web analytics

1500 jaar oude bijbel beweert dat Jezus Christus niet werd gekruisigd – Vaticaan was geschokt

942ed0084230f8ea1c23dce2ba74fb12 via Angel-Wings

Deze ontdekking zet het moderne christendom op zijn kop! Deze bijbel, die al 2000 jaar oud is, beschrijft het evangelie van Barnabas, een discipel van Jezus Christus, wat aantoont dat Jezus niet echt werd gekruisigd en niet beweert dat hij de zoon van God is, maar in plaats daarvan een profeet. In het boek wordt beweerd dat apostel Paulus “de bedrieger” was. Het verhaal is totaal anders. In het Boek van Barnabas werd Jezus niet gekruisigd, maar levend naar de hemel opgevaren, en in plaats daarvan werd Judas Iskariot gekruisigd.

De National Turk heeft een rapport uitgegeven  waarin staat dat de bijbel die in beslag is genomen door smokkelaars een mediterrane operatie is. In het rapport staat dat de bende werd beschuldigd van het smokkelen van verschillende dingen, zoals antiek, illegale opgravingen en zelfs explosieven. Het boek heeft een waarde van ongeveer $ 28 miljoen. Dat is nogal een vondst!

Experts en autoriteiten in Teheran houden vol dat het boek authentiek is. Het is geschreven in gouden letters op losjes gebonden leer in het Aramees, de taal van Christus.

Er kunnen verbanden worden gelegd tussen deze tekst en de islam, en het is rechtstreeks in tegenspraak met de leer van het Nieuwe Testament. Daarin voorspelt Jezus ook de geboorte van de profeet Mohammed, die 700 jaar later de islam stichtte.

Experts geloven dat de katholieke kerk tijdens het  Concilie van Nicea de evangeliën heeft uitgekozen en met de hand heeft uitgekozen die vormen wat we vandaag de dag kennen van de bijbel, en het evangelie van Barnabas (onder andere) heeft weggelaten ten gunste van Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes. Deze originele teksten zijn in de loop van de tijd opgedoken en deze nieuwe ontdekking baart vooral de katholieke kerk zorgen.

Lees ook:   Maria Magdalena

Dus wat betekent dit voor religies die zijn afgeleid van het christendom? Het is een beetje een hachelijke situatie. Het Vaticaan heeft de Turkse autoriteiten gevraagd hen toegang te verlenen tot het boek voor onderzoek. De grote vraag is: zullen ze het als bewijs accepteren, de geldigheid ervan ontkennen, of het een “moslimleugen” noemen zoals “Truth” Magazine deed in 2000?

Voor veel mensen wordt dit boek gezien als een reden tot hoop. Maar wat betekent dit voor atheïsten? Is het een echte tekst of een hoax? En maakt het eigenlijk wel uit? Met een beetje geluk zal deze nieuw ontdekte tekst theologen dwingen diepere vragen over hun geloof te stellen in plaats van het zonder na te denken te geloven. De tijd zal het leren. Houd in de tussentijd een open geest, respecteer de overtuigingen van anderen en onthoud dat het onze verantwoordelijkheid is om voor elkaar te zorgen en deze plek die we thuis noemen

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button