van de oceaan.

Zeeheksen hebben ook de neiging om contact te maken met oceaangeesten (bewust of onbewust) en hebben een bijna psychische verbinding met de zee. Ze kunnen zeefolklore onderzoeken of op de een of andere manier sirenes in hun magie opnemen.

10. Kristallen heks

Als je een kristallen heks bent, dan ben je diep verbonden met de vibratie en energetische kracht van kristallen, edelstenen en stenen.

43a13d34d232a0254513cc14e13c419d via Angel-Wings

Je kunt ook echt verbonden zijn met energie in het algemeen. Je kon aura’s zien en energie voelen van rotsen en van de natuur.

Kristalheksen maken gebruik van de kracht van kristallen om spreuken uit te spreken. Ze weten intuïtief te communiceren met kristallen en kunnen vertellen wat voor soort magisch werk elk kristal wil doen.

Als je kristalmagie wilt beoefenen, moet je eraan wennen om elk kristal als een uniek wezen te ervaren. Werk aan het ontwikkelen van een relatie met je kristallen en stenen, zodat je samen effectief magie kunt oefenen.

9. Voorouderlijke/erfelijke heks

3afeb355ac12a400df502531dded7238 via Angel-Wings

Een erfelijke heks, ook bekend als een voorouderlijke heks, gelooft dat hekserij een geschenk is dat door voorouders is doorgegeven.

Om een ​​erfelijke heks te zijn, moet je natuurlijk voorouders hebben die heksen waren. De meesten van ons weten niet zeker of we heksen in onze voorouderlijke lijn hebben, aangezien hekserij in de geschiedenis een goed bewaard geheim is geweest en voor 99% niet is gedocumenteerd, maar we kunnen een beetje onderzoek doen (afhankelijk van de regio van onze voorouders , levensstijl, enz.) en waarzeggerij (met de slinger, tarot, enz.) om erachter te komen of het mogelijk is om een ​​erfelijke heks te zijn.

Erfelijke heksen gebruiken de kracht van de geesten van hun voorouders om magie uit te voeren. Houd er rekening mee dat je geen  erfelijke heks hoeft te zijn, ook al kom je uit een lange heksenlijn: er is altijd een keuze.

Als je geïnteresseerd bent in erfelijke magie, kun je ervoor kiezen om als eenzame heks te werken, maar je zult ook werken met de geesten van je voorouders.

Houd er rekening mee dat de volksheks ook magie gebruikt die wordt doorgegeven. In plaats van de kracht van de voorouders te kanaliseren, zal deze heks echter een reeks spreuken hebben die hun voorgangers hebben geprobeerd en getest.

Lees ook:   Oude zielen Ervaren vaak deze 6 Universele Problemen

Volksmagie is niet erg gebruikelijk omdat de meesten van ons geen voorouders hebben die zich rechtstreeks met hekserij bezighielden. Houd er echter rekening mee dat je volksmagie kunt oefenen met je jongere familieleden!

8. Kosmische heks

d7549a114a02047cef597e449e7ac3e4 via Angel-Wings

Bij een kosmische heks draait alles om de lucht. Ze zullen kijken naar astrologie, astronomie en de sterren en de maan in het algemeen. Ze hebben de neiging om energie van de sterren op te nemen in hun beoefening en vinden het vooral leuk om astrologie uit vorige levens te bestuderen .

Sommige kosmische heksen zijn sterrenzaden en integreren praktijken van hun thuisplaneet in het vaartuig. Ze kunnen contact maken met goden die geassocieerd zijn met de sterren of spreuken formuleren op basis van planeten, de uitlijning van de sterren, enz.

Veel kosmische heksen beoefenen magie op basis van astrologie en raadplegen de geboortehoroscoop van de dag voordat ze een specifieke spreuk uitvoeren. Ze kunnen de energie van specifieke planeten gebruiken om hun betovering te versterken en in het algemeen energie uit de sterren en de lucht halen.

Als je een sterke roeping naar de sterren voelt, dan ben je misschien een kosmische heks.

7. Chaos-heks

f8d76e840e5dfc206d141f4716d02170 via Angel-Wings

Een chaosheks haalt letterlijk kracht uit chaos. Dit zijn de soorten heksen die emotionele, tumultueuze magie uitvoeren. Hun spreuken worden gevoed door energie die  botst .

Chaosheksen voeren vaak magie uit met intense muziek, tijdens stormen, na een gevecht met een vriend of significante ander, of zelfs wanneer ze zich emotioneel een beetje gek voelen. Deze heksen kunnen ook krachtige spreuken uitvoeren na een chaotische gebeurtenis in de wereld. Ze vinden het waarschijnlijk niet erg om energie te gebruiken om hexen en jinxen te casten .

Deze heksen zijn erg krachtig zolang ze spreuken uitvoeren die intuïtief goed aanvoelen en niet boven hun hoofd komen. Chaotische energie is gewoon  sterke energie, maar chaoshekserij moet op een specifieke manier worden uitgevoerd en aangewend.

Gerelateerd:  2 eenvoudige geldspreuken die werken + probleemoplossing voor geldspellen

6. Ceremoniële heks

fc62dc411461893fd93640fa6008bb84 via Angel-Wings

Bij meer traditionele hekserij draaide alles om ceremonie, en ceremoniële heksen gaan terug naar de basis. Deze heksen zijn gefocust op het  ritueel van het ambacht en halen kracht uit het uitvoeren van een ceremonie die betekenisvol is.

Er zijn meestal specifieke rituelen en aanroepingen die een beroep doen op de geestenwereld wanneer deze heks magie aan het vormen is. Er zijn veel oude occulte leringen die gebaseerd zijn op ceremoniële magie; die heksen kunnen een van deze praktijken aanhangen of oude occulte leringen combineren om hun eigen te creëren.

Soms maakt de ceremoniële heks deel uit van een coven en zal ze hun ceremoniële magie meer als een religie behandelen.

De meeste hekserijtradities komen voort uit dit soort magische ceremonies. Daar komt echter ook veel van onze informatie over hekserij uit de popcultuur vandaan.

Als je echt geïnteresseerd bent in het regelmatig uitvoeren van rituelen en het gebruik van magische gereedschappen, dan kun je overwegen om meer te leren over heidense ceremonies. Je zult je aan een vast geloofssysteem willen houden, een heilige ruimte willen vinden en meer willen leren over de geschiedenis van hekserij, zoals de heksenprocessen van Salem (die werden gesticht vanwege angst voor ceremoniële spreuken).

Wanneer je ceremoniële magie beoefent (ook bekend als traditionele wicca), is er niet altijd een duidelijk onderscheid tussen “goede spreuken” en “zwarte magie”, dus je moraal en kennis zullen afhangen van de soorten traditionele ceremonies die je volgt.

5. Stads-/stadsheks

b9cb2f27ee9ab5c8f6775ec6a72f7aa7 via Angel-Wings

Het is niet typisch om hekserij in de stad te beoefenen, althans historisch gezien, maar de stadsheks/stedelijke heks haalt in feite de macht uit de stad. Moderne hekserij heeft veel mogelijk gemaakt!

De stadsheks gedijt op chaotische stadsenergie, op het gezelschap van groepen mensen, en zelfs op de individuele energie van de stad zelf.

De stadsheks / stadsheks vindt manieren om spreuken uit te voeren in kleine ruimtes en gebruikt meer energie dan kruiden of een enorme hoeveelheid gereedschap.

Vaak zal de stadsheks verschillende soorten magie uitvoeren, afhankelijk van de energie die ze van een stad voelen. Voor hen is de stad een levende, ademende entiteit met een eigen persoonlijkheid. Ze zijn diep verbonden met de wereld om hen heen, ook al voelt die chaotisch of onstabiel aan.

Stadshekserij is de ultieme manier om je eigen versie van rituelen te creëren! Je kunt ook een techheks zijn omdat je intuïtief weet hoe je op een magische manier met technologie moet werken.

4. Dionische Heks

67996cfaf0efbae99c1ea89347be6ef7 via Angel-Wings

Dionische heksen richten zich op het vrouwelijke. Ze aanbidden meestal de Romeinse godin Diana, maar ze kunnen zich soms concentreren op alle godinnen, aangezien het goddelijke vrouwelijke het belangrijkste aspect van de Dionische hekserij is.

Dionische heksen zullen naast hun magie ook veel meditatie en visualisatie beoefenen. De focus van de praktijk is om innerlijke wonden te helen die deze heksen van het patriarchaat hebben ontvangen.

Dionische heksen zijn over het algemeen behoorlijk feministisch en vinden het leuk om samen te komen in een vrouwelijke groep; het is de kracht van de vrouw die hun magie voedt.

3. Seculiere heks

82e4730ea13b8bd539a5428f66d7be16 via Angel-Wings

Een seculiere heks kan bijna elke praktijk in hun vak opnemen, maar het belangrijkste idee is dat seculiere heksen geen hogere wezens of goden aanbidden. In wezen zijn ze niet-religieus.

Typisch, deze heks gelooft in energie en werkt met energetische krachten in hekserij, maar je kunt geen seculiere heks zijn als je bidt tot allerlei soorten goden of goden, of als je sterk betrokken bent bij een religie.

Een seculiere heks kan zeker spiritueel zijn in zijn/haar eigen tijd, maar hun hekserij werkt specifiek met energie die naamloos is en die geen persoonlijkheid heeft. Afgezien van dit ene onderscheid, kunnen seculiere heksen bijna elk ander element van hekserij in de praktijk opnemen en dat doen ze ook.

Je zult waarschijnlijk geen Wicca beoefenen als je je identificeert als dit type heks, hoewel het nooit kwaad kan om meer te leren over verschillende rituelen.

2. Traditionele heks

208a0b3b3cf910a583973c4256bdadd1 via Angel-Wings

De traditionele heks heeft een basis in zeer oude magie, vaak bekend als de ‘Oude Religie’, vooral in Italië. Deze heksen doen veel onderzoek en hanteren een historische benadering van hun magische praktijk.

Folklore is erg belangrijk voor traditionele heksen, en ze zullen meestal een soort ritueel of ceremonie in hun praktijk opnemen, afhankelijk van waartoe ze zich geroepen voelen tijdens het onderzoek. Ze willen de “oude” manieren om het ambacht uit te voeren eren.

Traditionele heksen kunnen vele vormen van hekserij in hun praktijk opnemen, maar het heeft altijd een basis in geschiedenis en traditie. Het is vrij gebruikelijk om onderzoek te doen naar en zich te concentreren op Wicca als een traditionele heks.

1. Eclectische heks

ec3837fe4521e5a52b1984f29fa5c8ee via Angel-Wings

De eclectische heks omvat alle verschillende soorten heksen en soorten hekserij. Het is eigenlijk een beetje van alles!

Als je een eclectische heks bent, heb je geen vaste religie of traditie waar je je  aan moet houden. In plaats daarvan trek je uit veel verschillende praktijken.

Je kunt genieten van traditionele Wicca-ceremonies, Griekse goden en godinnen aanbidden, werken met het bos, de zee en de zon, en waarzeggerij of je paranormale gaven gebruiken in je spreuken. Misschien heb je een heel ander mengsel dan dit.

Je beoefening kan seculier zijn of je kunt een hoger wezen aanbidden, maar het kenmerk van de eclectische heks is het vermengen van ten minste twee verschillende praktijken. Eclectische heksen maken hun eigen regels; ze kunnen volksspreuken oefenen, over de heg springen en investeren in Wicca. Het is een soort overkoepelende term.

Deze heksen kunnen ook in zowat alle goden geloven (je kunt zelfs een christelijke heks zijn) of ze kunnen in helemaal niets geloven. Alles werkt hier! Je kunt echt je eigen soort hekserij ontwikkelen als je op een eclectische manier werkt.

Alle vrouwen zijn heksen eigenlijk… beetje magie moet je er wel in houden hé!
Maar ik denk dat ik een keukenheks of prinses ben!

🙂

Gerelateerde artikelen

Back to top button