web analytics

Bescherming tegen het boze oog.

deze heb ik aan al mijn vriendinnen gegeven!

Het boze oog Amulet – De blauwe kleur beschermt tegen het boze oog volgens het oude geloof

Er zijn nog veel mensen die geloven in het boze oog. Dat is een overblijfsel uit het oude verleden.
Dit betekend dat mensen bang zijn dat er mensen zijn die het boze oog bezitten. Dat betekend zodra zij geluk hebben met iets, mensen afgunstig kunnen zijn op hun geluk en zij die de gave van het boze oog hebben, door afgunst en jaloezie de ander hun geluk kunnen ontnemen, zelfs zo dat deze omslaat in iets negatiefs.

In de oudheid geloofde men dat de blauwe kleur een sterke bescherming bood tegen het boze oog, een magische kracht die minstens al 5000 jaar geleden bekend was.

De vloek van het boze oog is een oud, bijgelovig en bijna universeel geloof dat zegt dat bepaalde mensen de bovennatuurlijke kracht bezitten om rampspoed, ziekte,  en zelfs de dood te veroorzaken.

Ze hebben het vermogen om het te doen met een blik of de blik die een onaangename emotie geeft. Het boze oog wordt op grote schaal gevreesd in vele delen van de wereld.

We hebben de uitdrukking “als blikken konden doden” en we kunnen er grapjes over maken, maar sommige mensen zeker uit lang vervlogen tijden namen dit begrip zeer serieus. De geschiedenis van de Evil Eye-geschiedenis gaat terug tot het oude Mesopotamië, Griekenland en Rome tot aan de Bijbel, het middeleeuwse Europa en de moderne tijd. Een van de oudste verwijzingen naar het boze oog komt uit Mesopotamië. Ongeveer 3.000 jaar geleden schreven Sumeriërs op een spijkerschrift dat er waterbehandelingen zijn tegen het boze oog. De oude tekst luidt: “De ooghoek, het oog dat een mens heeft …. Het oog dat de mens treft met het kwade, de ad-gir. De hemel is nabij en de stormen zijn naar de regen gestuurd. “Het volgende deel van de tekst betreft een Sumerische remedie. ‘Zeven vazen ​​maaltijdwater achter slijpstenen. Met oliemix. Op (zijn) gezicht van toepassing. ”

Lees ook:   Telepathie

Antique Hamsa

Een Hamsa is ook zo een symbool.

Tattoo♦️Hand of Fatima خمسة / חַמְסָה / Hamsa / AMULET / KHAMSAH / FOSTERGINGER @ Pinterest ♦️

Een van de bekendste symbolen die beschermen tegen het boze oog heet Hamsa. De  Hamsa is een universeel symbool en we komen het tegen in vele geloven. Het is vooral populair onder joden en moslims. De Hamsa is afwisselend bekend als de Hand van Fatima (de dochter van Mohammed) en de Hand van Merriam (Mozes ‘zuster), dat is waarom het amulet betekenis heeft voor zowel Joden als moslims. Het wordt ook wel aangeduid als de hand van Maria, die Maria, de moeder van Jezus, vertegenwoordigt.

Veel mensen die het Kwade Oog vrezen, kopen beschermingsamuletten die in vele hoeken van de wereld te vinden zijn. De blauwe oog amuletten zijn vooral populair in Turkije, maar ze zijn ook in andere landen te vinden.

In Macedonië, Albanië, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Griekenland, Cyprus, Syrië, Libanon, Israël, Egypte, Armenië, Iran, India, Afghanistan, Pakistan, Irak en Azerbeidzjan wordt ”het oog” vaak opgehangen in huizen, kantoren, auto’s, kinderkleding of verwerkt in sieraden en ornamenten. Het geloof in de vloek van het boze oog is springlevend.

 

Het woord Nazar is afgeleid van het Arabisch, wat letterlijk zicht of zien betekent (vandaar Nazariet, de wetenden of gnostici).

Nazar is een oog -vormig amulet . Een typische Nazar is gemaakt van handgemaakt glas met concentrische cirkels of druppelvormige vormen in donkerblauw, wit, lichtblauw en zwart, af en toe met een geel / gouden rand . Glaskralen werden geproduceerd en op grote schaal gebruikt in Mesopotamië, Egypte, Carthago, Fenicië, Perzië en het Romeinse Rijk.

Lees ook:   GECODEERDE berichten in Egyptische graven | Geheimen van het oude Egypte

Evil Eye Nazar Amulet // Evil Eye Amulets are alleged to protect you from looks charged with envy, fear, resentment or other negative thought. The evil eye is a curse believed to be cast by a malevolent glare, usually given to a person when they are unaware. Many cultures believe that receiving the evil eye will cause misfortune or injury. Talismans created to protect against the evil eye are also frequently called “evil eyes”. The idea expressed by the term causes many different cultures to p

De kleur blauw in het Nazar-amulet is van bijzonder belang. De geschiedenis onthult dat veel oude culturen blauwe kleuren als van goddelijke oorsprong beschouwden. Oude Egyptenaren zagen de diepblauwe kleur van water als het leven en de blauwe lucht goddelijk was.

Soemeriërs maakten veel beelden van wezens die zeer grote en blauwe ogen hadden . Net als veel andere oude beschavingen, beschouwden de Sumeriërs blauwe ogen als een teken van goden.

Mysterie Sumerische standbeelden met grote blauwe ogen – een teken van de goden (buitenaardsen Annunaki)

Blue-eyed Sumerian figurines--The Sumerians are the oldest civilizations know to man.

Ook droeg men in die tijden oogmakeup van gemalen edelsteen de Lapis lazuli.
Dit was o.a. tegen oogziekten.
Lapis Lazuli is een bekende steen mede dankzij de oude Egyptenaren, die deze steen al rond 3100 v Christus gebruikten in sieraden en heilige attributen.
Ook werd de steen vermalen voor medische doeleinden en als oog make-up gebruikt.
Ook is die steen nog steeds een steen van de koningen en koninginnen.
De steen bevat veel zwavel.

statue de l'intendant ebih-il 2400 av

Swivel ring with wedjat amulet-gold and lapis lazuli-21th dynasty-reign of Psusennes I cairo egyptian museum

Lapis Lazuli: ancient stone of mental and psychological health. It promotes spiritual healing, mental calmness and strength of will. It increases psychic abilities and allows for spiritual growth. Also a powerful stone for dream work. The ancient Egyptians used Lapis Lazuli as a symbol of Truth. Sixth (third eye) Chakra

De Lapis Lazuli

Veel oude beschavingen beeldden dus mensen met blauwe ogen af.

Ook waren blauwe ogen een ongebruikelijke kleur in West-Azië. Blauwe ogen werden gezien als krachtige magie, krachtig genoeg zelfs om het boze oog af te buigen.

Tegenwoordig kopen sommige mensen Nazar amuletten vanwege hun intrigerende uiterlijk en het is waar dat ze leuk zijn om naar te kijken, maar we mogen niet vergeten dat de geschiedenis dit krachtige symbool van minstens 5000 jaar oud is.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button