...
RH Negatief - Anunnaki - GeloofBuitenaardsGeschiedenis

De opkomst en ondergang van Sumeriërs en Akkadiërs – wat we weten

De Sumeriërs waren de eerste bekende mensen die zich meer dan 7.000 jaar geleden in Mesopotamië vestigden. Gelegen in het meest zuidelijke deel van Mesopotamië tussen de Tigris en de Eufraat (het huidige Irak), werd Sumerië vaak de bakermat van de beschaving genoemd. Tegen het 4e millennium voor Christus had het een geavanceerd systeem ontwikkeld: schrijven, spectaculaire kunst en architectuur, astronomie en wiskunde. De Akkadiërs zouden de Sumeriërs volgen, lenen van hun cultuur, een nieuwe eigen taal voortbrengen en het eerste rijk ter wereld creëren.

Lees ook:   Vliegende mensachtigen werden tot drie keer toe deze Maand in de Vs gefilmd

Gerelateerde artikelen

Back to top button