web analytics

Sumeria-documentaire, Kingdom of the Shining Ones, TERUGKEER van de ANUNNAKI

In de Eridu-tempel werd de Abzu of Engur gebouwd om het gebruik ervan te vergemakkelijken, en van waaruit Enki-Ea de aarde binnenkwam.

Waarvoor zou hij het gebruiken? Toen de Eufraat dichtbij was en overvloedig zoet was, was zoet water niet nodig. Hoe zou hij deze “Abzu” gebruiken als het ook de doorgang naar zijn “land” zou zijn? Kun jij raden hoe het werkte en waar zijn “land” precies is? Het is nog vreemder, de bijbelteksten beschrijven de afgrond (Abzu) als “op slot” en “geopend” met een sleutel. Als deze afgrond een letterlijke watermassa was, hoe zou je hem dan openen en sluiten? Betekent dit allemaal dat er een onzichtbare spirituele dimensie is met een spirituele sleutel, niet een letterlijke?

Lees ook:   Nefertiti

Gerelateerde artikelen

Back to top button