web analytics
11:11 Dubbele getallen
Geschiedenis

WW2 Duitse supersoldaten hoog op meth

Uit de gevechtservaringen in Polen en Frankrijk bleek dat soldaten die methamfetamine gebruikten duidelijke tekenen van superioriteit vertoonden in de strijd. Ze vochten zonder angst en werden vooral niet moe. De zaak toonde echter ook de schadelijke effecten van het stimulerende middel aan. Het overmatige gebruik ervan leidde tot fysieke en mentale uitputting, zoals de Reichsgezondheidszorg Führer in 1939 waarschuwde. Deze negatieve bijwerkingen leidden tot het verbod op Pervitin door de Reichsopiumwet in juni 1941.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥