web analytics
11:11 Dubbele getallen
Energetica, entiteiten, geestenGezondheid & UiterlijkSpiritueel

Nerveus

Het Lichaam is een belangrijk onderdeel van ons bestaan. Als het niet goed functioneert voelen we ons niet prettig. Als het niet mooi genoeg is zijn we minder zelfverzekerd. En zo zijn er nog meer zaken die aangeven hoe essentieel het lichaam is. Het lichaam heeft de functie om als vervoermiddel te dienen voor de geest en de ziel om hier op aarde rond te dolen. Het is dan ook van groot belang om er heel erg zuinig op te zijn en goed te verzorgen. Dit kan ondermeer door het vermijden van spanningen, eten van gezonde voeding en zorgen voor genoeg beweging.
 
 Stress

Stress is niet goed voor lichaam en geest. Als er stress aanwezig is krijgt het hart ritmestoornissen. Deze zorgen ervoor dat de verschillende ritmes van andere organen ook verstoord worden. Door verstoring van de ritmes ontstaat er ook een verstoring in het werking van de organen wat de nodige andere lichamelijke klachten oplevert. En zo is de cirkel rond. Mensen raken al heel snel gewend aan de kleinste irritaties die ze hebben in hun leven en laten ze vaak voor wat ze zijn. Nadeel hiervan is dat deze onderhuids wel gaan werken en de lichamelijke klachten hiervan pas op langere termijn merkbaar worden.
 
Eten

Gezond eten is heel belangrijk. Het zorgt voor de nodige bouwstoffen, vitaminen en mineralen die het lichaam nodig heeft en zelf niet aan kan maken. Deze voedingstoffen zijn belangrijk om alle organen goed te laten werken. Gezond eten is ook goed voor de rest van het lichaam zoals bijvoorbeeld de weerstand, de huid, het haar en de ogen. Daarbij werkt het ook uit op de geest. Lichaam en geest zijn verweven met elkaar. Als het lichaam niet goed is, voelt de geest zich ook niet lekker. Andersom werkt het natuurlijk ook zo. Als het lichaam zich goed voelt, zit de geest ook lekker “in zijn vel”. Het ontbreken van de juiste of voldoende voedingstoffen kan zorgen voor vatbaarheid voor allerlei kwaaltjes of virussen. Ook kan een tekort aan de juiste stoffen voor allerlei gebreken gaan zorgen. Dit werkt lichamelijk en geestelijk uit.
 
 
Beweging

Lees ook:   Immunologie voor dummies deel 5

Goed voor je lichaam zorgen is niet alleen gezond eten, maar ook het hebben van genoeg beweging. Het is een belangrijk onderdeel van gezond zijn en blijven. Voldoende beweging zorgt voor aanmaak van kalk wat belangrijk is voor het onderhoud van de botten. Beweging zorgt tevens voor een goede circulatie van het bloed waardoor er overal voldoende zuurstof kan komen. Ook worden de voedingstoffen beter opgenomen in het lichaam. Beweging is ook heel belangrijk om afvalstoffen af te voeren. Deze kunnen zich dan niet ergens in het lichaam gaan nestelen wat allerlei kwalen en ziekten kan veroorzaken. Afvalstoffen die zich ergens in het lichaam ophopen komen op een gegeven moment op een bepaalde frequentie te zitten waardoor ze kunnen muteren in stoffen die ziek maken.

 Een lichaam wat regelmatig in beweging is heeft ook de behoefte om dit te blijven doen. Door beweging komt er een stof vrij in de hersenen wat een goed gevoel geeft. Een lichaam wat weinig tot geen beweging heeft zal ook niet de behoefte hebben om dit te gaan doen en uiteindelijk alleen maar luier worden.  Het is een cirkel die zichzelf in stand houdt.
 
 De Liefde

Het heeft niets met eten en beweging te maken. Toch is het misschien wel het allerbeste voor de gezondheid dat er maar kan zijn. Het is de meest krachtige medicijn voor iedere mens. Liefde is voedsel voor de ziel. Het beroert je en heelt lichaam en geest daar waar het nodig is. Veel mensen staan er niet bij stil dat een gebrek aan liefde de nodige kwaaltjes en ziektebeelden kan veroorzaken. Vaak zijn deze ook pas merkbaar na verloop van langere tijd.
 
Verbinding

Lichaam en geest vormen samen een eenheid. Ze kunnen niet gescheiden worden zonder de gezondheid te schaden. Deze éénheid geeft een goddelijke ervaring van evenwicht. Lichaam en geest zijn dan levend verbonden. Maar deze levende verbinding zorgt er ook voor dat wanneer we negatief denken ons lichaam de bijbehorende houding aanneemt. Zo geeft een prettige gedachte een reactie van ontspanning. Angst daarentegen zet het lichaam in principe aan tot vechten of vluchten. Dat is een natuurlijke reactie.

Lees ook:   Farmaconcern Merck ontmaskerd wegens vaccinfraude

De mens is het enige dier die zijn kind tegen het natuurlijke proces in brengt tot aanpassing. Een kind heeft geen andere keus, het kan niet vluchten. Het trekt zich terug uit het gevoelige lichaam, in het hoofd of in het denken. De adem* wordt uit het lichaam teruggetrokken wat tot chronisch verdriet leidt. Zo ontstaan er op vroege leeftijd al geestelijke en lichamelijke spanningen die ziektebeelden kunnen veroorzaken.                                                
                                                                                                                                         
                                                                                                                           *Psyche komt uit het Grieks en betekent adem.
 
Een steeds grotere activiteit in de hersenen gaat ten koste van de vitaliteit. De psychische druk van zorgen, angst, schuld en een te groot verantwoordelijkheidsgevoel komen in het lichaam tot uiting in bijv. rugklachten, reuma, hoofdpijn, hartklachten, enz. Het lichaam, onze eigen werkelijkheid laat zien wat wij denken en waar wij in geloven.

We hebben positieve en negatieve gedachten. Waar geven wij onze aandacht energie aan? In het denken ligt de sleutel: een negatieve geest ziet alleen de negatieve kanten. Zo zien wij de werkelijkheid op basis van wat wij denken en waar wij in geloven. De wereld spiegelt onze gedachten.
 
 
 De keuze van het Hart

Het hart, onze innerlijke waarnemer, kan kiezen. Ons hart zit in het midden tussen denken en voelen. We zetten onze vingers op het hart en zeggen “ik”. Het hart klopt en zorgt zo voor onze levendigheid. Wanneer we blij zijn neemt onze opwinding en dus onze hartslag toe. Als onze levendigheid bedreigd wordt, door wat dan ook, dan voelen we dat ook in ons hart. In deze tijd, waarin velen leven vanuit hun verstand, zijn vele lichamelijke kwalen waaronder zeer veel hartproblemen. Deze laten zien dat het ego (de zelfcontrole) zichzelf belangrijker vindt dan het lichaam. Het hart is een soort bemiddelaar. Levensvreugde is de verbinding tussen geest en lichaam, tussen denken en voelen. Een verstoord evenwicht gaat ten koste van onze hartelijkheid. Het hart kan ons gepieker waarnemen en er “actie” tegen ondernemen. We kunnen kiezen om onze emoties te uiten en zo de geest weer in balans te brengen met het lichaam. Psychische problemen, die we een “ongezond ego” kunnen noemen, zijn zichtbaar in de lichamelijke klachten.
 
Energie moet stromen

Lees ook:   ‘Bewijs dat Covid-19 geen ziekte is, maar een project dat is gestart in 2015’

Iedere impuls die men krijgt wordt omgezet in een idee, een gevoel, een actie of een vaste vorm. Dit kan meteen na het ontvangen van de impuls zijn maar het kan ook later of zelfs pas na een hele lange tijd zijn. Fijne impulsen ontstaan door aangename energie en zal vaak als positieve energie worden doorgegeven. Men heeft iets leuks meegemaakt en steekt anderen aan met zijn eigen vrolijkheid. De minder leuke impulsen worden doorgegeven als negatieve energie, bijv. door het afreageren van alles wat tegen zit of niet leuk is.

Welke lading energie ook heeft, het is heel belangrijk dat het blijft stromen. Op het moment dat energie stil komt te staan (het opkroppen van) gaat het zich teveel concentreren. De concentratie kan dan op een bepaalde plek in het lichaam zo hoog worden dat het voor problemen, blokkades of andere lichamelijke klachten kan zorgen. Door de hogere concentratie energie ontstaat er een andere trilling die cellen, spieren of organen op een negatieve manier beïnvloedt. Zo ontstaan er bijv. spierpijnen, hart- en rugklachten, organen die niet goed functioneren, darmklachten en kwaadaardige cellen. Lichaam en geest zijn één en met elkaar verbonden. Het is daarom ook belangrijk dat beiden in balans zijn. Goed in je hoofd is ook goed in je lichaam en andersom.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken