web analytics

Hoe te begroeten – zoenen | Een spiritueel perspectief

1. Inleiding

Afhankelijk van de cultuur en context kan een kus verschillende gevoelens uitdrukken, waaronder liefde, passie, genegenheid, respect, begroeting, vriendschap en geluk, naast vele andere. Ook afhankelijk van de cultuur, relatie en context, kan een persoon een ander op zijn lippen, wang, hoofd, hand kussen en elk van deze gebaren kan een andere sociale betekenis hebben. In de wereld van vandaag, vooral in de westerse cultuur, wordt een kus op de wang erkend als een veel voorkomende vorm van begroeting.

In dit deel van onze serie over spiritueel onderzoek naar begroetingen bekijken we de effecten van een kus vanuit een spiritueel perspectief.

2. Achtergrondinformatie over begroetingen

We moedigen u aan om van meet af aan vertrouwd te raken met ons artikel ‘ Een spiritueel perspectief op begroeting ‘. Het biedt de nodige achtergrondinformatie om dit artikel te begrijpen. Het artikel legt uit hoe we vatbaarder zijn voor een uitwisseling van subtiele energieën wanneer een begroeting aanraking omvat. Door spiritueel onderzoek hebben we ontdekt dat de meeste mensen tot op zekere hoogte worden beïnvloed door negatieve energieën . Als gevolg hiervan is het zeer waarschijnlijk dat de uitwisseling van subtiele energieën tussen twee mensen die elkaar aanraken of knuffelen, spiritueel schadelijk is. De meesten van ons kunnen dit schadelijke effect niet waarnemen, omdat we niet het vermogen van het zesde zintuig hebben om dat te doen.

3. Een opmerking over begroetingen waarbij aanraking betrokken is

Wanneer bij een begroeting aanraking betrokken is, kan het volgende in gedachten worden gehouden. Het gebruik van aanraking verbetert de overdracht van spirituele of subtiele energieën tot 100%, in vergelijking met een begroeting zonder aanraking. (In elkaars ogen staren kan ook een overdracht van subtiele energieën uitlokken, afhankelijk van de soorten negatieve energieën die erbij betrokken zijn.)

Type contact tussen twee mensen die elkaar begroeten Gemakkelijke energieoverdracht tussen de mensen die elkaar begroeten Voorbeeld van begroeting
Huid op huid Energieoverdracht gemakkelijker Handdruk , knuffel
Huid op mond Meer energieoverdracht dan huid op huid Hand kussen of wang
Mond op mond De meeste energieoverdracht Kussen van mond op mond

4. Spiritueel onderzoek naar kussen

Zoals vermeld in de bovenstaande tabel, zorgt mond-op-mond kussen voor de gemakkelijkste en grootste overdracht van subtiele energieën. Negatieve energieën komen in het algemeen een persoon binnen via een van de openingen zoals de mond, neus, oren enz. In feite is de inname van voedsel een van de gemakkelijkste manieren waarop negatieve energieën een persoon beïnvloeden.

Vanuit een spiritueel perspectief wordt de mond als een onzuivere leegte beschouwd. Hiervoor zijn twee redenen:

 • Een daarvan is te wijten aan de overheersing van het Absolute Kosmische Water Principe ( Āpatattva )in de mond. Een van de eigenschappen van het Absolute Kosmische Water Principe is dat het de capaciteit heeft om negatieve energie en ook positieve energie vast te houden. (De meeste mensen doen geen regelmatige spirituele oefening en voelen zich meer aangetrokken tot wereldse dingen. Aantrekking tot wereldse dingen zonder enige spirituele focus genereert en trekt negatieve trillingen naar een persoon. Dit maakt mensen vatbaarder voor beïnvloeding door negatieve energieën.) De mond is zo’n opening waar negatieve energieën zich kunnen ophopen, vooral vanwege de overheersing van het Absolute Kosmische Waterprincipe. Het resultaat is dat wanneer de mond van een persoon in contact komt met de huid of de mond van een ander, er altijd een uitwisseling van negatieve energie is.
 • De andere reden waarom de mond als een onzuivere leegte wordt beschouwd, is dat de mond een kanaal is naar de luchtwegen en het spijsverteringsstelsel. Hierdoor gaan de binnenkomst en uitdrijving van negatieve energieën uit deze lichaamssystemen allemaal door de mond. Tijdens het transport van de ene persoon naar de andere hoopt de negatieve energie van deze systemen zich op in de mond voordat ze wordt overgedragen.
Lees ook:   Kun je tegelijkertijd een vorig leven en een toekomstig leven ervaren?

Iemand mond op mond kussen, in tegenstelling tot iemand anders aanraken door middel van een handdruk, genereert een veel dieper niveau van seksuele intimiteit. Dit roept over het algemeen een emotionele reactie op naar de andere persoon toe, wat op zijn beurt de geest mogelijk kan destabiliseren. Elke destabilisatie van de geest kan worden benut door negatieve energieën, omdat ze het vermogen hebben om iemands emoties te overdrijven en iemand op een schadelijke manier zelfs nog emotioneler te maken.

De tekening gebaseerd op subtiele kennis hieronder toont de uitwisseling van subtiele energieën wanneer de ene persoon de ander op de wang kust. In dit specifieke geval is een van de betrokken personen bezeten terwijl de ander wordt beïnvloed door negatieve energieën. Volgens spiritueel onderzoek uitgevoerd door SSRF, is ongeveer 30% van de wereldbevolking bezeten door negatieve energieën. In bijna alle gevallen is de bezeten persoon zich niet bewust van het feit dat hij of zij wordt beheerst door negatieve energieën.

People greet with a kiss on the cheek. Find out the subtle effects of kissing as a way of greeting on the cheek who is possessed by negative energies.

Deze tekening is gebaseerd op subtiele kennis en is getekend door mevrouw Yoya Vallee vanuit een gevorderd zesde zintuig. Het is geverifieerd en authentiek verklaard door Zijne Heiligheid Dr. Athavale . Bij controle via het geavanceerde zesde zintuig bleek de tekening op basis van subtiele kennis 80% nauwkeurig te zijn.

De onderstaande tabel geeft de details achter elk van de aspecten in de bovenstaande tekening op basis van subtiele kennis. Raadpleeg het artikel over chakra’s voor een beter begrip van de onderstaande tabel.

Nee. Uitleg
1 Omdat de dame bezeten is, is er een dikke zwarte laag negatieve energie om haar lichaam. De persoon die haar kust, kan de negatieve trillingen echter niet waarnemen vanwege een gebrek aan het zesde zintuig.
1A Er is een creatie en een activering van een ring van negatieve energie in het hartchakra  ( Anāhat-chakra)
1B Een stroom van dichte negatieve energie uit het vrouwenhartchakra  wordt geabsorbeerd door het hartchakra  van de gemiddelde persoon.
1C Dit creëert op zijn beurt een dichte ring van negatieve energie in het  hartchakra van de gemiddelde persoon.
1D Er werden deeltjes van negatieve energie uit de mond van de dame zien stromen naar de persoon wiens wang ze heeft gekust.
1E Dit alles resulteert in het creëren van een negatieve energie die het lichaam van de gemiddelde persoon omhult.
1F Een cirkelvormige ring van negatieve energie wordt gecreëerd rond de geest van de dame.
2 De dikke zwarte laag van negatieve energie flakkert uit en wordt uitgestoten in de omgeving.
2A Er worden golven van zwarte energie uitgezonden door de dame die bezeten is door negatieve energieën.
2B Een zwarte energiebedekking wordt gecreëerd rond het lichaam van de gemiddelde persoon.
2C Een wolk van zwarte energie overspoelt de geest van de gemiddelde persoon.
3 Creatie en activering van een ring van verleidelijke ( mohini ) energie rond de geest van de bezetene. Hierdoor ziet de dame er aantrekkelijker uit dan zij is.
4 Er is uitzending en uitbreiding van een ring van illusoire ( māyāvi ) energie die de twee mensen overspoelt. Illusoire energie wordt gecreëerd door negatieve energieën om dingen te laten lijken wat ze niet zijn. Dus hoewel het kussen van een bezeten persoon geestelijk schadelijk is voor de man, voelt hij zich goed na het kussen van de dame.
Lees ook:   Diersymbolen

De handeling van het kussen van een andere persoon veroorzaakt over het algemeen negatieve trillingen die negatieve energieën in de omgeving aantrekken. Van alle groeten is het kussen eigenlijk degene die de overheersende vibraties van de Tama veroorzaakt . Het negatieve effect van het kussen van een bezeten persoon kan vele dagen aanhouden, resulterend in depressie, negatieve gedachten, te veel gedachten, enz. De getroffen persoon zal, vanwege een gebrek aan begrip van het spirituele rijk, niet begrijpen dat deze vanwege een onvermogen om de spirituele dimensie waar te nemen.

Er zijn uitzonderingen op deze regel:

 • Afhankelijk van het soort liefde : Sommige positieve trillingen kunnen worden opgewekt door het kussen van familieleden, de echtgenoot en een moeder die het kind kust. De positiviteit hangt af van het soort liefde dat in de handeling wordt getoond, of het liefde zonder verwachting ( prīti ) is in tegenstelling tot liefde met verwachting. Het is om deze reden dat wanneer een moeder een kind kust, de kans het grootst is dat positieve trillingen worden gegenereerd vanwege haar liefde en goede wil voor het kind. Omgekeerd, als de moeder een gespannen relatie met het kind heeft, zal dit niet hetzelfde positieve effect hebben.
 • Afhankelijk van het spirituele niveau: Naast het bovenstaande voorbeeld, als een bezeten persoon iemand kust die boven het spirituele niveau van 60% is, dan zou er een genezend effect zijn op de bezeten persoon. Dit komt doordat mensen boven het spirituele niveau van 60% positieve Sattva- dominante vibraties uitstralen die een spiritueel genezend effect hebben .

Als we mensen die vrienden en bekenden zijn met goede wil kussen, dan telt de goede wil nauwelijks, aangezien de kus over het algemeen in de plaats komt van een gewone handdruk. In dergelijke situaties zijn de gevoelens te oppervlakkig om positieve trillingen te genereren en is het netto resultaat hoogstwaarschijnlijk negatieve trillingen.

Lees ook:   Heldervoelen

5. Vermijd de spirituele nadelige gevolgen van een kus

Het doel van dit artikel is om ons bewust te maken van de spirituele gevolgen van onze dagelijkse handelingen en niet om ons bang te maken. Kennis hebben over iets dat ons negatief beïnvloedt, geeft ons de mogelijkheid om corrigerende maatregelen te nemen.

De volgende punten kunnen in gedachten worden gehouden:

 • De veiligste spirituele optie is om mensen niet te begroeten met een kus of enige vorm van aanraking, maar in plaats daarvan anderen te begroeten met namaskār .
 • Als iemand niet kan ontkomen om iemand te kussen, zijn er een paar dingen die hij kan doen:
  • Door voortdurend de Naam van God te chanten, wordt een subtiel beschermend omhulsel gegenereerd dat het effect van aanvallen van negatieve energie minimaliseert.
  • Het opzeggen van een gebed om bescherming helpt ook bij het versterken van de subtiele beschermende omhulling.
  • Een gebed uitspreken om de uitwisseling van zwarte energieën tussen negatieve energieën die de betrokkenen beïnvloeden, te voorkomen.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button