web analytics
11:11 Dubbele getallen
Spiritueel

De mystieke betekenis van de pauw

Wie heeft er nog nooit betrapt op het bewonderen van de schoonheid van de pauw? Ze zijn mooi, vooral wanneer een mannetje pronkt met zijn enorme, kleurrijke en extravagante staart. We verwonderen ons over de pracht van de pauw.

4505aac4b86f8a0cc13b2edd44a51527 via Angel-Wings

We weten ook dat veel dieren spirituele energie dragen en een goddelijke betekenis hebben die hun bestaan ​​leidt. En als het om de pauw gaat, worden we geconfronteerd met de Paradijsvogel, het dier met ‘honderd ogen’, een symbool van Gods visie.

Dierenspiritualiteit en de pauw

 

Het pad van de pauw
In de winter vallen elk jaar de veren van deze majestueuze vogel, zodat er in de lente nieuwe worden geboren. Dat is de reden waarom de pauw een spiritueel symbool is geworden van Vernieuwing en wedergeboorte voor veel culturen, die zeer hoge betekenissen toekenden aan de energie van de pauw.

In het verleden geloofde men dat de pauw immuun was voor giftige planten en dieren en de gifstoffen die hij binnenkrijgt, transformeerde in de stralende kleuren van zijn veren.

In India werd de pauw ooit als een heilig dier beschouwd, met de doodstraf voor iedereen die een van hen doodde.

In het Tibetaans boeddhisme symboliseert de pauw de bodhisattva, een die emotionele vergiften zoals woede, jaloezie, afgunst overstijgt en kan leven onder ‘gewone mensen’ en hen kan helpen verlichting te bereiken. De pauw symboliseert de zuiverheid van het leven en geluk, en zijn veren vertegenwoordigen de zuivering van de ziel in boeddhistische religieuze ceremonies.

In China en Vietnam is de pauw een teken van vruchtbaarheid, overvloed en welvaart. Chinezen geloofden dat het uiterlijk van de pauw zelfs een vrouw zwanger kon maken.

Voor een onderdeel van de islam is de pauw het eerste beeld dat het in het Zelf gemanifesteerde Licht ziet wanneer het in de spiegel kijkt. Ook de pauwstaart heeft speciale aandacht: ze vertegenwoordigen de spirituele deugden die worden uitgestraald door het Oog van het Hart. Voor een onderdeel van de islam is de pauw het eerste beeld dat het in het Zelf gemanifesteerde Licht ziet wanneer het in de spiegel kijkt.

Lees ook:   Why does sex play such an important part in life? | J. Krishnamurti

 

 

In die zin zien we een relatie met het theosofische denken, dat de pauw beschouwt als een symbool van intelligentie, de vogel van wijsheid en occulte kennis. Het “oog” van de pauwenveer wordt ook geassocieerd met de pijnappelklier, waardoor het een heilig spiritueel symbool is dat verband houdt met mediumschap.

Voor christenen heeft het patroon van de pauwstaart een betekenis gekregen van alwetendheid, de alziende God. Het ontwerp van zijn staart vertegenwoordigt de sterren en het universum, en de zespuntige sterachtige kroon symboliseert de omvang en kracht ervan. Het is een symbool van eeuwigheid, onsterfelijkheid en heelheid.

 

De mystieke pauw in de Koerdische traditie
Melek Taus, ook wel gespeld als Malik Tous, in het Engels vertaald als Peacock Angel, is een van de centrale figuren van de Yazidi-religie. In de scheppingsverhalen van de Yazidi schiep God de wereld en vertrouwde deze toe aan de zorg van zeven Heilige Wezens, vaak bekend als engelen of heft sirr (‘de zeven mysteries’), waarvan Tawûsê Melek, de pauwengel, de belangrijkste is.

De Yazidi beschouwen Tawûsê Melek als een emanatie van God en een goede, welwillende engel en leider van de aartsengelen, die werd toevertrouwd om voor de wereld te zorgen nadat hij een test had doorstaan ​​en de kosmos uit het Kosmische ei had geschapen. Yazidi’s identificeren Melek Taus met Jibrail (Gabriel). In één Arabisch manuscript wordt de naam “Jabrail” gebruikt in secundaire lectuur in plaats van “Melek Taus”. De titel “pauw van het paradijs” werd ook toegepast op Gabriël in islamitische tradities.

 

De Griekse legende
In de Griekse mythologie is ook de pauw aanwezig. Volgens de literatuur was Zeus, de vader van de goden en de leidende autoriteit van de Griekse religie, getrouwd met Hera, maar besloot hij de nimf Lo te ontmoeten. Hera volgde een intuïtie, volgde Zeus en stond op het punt hem te confronteren wanneer de godheid de nimf waarneemt en transformeert in een vaars, een jonge koe. Hera vermoedde dat ze werd bedrogen, vroeg Zeus om haar de vaars als een geschenk te geven en om geen argwaan te wekken, volgde hij haar verzoek op en bood zijn vrouw een nimf aan die in een vaars was veranderd.

Lees ook:   Je stuurt voortdurend energie en informatie naar anderen!

 

 

Hera gaf toen zijn trouwe dienaar Argos, een reus met honderd ogen, de opdracht om over de vaars te waken en altijd te waken. Zelfs terwijl hij sliep, waakte hij over haar met half open ogen, de vaars geïsoleerd houdend.

Toen Zeus hoorde van de situatie waarin de nimf Lo zich bevond, belde hij Hermes en vroeg hem haar vrij te laten. Op bevel van Zeus gaat Hermes dan naar de plaats waar de nimf gevangen zat en, terwijl hij een melodie speelt, zorgt hij ervoor dat Argos volledig in slaap valt en al zijn ogen sluit.

Hermes bevrijdt de jonge vrouw, maar doodt Argos terwijl hij sliep. Hera is enorm bedroefd door het verlies van haar dienaar, en om hem te vereeuwigen, verzamelt ze alle ogen en plaatst ze op de staart van haar heilige pauw.

 

De energie van de pauw in huis
Met al deze energie van Licht geprojecteerd op de pauw, brengen het beeld van dit dier of zelfs beelden en schilderijen een deel van deze spirituele grootsheid over. Als de pauw thuis als decoratie staat, kan hij veel energie in uw huis en uzelf brengen!

In esoterische termen roept het beeld van de pauw bescherming, moed en geluk op. De verandering in de veren van de pauwenstaart toont ons het vermogen om onze energie te transmuteren, omdat het leert dat het nodig is om de visie te veranderen om te transformeren en de dichtheid te verlaten om de hoogte te bereiken. Het leert ons ook om te beseffen dat er momenten zijn waarop we moeten uitbreiden, de staart moeten spreiden en schitteren, en de wereld onze beste delen moeten presenteren.

Lees ook:   Vrouwen zijn heilig:

De pauw wordt ook beschouwd als een symbool van schoonheid, welvaart, royalty, liefde, mededogen, ziel en vrede. Ze zeggen dat het vinden van een pauwenveer geluk, harmonie, sereniteit en gemoedsrust brengt. Als iemand je pad kruist, mis deze kans dan niet en neem hem mee!

 

“Je bent een levende magneet: je trekt mensen, situaties en omstandigheden in je leven aan die in harmonie zijn met je dominante gedachten. Alles waar je bewust op focust, manifesteert zich in je ervaring.”

~ Brian Tracy

 

Om de energie van de pauw in je huis te laten werken, heb je gewoon een schilderij, een bedrukte stof, een kussen. Kortom, elke afbeelding van de pauw helpt je altijd om die energie te kanaliseren en je huis nog mooier te maken!

Voor christenen heeft het patroon van de pauwstaart een betekenis gekregen van alwetendheid, de alziende God. Het ontwerp van zijn staart vertegenwoordigt de sterren en het universum, en de zespuntige sterachtige kroon symboliseert de omvang en kracht ervan. Het is een symbool van eeuwigheid, onsterfelijkheid en heelheid.

 

Volgens de theosofiedoctrine
De pauw staat voor wijsheid en verborgen kennis, volgens Helena Blavatsky’s Glossary. De “ogen” van de pauwenveren worden beschouwd als een symbool van intuïtie en buitenzintuiglijke vermogens.

Witte pauw: symboliseert vrede, neutraliteit, vrijgevigheid en zuiverheid. De Orde van de Witte Pauw is een oude orde van sjamanen, vertegenwoordigd door de planeet Venus.

In het verleden werden witte pauwen gebruikt om Jezus Christus te vertegenwoordigen. Dit komt omdat de pauw wordt beschouwd als een symbool van dood, opstanding en een lang leven, concepten die rechtstreeks verband houden met Christus. De vogel verwijst ook naar attributen van Christus, zoals royalty, glorie en zuiverheid van hart. De witte kleur vertegenwoordigt de energie van de heilige geest.

 

 

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien